WEEK 11 – 2019

Maandag 11 maart 2019

De derde keer op rij naar een (andere) huisarts in opleiding. De vraag naar de aanwezigheid van de eigen huisarts(en) werd vakkundig ontweken. Ach ja, marktwerking heet dat toch? Alleen zo jammer dat zij 0,0 inleving hebben op mijn voorgeschiedenis en zelf maar moet aangeven dat bepaalde medicatie niet mag vanwege al die andere zooi die al word ingenomen. Maar goed, ik ga maar weer en zie wel wat er nu weer voor geweldige oplossing uit de grote hoed komt.

En de wasmachine is nog even dood als twee dagen geleden. Ondertussen bleek dat de digitale melding niet correct was doorgekomen en nogmaals de vragenlijst van Coolblue mocht doorlopen. Na alle verwachting gaat er binnen 48 uur een verlossend telefoontje komen over het arriveren van een monteur. (Hopelijk wel in maart mag ik aannemen). Dat het leven zonder wasmachine niet echt fijn is mag wel duidelijk zijn. Dat Daniël vannacht heel erg ziek werd en de hele boel onder spuugde maakt het alleen nog spannender. Het leverde vanochtend wel wat telefoontjes op, want niet alleen hij is thuis, nee, ook Sebastiaan en Sophie. Die hebben door het rijkelijk verspreide braaksel ook een uurtje of 3 slaaptekort gehad.

21:30 uur Aanvankelijk begon het consult met hele wijze woorden. ‘Laten wij de pijnstilling maar verhogen, waarbij ik denk dat een zwaar middel wel uitkomst gaat bieden, ‘Tramadol’! Maar beste huisarts in opleiding, dát gebruik ik al jaren!……. Punt je bij het paaltje is er vanmiddag een röntgenfoto gemaakt, ga ik tijdelijk de dosering Tramadol verhogen en smeer ik een goedje met medicatie op de geliefde knie.
Na al dat spannends bleef er niet veel meer van de dag over. Om al het leed maar een plek te geven dook ik maar in de keuken. Met wat restjes uit de vriezer en hier en daar nog wat losliggende kruiden lukte het wederom om iets lekkers in de wok te krijgen. Vrijwel iedereen at zijn of haar bordje netjes leeg en wederom was men in het algemeen redelijk dankbaar. Zie je wel dat het helpt als je ruim 10 dagen achtereen weigert te koken!! Oh, de huisarts in opleiding denkt aan artrose. Waarom niet, kan er ook nog wel bij (hihi).

23:30 uur Zo, twee blokken aan “Wissels” kunnen toevoegen en dan nu tijd om het bedje op te gaan zoeken. “Welterusten”.

WARATJE:

“Laat Nederland nu goede voorbeeld geven”


Uit het Algemeen Dagblad: “
Jihadist Y. in Syrië: laat NL nu goede voorbeeld geven“.
Ik zou zeggen: ‘Stoppen met deze onzin in de media te gooien’. Er valt werkelijk geen enkele reden te bedenken dat wij ook maar enige meelij moeten creëren voor jihadisten. Stoppen hiermee!! Het is juist fijn dat buurland Irak de opvang en berechting van deze oorlogsmisdadigers op zich gaan nemen en daar is dan de kous mee af.
Laten wij ons maar met grote spoed zorgen gaan maken om alle slachtoffers, het identificeren van de menselijke resten in de massagraven en ontheemde ontvoerde kinderen terugbrengen bij hun familie. Laten wij ons gaan verenigen om dit land weer te helpen opbouwen.


Dinsdag 12 maart 2019

Dat het er vandaag niet inzat om mijn net verworven plekje bij MeVe naar behoren uit te kunnen voeren werd goedgemaakt door uitgeloot te zijn bij de voedselgroep. Naast 6 overheerlijke hamburgers, groeten en fruit kregen wij er ook nog eens een reuze taart bij!! Vanochtend smaakte de koffie twee keer zo lekker :-). En ja, het is dan wel niet goed voor de lijn, maar is dat nog boeiend als nagenoeg uit elkaar valt?

23:00 uur Even nadenken waar ik het op dit late tijdstip nog over wil hebben. Politiek? Nee, als ik daarop in ga haken zit ik om 04:00 uur nog achter de computer. Klimaat? Waar zit het ‘braak’ icoontje? Over het aangenomen wetsvoorstel dat er voor moet zorg dragen dat transgenders nu niet meer worden gediscrimineerd. Althans, meer handvatten hebben als dat mocht gebeuren. Ik betwijfel sterk het nut hiervan omdat artikel 1 opzicht al alle discriminatie verbied. Maar we gaan het zien en beleven….. Oh piep, gaat het toch om politiek, sorry. Zal ik het dan maar over mijn knie gaan hebben? (Control-Alt-Delete). Ik houd het er maar gewoon op dat er wéér een saaie, toch wel eenzame, dag voorbij is en ik reikhalzend uitkijk naar een nieuwe uitdaging. Misschien is?? “Welterusten”.


Woensdag 13 maart 2019

Tja, dat er meerdere mevrouwtjes Volkering zijn was even schrikken voor de huisarts in opleiding :-). Zij zag mij reeds voor het oproepen van andere gelukkigen in de wachtkamer al zitten en moest vast hebben gedacht: ‘komt dat mens alweer zeuren over haar knie!’ Nee hoor, want dat mens heeft ook nog een dochter en die heet toevallig ook Volkering……..
Dus deze goedaardige ouder werd vanochtend blij verrast met het verzoek om gezellig mee te gaan. Gezellig hoor, want het stormt, regent en hagelt hier helemaal niet. Na het gezellige uitje volgde er kort daarop nog een, het kon niet op. Hoewel ik voor dit uitje werkelijk alle zeilen bij moest zetten om Daniël te overtuigen dat een feestje ook echt een feestje is! Goed, om exact 12:45 uur stond hij ineens gekleed klaar om toch maar wel te gaan en juist op dat moment gooide de weergoden alle containers met neerslag leeg die zij maar konden vinden. En die kleine had mij daar een schik achterop de scooter. Wat wil je, die fors uitgevallen moeder vangt toch wel alles op. Aangekomen bij het ‘ballenbad’ werd hij mega erg verwelkomt, zeg maar gerust belaagd, door een horde gillende meiden. Jeetje, wat is dat mannetje populair bij de meisjes. (Het MBGF zit er duidelijk al vroeg in).
Nu heb ik ook wel spijt dat ik gisteren heb gedilateerd, want dan had ik nu lekker onder het dekbed kunnen kruipen en het hopelijk wat warmer gekregen.

En ik werd ook nog eens blij verrast door CERepair, je weet wel, de reparateurs van Coolblue. Oh, wist je dat niet! Nou, het zit namelijk zo: afgelopen zaterdag ging onze wasmachine ‘hemelen’ en daarom meldde ik het overlijden van ons witgoed aan bij de leverancier, in deze Coolblue. De dag daarop, zondag dus, bleek de digitale melding door een postduif te zijn opgegeten en mocht ik maandag opnieuw de vragenlijst invullen. Deze keer met een beter resultaat want de bewuste postduif ging bij iemand in de pan. Wel werd er in de kleine lettertjes vermeld dat het voor kon komen dat, als het druk is, je na 48 uur radiostilte contact op kon nemen met de klantenservice. RaRa, wie had ik aan de lijn, hallo, hallo, niet ‘Tele Romeo’ maar iemand die uiteraard méneer Volkering graag van dienst te willen zijn. De reparateur kreeg nog 24 uur de kans om zich te melden anders zou standrechtelijk worden geëxecuteerd! Die koos op zijn beurt eieren voor zijn geld en komt nu met gehaaste spoed onze kant op. Verwachte aankomsttijd ergens tussen 08:00 en 17:00 aanstaande vrijdag. Dit hangt vast af of er wel of niet files staan in de Gorthart tunnels. ‘Ik durf het bijna niet te vragen, maar mag ik a.u.b. nog even een wasje bij jullie draaien?

20:30 uur Nou ja zeg, terwijl er toch een duidelijk verschil in leven is, immers de één leeft overdag en de ander ‘s-avonds en ‘s-nachts, zijn zij allebei plotseling zo ziek als een hond. Volgens de laatste braak-geluiden lijkt Sophie het wel van haar broer te winnen. En wie hobbelt er weer, zoals altijd gezond en fruitig tussendoor? Jawel, dat is Sebastiaan. Die heeft nooit ergens last van. Daniël kwam trouwens ook helemaal hieperdepiep terug van het verjaardagsfeestje en is daarom nog niet bed-rijp. Allebei mogen zij nog een dagje na school, want vrijdag gaan hun leraren staken voor een betere beloning. Lees: iets proberen te doen aan hun overdreven schofterig lage loontje waar niemand nog meer zijn bed uit wil komen, oh wacht…… Maar hoe zou het nou toch komen dat niemand meer in het onderwijs wil werken? Het salaris? Nee, dat kan ik mij niet voorstellen. Beeldvorming? Ja, dat lijkt mij wel een dingetje. Want zeg nou zelf, er is geen enkele beroepsgroep in Nederland die zo vaak en zo hard loopt te schreeuwen dat het allemaal zo slecht is. Daar wil je dan toch niet dood gevonden worden.

23:45 uur Onder het genot van een klein schaaltje taco-chips met sweet-chili type ik de laatste woordjes voor vandaag. Mens, mens, mens, wat een ongelooflijk puinbak heeft de regering ervan gemaakt. Je moet toch echt wel van een bijzondere planeet komen als je die sprookjes van vanavond nog geloofd. En als je leest hoeveel miljoenen er worden verspeeld dan is dat zo buiten proportioneel. Verspilling, 100% verspilling waarmee wij onze ouderen bijvoorbeeld nog van een leuke en vooral humane oude dag hadden kunnen laten genieten enz. enz. enz. enz. enz. enz. We gaan lachend ten onder, “Welterusten”.


Donderdag 14 maart 2019

Het kereltje was vanochtend al zo bleu en anders dan anders toen ik hem naar school bracht. Een paar uur later kreeg hij van mij de hoofdprijs voor het zieligste hoopje ellende van de dag. Die zat er helemaal doorheen en op zeker nog niet hersteld van alle bacillen die door ons huis waaien. Zo ligt Sophie nog steeds voor lijp in bed en baalt van haar wifi. ‘Baalt van haar wifi?’ Ja, want die had voor Netflix HD overgeschakeld naar 4G en mag de rest van de maand niet meer met internet spelen. (Binnen 20 minuten 4 GB er doorheen gejaagd, dan ben je snel door het abonnement van 6 gigs heen).

Ik houd het even kort vandaag, heb ook geen behoefte aan gezeur over mijn knie, het weer, de politiek en ga mij even richten op het nieuws uit Israël. Want daar hebben die debielen van Hamas weer raketten op af gevuurd. Oh, en hebben jullie de beelden ook gezien van Hamas die op honderden Palestijnse inwoners schiet!!! Die zijn namelijk ook de onderdrukking van Hamas meer dan zat. Het is zo zonde wat daar allemaal gebeurd. De Gaza is zo’n mooi gebied, ligt op een top locatie en had zeer welvarend kunnen zijn. Maar nee……… dus “welterusten”.

Vrijdag 15 maart 2019

Dan doe je ‘s-ochtends vroeg je luiken open en krijg je als eerste de beelden uit Nieuw Zeeland op je netvlies. Die debiel had zijn hele slachting “LIVE” gedeeld op Facebook!! Even los van die walgelijke beelden waarbij zoveel mensen als beesten werden afgeslacht. Maar ik kon mij er niet aan onttrekken dat de wijze waarop hij dit filmde sterke overeenkomsten heeft met games die de jeugd speelt. Voor nu weet ik niet hoe daar verder op te moeten reageren dan enkel afschuw.

21:30 uur May-Day May-Day, “Terf” op 2100!! En wat voor eentje, bbbrrrr, 300+ rillingen. Maar wij waren met z’n tweeën en dat trok zij niet, binnen luttele seconden verliet zij de apotheek. En dat terwijl zij bijna aan de beurt was. Echt niet te helpen deze dames. Nou ja dames, anarchisten driedubbel ++. Zo was vandaag mijn korte uitje met dochterlief.
Daarna had ik een uitje met de boys, zij kregen een €-frietje en dat hoort een extraatje te zijn. Helaas wist Daniël zich niet te gedragen. Verstierde hij het uitje, maakte daarna het boodschappen doen een drama en omdat meneertje zijn zin niet kreeg werd mijn geduld wel heel erg op proef gesteld. Zo kwam er uit het brutale mondje: ‘klootzak’. Na eerst van de schrik te zijn bekomen en hem een flinke reprimande gaf, wees hij mij nadrukkelijk op het feit dat ik toch echt een ‘grote’ klootzak was. Ik was dus al gepromoveerd! En het zal pedagogisch wel totaal niet mogen, maar hij kon vervolgens het eerste uur niet zitten!!

Eerlijk gezegd is het jammer dat je de oudste twee niets meer kunt leren, die gaan hun eigen weg en bepalen zelf wel wat goed of slecht is. Nou zal dat mij eerlijk gezegd een worst wezen, maar in dit geval gebeurd het wel onder mijn dak. Ik snap wel waarom héél veel ouders het met mij eens zijn als ik zeg dat het ongezond is om jong volwassenen inwonend te hebben. En het is gewoon waar, millennium kids zijn niet te helpen…..

En als klap op de vuurpijl was het eten niet alleen gisteren een ramp maar vandaag ook. De lasagne van gisteren was ronduit smerig, mede door het gebruik van niet verse producten en wat vandaag als verse kipfilet van de Jumbo moest doorgaan was gewoon niet weg te krijgen. Uit pure ellende heb ik mij geworpen op een bakje chips, je moet toch wat. En voor diegene die het nog iets interesseert: mijn knie word steeds erger, ondanks alle medicatie. Echt fijn weer, ik blijf aan de gang zo, wanneer houd het eindelijk eens op??
Dus weer een dag om niet op terug te kijken. Het worden er zo langzaamaan wel heel erg veel!! “Welterusten”


Zaterdag 16 maart 2019

Ho eens even, ben ik gisteren vergeten om het hoogtepunt van de dag te vermelden? Het ‘kwam-zag-en-ging-weer-weg’ verhaal van de wasmachinereparateur! Zo ging het ook, na een korte inspectie bleken de kosten voor herstel de nieuwwaarde te overschrijden en zodoende krijgen wij een aanbod aangeboden, van wie is nog een groot raadsel, wanneer is ook een groot raadsel en op mijn vraag of ik daar ergens over kan communiceren is nog een groter raadsel! Voor nu een groot raadsel wanneer en hoe wij straks weer kunnen wassen, misschien houd het aanbod wel een wasraam in, wie weet. Word vervolgt.

Zo, ben ik even actief geweest vandaag!! Heerlijk 30 minuten in een stinkend heet bad gelegen en verder helemaal niets anders gedaan dan een beetje hangen. De maaltijd was simpel, tosti’s en wat losse snacks uit de vriezer. Daar was niet iedereen het mee eens dus een uurtje later werd er het e.e.a. bezorgd aan de deur. Vraag mij niet wat, want dat word achter gesloten deuren opgegeten. En als klap op de vuurpijl is dochterlief een klein beetje pissig op mij. Na het stappen van afgelopen weekeind heeft zij elke dag, 24 uur lang, in bed doorgebracht, m.u.v. de ritjes naar huisarts en apotheek. Nu kwam zij een uurtje geleden ook naar mij toe om te vertellen hoe rot zij zich voelde. Tja, dan mag ik er niets van zeggen dat het raar is om de hele nacht te gaan feesten, afgelopen nacht bedoel ik dan……….

Gisterochtend vroeg schoot een zieke geest heleboel mensen dood in Nieuw Zeeland. In eerste instantie was iedereen in shock, daarna sprak iedereen zijn afschuw uit en niet veel later haalde wij de gebeurtenissen aan alsof het in Nederland had plaatsgevonden. Ze vochten elkaar de tent uit met verwijten, er werd tot aan het bizarre toe gedemoniseerd en anderen doken hypocriet in een slachtofferrol. Ondertussen geen woord meer over de slachtoffers en hun nabestaande. (Voor wie het mee kreeg, bijvoorbeeld: sommige vielen over G. Wilders heen, want hij zou in een ochtendprogramma lacherig hebben gedaan over thema’s, thema’s die overigens geen betrekking hadden op de moordpartij. Hij had zich hier juist wel heel correct over uitgesproken). Niet veel later zagen wij allemaal hossende leraren op het Malieveld en breedlachende (linkse) politici, hierover uiteraard geen verkeerd woord………. En nu, zaterdagavond de 16e maart 2019, knallen we weer verder over de aankomende verkiezingen. Is er wat gebeurd dan??


Zondag 17 maart 2019

He lekker, naar een geweldige F1 race gekeken. Max op 3! Soms is het helemaal niet verkeerd om vroeg uit je bed te vallen :-).

Morgenmiddag krijg ik de uitslag uitslag van de röntgenfoto’s en heb mijzelf beloofd niet eerder de deur uit te stappen voordat er een oplossing komt. Bijna 3 weken zit ik nu al aan huis gekluisterd en begin zowat één te worden met een bureaustoel. Wat is dit frustrerend zeg!! Daarnaast werkt het slechtte slapen ook niet echt mee met de geestelijke gesteldheid. Maar het ergste is het doelloze tijdverdrijf, probeer het maar eens. En dan mag ik wel trotse eigenaresse zijn van een blog, zonder inspiratie (lees: niks zinnigs te beleven) valt er niets te schrijven. Het is ook verdomde lastig om niet te verzanden in alles aan onheilsvoorspellingen op het World W.W. Het enige wat wel iets heeft is alle nuttige stof wat je kunt absorberen.

21:00 uur Na een bevlogen en iets wat saaie dag ga ik de week afsluiten, op dezelfde wijze als deze week was, saai en afgestompt: welterusten.


Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

2 Comments on “WEEK 11 – 2019

  1. Pingback: WEEK 10 – 2019 | OP EN TOP VROUW

  2. Pingback: WEEK 12 – 2019 | OP EN TOP VROUW

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: