WEEK 12 – 2019

Maandag 18 maart 2019


Dinsdag 19 maart 2019

Het behoeft verder geen uitleg waarom ik gisteren niets heb geschreven. Wat een zwarte dag voor Nederland.
Maar nu is het dinsdag, een nieuwe dag met een klein zwart randje. We gaan er maar weer wat van maken ook al maakt alles mij wel heel erg ongerust, terecht denk ik wel…

Het was ook een dag dat ik mij even uit alle nieuwsberichten moest rukken voor een bezoekje aan de huisarts. Op de genomen röntgenfoto’s komt het volgende naar voren: ‘artrose en botontkalking’. Verder blijkt er toch een ontsteking aanwezig te zijn en zit er redelijk veel vocht n mijn been. Dus niet voor niets gepiept! Na vanochtend 8 buisjes bloed te hebben gedoneerd is het nu een kwestie van rust houden, veel rust en dan gaat er aanstaande donderdag een injectie met prednison in de stoute knie. Daar kijk ik reikhalzend naar uit :-(. Wel grappig: ‘rust houden’, heb ik een andere keus dan?

Voor de nieuwkomers onder jullie:
Zaterdag de 9e maart ging onze wasmachine (met lopende garantie) kapot. na dit de 10e te hebben aangemeld bij de verkoper, in deze Coolblue, kwam de monteur reeds 5 dagen later, de 15e dus. De wasmachine bleek economisch afgeschreven te zijn en wij zouden worden geïnformeerd over de te nemen stappen vanuit de fabrikant, in deze Haier. Er werd ons duidelijk verteld dat wij hierover verder geen informatie konden inwinnen. Nou ben ik reuze benieuwd hoe lang het gaat duren voordat wij weer kunnen wassen. Kijken jullie ook mee Coolblue?

23:00 uur Mijn schoonmoeder en schoonzusje zijn weer terug van een reisje Bonaire dus wij kregen een heerlijke kipschotel voorgeschoteld, jammie.

Gezamenlijk gezellig voor de buis gezeten om het slotdebat te aanschouwen en ik heb er nu echt het volste vertrouwen in dat de energierekening weer omlaag gaat, tenminste, voor mijn achterkleinkinderen dan. Ook was ik er bijna van overtuigd dat windmolens een betere defensie van ons land zijn dan een getrainde militair en snap ik nu ook waarom zoveel homo’s op allochtonen vallen…… En dan te denken dat ik dacht dat de ene onschuld zich wast in de ander, maar dan kies ik liever voor een partij die mij probeert te genezen dan een die mij van het dak afgooit. Vinden jullie ook niet dat Lodewijk hetzelfde praat als Jetten, alleen is de een strak en glad van zichzelf en de ander door botox. Nu heb ik ook niet meer met voetbal dan het zelf te spelen, dus aan de zijlijn zag je mij nooit schreeuwen, om diezelfde reden heb ik dan ook niets met eeuwige zijlijn spelers. En dan kon ik uit bij twee heren die ik als buitenbeentje van de samenleving best wel trek en redelijke raakvlakken hebben met hetgeen ik beroepsmatig al jaren heb mogen aanschouwen, doch mag het zeker een tandje minder in het schreeuwen over de islam, want stelletje koekwauzen bij elkaar: ‘het klootjesvolk is niet dom.’
(En dan heb ik voor het eerst een flink stuk DWDD gekeken, dit meen je toch niet. Krijgt zo presentator hier zoveel voor betaald??).

Morgenochtend gezellig stemmen, “welterusten”.


Woensdag 20 maart 2019

(Dag 11 zonder wasmachine. Coolblue en CERepair??)

Ik heb dat altijd al bewonderenswaardig gevonden, mensen die alles in het leven bekijken door een lens en de tegenwoordigheid van geest hebben om ook nog op de ontspanknop te drukken. (Daarnaast is en blijft fotografie een vakmanschap). Daarnaast heb je ook genoeg mensen die zo snel kunnen schakelen en bedacht zijn op het maken van een foto, maar verreweg de meesten shots lijken mij gelukstreffers. Oh ja, op de niet genoemde na denk de rest pas na het moment over het gemis van een foto. Daar hoorde ik gisteravond laat ook bij, bij die ‘rest’.
Sophie kan al sinds haar geboorte heel erg hard gillen, vooral bij alles wat acht pootjes heeft. Zo zitten wij wel enkele malen per week rechtop in bed als Sophie een ‘hooiwagen’ ontwaard en ben ik ineens een onverwoestbare held door het arme beestje te pakken en buiten de deur te zetten. Wat overigens niet betekend dat ik gecharmeerd ben van spinnen, het zijn ook mijn grootste nachtmerries. Maar kom op, een ‘hooiwagen’? Gisteravond super laat was het weer zover, een ijzige gil deed menig buur ontwaken en enkele kwamen zelf in duster naar buiten. Twee woorden van mij stelden hun gelukkig weer gerust: ‘Sophie + spin’. Maar goed, volgens Sophie zou de spin der spinnen zich in de badkamer bevinden, in het ligbad.
Waar had ik het nu over? Oh ja, de tegenwoordigheid van geest om eerst een foto te maken van het beest in het ligbad, de hoofdrolspeler uit de film ‘Arachnophobia’!!! Sorry mensen, geen foto, mijn militaire training bracht mij in overlevingsmodus en het redden van mijn kinderen. Kruipruimte-spin? Misschien, maar wel met die omvang dat deze nog net door de zwanenhals van het toilet paste. (Dat hoop ik dan maar).

13:00 uur Eigenlijk is dit toch wel het ergste wat je binnen de kringen van de LHBTQIA gemeenschap tegen kunt komen: Een “Queer” BIJ1 lid dat adviseert om op DENK en NIDA te stemmen!! Kijk en huiver.

23:45 uur Ik ga nog niet naar bed, alleen ben ik de laatste die dit hier zegt dus ben tussen de bedrijven door reeds met het de-camoufleren bezig. Maar mensen, wat een ongekende meerderheid voor een ander beleid, WOW. (Het is inmiddels alweer 00:30 uur, dus ahjuparaplu en morgen meer, “welterusten”.

WARATJE:

“Meisjes van 12 ontvoerd en uitgehuwelijkt”


Uit de Telegraaf: “Meisjes van 12 ontvoerd en uitgehuwelijkt”.

Eigenlijk wilde ik er een rustig stem-dagje van maken, maar toen ik dit las…… En dan zullen er lezers zijn die zeggen: ‘ach, de Telegraaf weer’, alleen als je verder in het artikel leest kom je een verwijzing tegen van het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating (LKHA). Met andere woorden: dit gebeurd dus al een eeuwigheid en menigeen kijkt de andere kant op!!


Donderdag 21 maart 2019

(Dag 12 zonder wasmachine. Coolblue en CERepair??)

Joehoe!! Even geen pijn!! Maar wat een vervelende prik is dit zeg. Het is daarnaast ook mijn eigen schuld door het een aspirant-arts te laten doen, maar zij moet het toch ook leren. Dus het was echt even doorbijten
En nu even helemaal geen pijn door de verdoving. Ik kreeg er ook nog twee weekje twitteren gratis bij, want die tijd is nodig voor absolute rust. Als het dan goed is mag het allemaal weer belast worden.

23:00 uur Wat een dag mensen, wat een prikje met een mens kan doen! Het bracht mij zelfs tot een telefoontje aan Coolblue, echt waar! En wat denk je, op naar dag 13 zonder wasmachine!
Maar ook de energie kunnen vinden om naar de voedselgroep te gaan en daar een malse biefstuk kunnen scoren, mijn dag kon niet meer stuk. Zie je wel dat positiviteit uitstralen zelfs effect heeft op Oranje :-). Vandaag eindelijk weer eens een blogje kunnen schrijven, dat doe ik nog veel te weinig, misschien wat meer leven in mijn brouwerij brengen?

En dag is het morgen ook nog eens een hele speciale dag, een dag die doorgaans groots door mensen word gevierd, alleen bij ons even niet…… “Welterusten”.


Vrijdag 22 maart 2019

(Dag 13 zonder wasmachine. Coolblue en CERepair??)


Gaat er al een lichtje branden? Stille hint: ‘ze hadden geen halve rode roos).

Het lijkt er een ietsiepietsie op dat de injectie haar werk doet, zo gaat het lopen wat minder stroef en lijkt het minder pijnlijk. Ik ben benieuwd. De nacht was nog hetzelfde als die van de afgelopen 3 weken, geen oog dichtgedaan dus….. Daardoor word ik wel met de dag meer gesloopt en loop echt op mijn tandvlees, wat het er allemaal niet gezelliger op maakt. En dat terwijl het vandaag toch echt gezellig hoort te zijn. Maar vooralsnog lijkt het er op dat deze feestelijke dag niet anders gaat verlopen als al die anderen.

Belangrijk nieuws: Om 14:47 uur werd ons medegedeeld dat de fabrikant van de wasmachine, Haier, ons schadeloos gaat stellen. De bal ligt nu bij Coolblue!!

23:50 uur Ama en Oesje hadden wel verteld dat wij de deurbel in de gaten moesten houden, maar het tijdstip dat er daadwerkelijk aangebeld zou worden, dat bleef een raadsel. Desalniettemin zijn wij er ‘s-middags op uit getrokken en uit gaan waaien langs ons natuurstrandje. Tijdens het uitwaaien werd gekozen voor gegrilde kip met rijst en pindasaus. Zodoende belanden wij voor thuiskomst ook nog in de Jumbo. Die zelf gegrilde kip smaakte overigens geweldig.
Even voor vieren ging dan eindelijk die deurbel af en namen wij een prachtig tulpenboeket aan. Van Ama en Oesje!

En toen werd het donker, wij eenzaam en alleen op de bank. Ik met mijn been op een kussen, zij met twee voeten op de grond en allebei kijkend naar het journaal toen er plotsklaps werd aangebeld. Wie belt er nu in godsnaam aan als er naar het journaal word gekeken. Ik met mijn been op een kussen en zij richting de voordeur. Huh, twee taartdozen en een grote enveloppe?? Mijn zus en haar vrouw zaten achter deze geweldige verrassing en reken maar dat het ineens heel gezellig werd in de woonkamer. Nogmaals bedankt allemaal, ook diegene die de felicitaties via sociaal media hebben gedaan. En weet je waarom ik zo enthousiast ben,(terwijl……) dat komt omdat iemand naast mij het heel erg belangrijk vindt en die van oor tot oor glundert en blij is. “Welterusten”


Zaterdag 23 maart 2019

(Dag 14 zonder wasmachine. Coolblue??)

Hé, CERepair eruit gehaald? Ja, dat klopt. Zij hebben ons bericht dat de fabrikant over gaat tot creditering, lees: ‘u krijgt een nieuwe wasmachine!!’ Vervolgens vraagt Coolblue om deze mail, die ik desgevraagd doorstuur. Daarna was het stil, dus ik stuur de mail nogmaals……. en nogmaals. Tot dat een Coolblue mij vanochtend, in een mail, vroeg of ik al iets van CERepair heb gehoord???? Dus ik klom maar in de telefoon. Na een heel verhelderend gesprek leggen zij de bal weer bij de fabrikant. Ondertussen zitten wij nog steeds zonder wasmachine. Weet je, wij hebben ons netjes opgesteld en een best wel lange periode niet aan hun kop gezeurd, maar nu is het geduld en de koek op!!!

22:00 uur Je voelt aan je theewater waar het naartoe gaat, maar ik was in een bui om het te laten gebeuren. Deze keer was de beste man vrij snel met mij ‘schatje en mopje’ te noemen. Na een minuut of zo kwam de standaard vraag naar mijn relatievorm; ‘of mijn vriend of man het niet vervelend vond dat ik zat te chatten met een andere man’. ‘Nee hoor, dat vindt mijn vrouw niet erg’. Hij herpakte zich vrij snel en out of de blue kwam de vraag of ik wellicht bi was? ‘Nee, ook dat niet, maar wel een transgender’, zei ik. Nou dat vond hij wel spannend, alleen door een paar seconden later te vragen wat dat is, een transgender, kreeg ik de smaak te pakken. Ik vertelde hem op de man af dat ik dat vroeger was en nu door het leven ga als vrouw. Maar nog steeds stopte het gesprek niet. Sterker nog, ik kreeg complimentjes over mijn uiterlijk. Ook mijn laatste zet, dat mijn avatar de beste foto uit honderden is, bleek onvoldoende. ‘Nou, tot snel maar weer, ik mag je toch echt wel nog een keer benaderen?’ Natuurlijk mag dat, want ik kan mij niet voorstellen dat hij dat gaat doen.

23:30 uur Na een uurtje muziek van een genieter te hebben geluisterd ga ik lekker slapen. “Welterusten”


Zondag 24 maart 2019

Om maar met de ergernis van de week te beginnen: de wasmachine-soap is nog in volle gang. Gisteren zat het mij zo hoog dat ik er een tweet aan waagde en schijnbaar leest Coolblue mee. Want niet veel later kwam er een mailtje dat wij binnen 24 uur antwoord zouden krijgen, een beslissend antwoord. Dat maakt het vandaag weer extra spannend.

16:50 uur Met het geduld van een komkommer heb ik netjes gewacht op het verlossende mailtje, maar tevergeefs, voor de zoveelste keer!! Coolblue ga je diep schamen!!

“De Visstick”. Vanavond stond ik in de keuken en Daniël kwam vragen wat ik aan het doen was. Ik vertelde hem dat ik de vis voor het avondeten aan het kruiden was. Hij keek aandachtig naar de visfilet en zei toen: ‘gatver, ik lust geen vis zonder jas!’

23:00 uur Nu doet voetbal mijn niet echt veel, maar voor Nederland-Duitsland ga ik wel zitten. Gelukkig mag ik nu wel schelden met vleeswaren :-).
En dan die arme Marion vanavond. Die kwam, vanuit haar vakantiewoning in het verre noord-oosten van Duitsland, nog heel even wat afgeven voordat zij eindelijk naar haar huisje in Rotjeknor kon. Ze was nog niet koud de straat uit toen wij haar tas in de woonkamer zagen staan. Na vele omwegen werd zij uiteindelijk uren later met haar tas herenigd. Arme Marion…. En dan nu weer terug naar de keiharde werkelijkheid van het leven, “welterusten”.

Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

2 Comments on “WEEK 12 – 2019

  1. Pingback: WEEK 11 – 2019 | OP EN TOP VROUW

  2. Pingback: WEEK 13 – 2019 | OP EN TOP VROUW

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: