WEEK 10 – 2019

Maandag 04 maart 2019

Het is bijna 17:00 uur en ik heb werkelijk niets anders gedaan dan achter de laptop gehangen. Van de ene tweet naar de andere tweet en van dagblad naar dagblad. Dat leverde wel het nodige aan te absorberen stof op. Want hoe lagen die verhoudingen ook al weer in Syrië, hoe zat dat ook al weer meer diverse groeperingen en wanneer was dat ook alweer? Dus noem ik deze dag niet een verloren-, meer een studiedag. Misschien denken sommige volgens wel dat ik extreem rechts georiënteerd ben, want die titel krijg je al op één berichtje reageert of ‘foute’ vriendjes volgt en er door word gevolgd. Maar het kan best leerzaam zijn als je ‘onderwater’ gaat bij berichten. Het voorkomt ook wel dat je te snel domme dingen zegt, al gebeurt dat af en toe best wel eens.

Zo ben ik op twitter en Facebook druk doende met “Stemzeweg”. Mijn avatar is daar dan ook die van de bekende minister president met een groot root kruis erdoorheen. Nou en! Na jaren VVD te hebben gestemd (Met twee keer een proteststem) is het nu wel welletjes. Het is zo’n puinhoop geworden dat ik daar niet meer achter kan staan. Alternatief? Niet echt, maar bij de aankomende verkiezing zal mijn stem een proteststem zijn en hopelijk de reguliere partijen nu eens en voor altijd wakker schudden. Want zeg nu eerlijk, decennia lang stem je op een persoon of partij vanwege het programma en puntje bij het paaltje komt daar niets van terecht. Je word zelf glashard in de maling genomen. Voor mij voelt het in ieder geval wel zo en daardoor maken ze je compleet stuurloos. Mijn inziens drijven zij de mensen zelf naar een hoek waarin zij zich doorgaans niet zullen begeven.
‘Zeg nou gewoon NEE tegen jihadisten of zoals ik absoluut niet zou willen JA, maar draai er niet zo verschrikkelijk omheen. Neem een duidelijk standpunt, wees concreet en draal niet zo lang. En dan komt Rob Jetten er ineens achter dat agressie tegen homo’s voornamelijk mensen met een gratieachtergrond komt. Komt die beste man onder een steen vandaan? Maar gelijk daar achteraan wel weer een weekmakertje: mensen met een Arabische naam worden achtergesteld bij sollicitatie’s. Ja, héhé, een werkgever die homo’s in dienst heeft denkt wél twee keer na. Maar juist door dit dralen zet je de kiezer op het verkeerde been. Dus ja, ik stem ze weg’.

Kijk eens aan. De NOS schrijft over de toespraak van Rob Jetten onder andere het volgende citaat: “Uit angst voor negatieve reacties. Soms uit angst voor agressie. Vaak van mensen met een migratieachtergrond’, zegt de leider van D66.” Aldus de NOS.
Hierop reageerde ik als volgt:
Hij geeft zelf het antwoord al. Werkgevers nemen geen mensen met een migratieachtergrond aan als er al homo’s of lesbiennes werken.
Vervolgens kreeg ik een reactie van D66, waarin de tekst anders zou zijn gesproken, aldus het citaat van D66: “Soms uit angst voor agressie. Die angst word vaak geprojecteerd op mensen met een migratieachtergrond.” Kijk, ik bedoel maar!!

En dan nog iets leuks voor het slapengaan: ga op je telefoon naar Coolblue en zoek naar ‘vibrator’. (Is leuk, niets ranzigst of zo). Of anders bij BOL.com naar ‘foundation’.

En dan nu tijd om het bed op te zoeken. “Welterusten”.


Dinsdag 05 maart 2019

Dit ligt niet aan de drukke dag, ook niet aan het straks werken, maar gewoon aan een slechtte nacht…. Daar zit je dan om 06:00 uur al aan de koffie. Wel een beetje gemeen om dan Daniël niet naar school te willen brengen. Voor deze keer dan maar wéér. Nou ja, werken, vrijwilligerswerk dan en dan is het nog maar de vraag of dat gaat lukken met die knie. Die is nog niet genezen, dus dat is vragen om problemen. Ik zal daar doorheen moeten anders word het niets meer met mij :-). En daarna word het racen om op tijd in Scheveningen aan te komen, het is weer tijd voor een laserbehandeling. Met andere woorden, een dagje niet online vandaag, wat een rust.

19:00 uur Zal ik maar beginnen met drama?! Mijn knie heeft het helaas begeven en kan direct door naar de vuilverbranding…….. Nu ben ik echt wel aan pijn gewend zal je zeggen, nou ik kan je vertellen dat de tranen letterlijk over mijn gezicht liepen en ik niet wist waar ik het zoeken moest. Dat word morgenochtend weer even huisartsje pesten. Ondanks dat ben ik wel in Scheveningen aangekomen en heb weer een gezellige behandeling achter de rug. Deze keer deed dit veel minder pijn omdat ik a: werd afgeleid door de pijn in mijn knie en b: ik ook nog eens kramp in mijn rechter voet kreeg. Dus het was een geweldig dagje….. NOT……

Avondeten (uitsmijter ham-kaas-champignons), chillen, Jensen, Star Trek en heel even twitter. En daar trok mij er daar toch een een rode kaart, niet te zuinig. Maar wel gelijk genoeg gegeten en gedronken om mij verder aan zo’n figuur te gaan storen. Ik ga zo lekker een tukkie doen en morgen fris, fruitig en met een auw-knie weer vroeg uit de veren. “Welterusten”.


Woensdag 06 maart 2019

Beloof is beloofd, ik belde vanochtend dus de huisarts en legde het probleem knie voor. ‘Ik zet u even in voor het telefonisch spreekuur, schikt rond 11:30 uur?’ Zei de vriendelijk assistentie. ‘Maar het is voor mijn knie!’ Zei ik er direct achteraan. Maar zij was onverbiddelijk.
‘Goedemorgen, met de huisarts, u heeft een probleem met uw knie?’ Zei de huisarts. Ik deed mijn verhaal en het bleek haar wel handig om de knie ook te zien!!! Drie maal raden waar ik morgenochtend naartoe ga? (Dat word nog een nachtje slecht slapen.

Net even gezellig met Sebastiaan op pad geweest. Als eerste hebben wij samen zijn inschrijving bij het ‘Erasmus College afgegeven en zijn daarna de Jumbo ingedoken. (Geef dat kind toch een Milka). Het is helaas de bedoeling dat ‘ik’ vanavond ga koken. Dat word wat, want het zou zomaar kunnen dat ik dat verleerd ben na al die dagen. Het word vandaag een broodje geplukte kip. Na het plukken roerbak ik die samen met wat gemengde groeten en wat Mexicaanse kruiden. Vervolgens een beetje ijsbergsla in een Surinaams broodje, mix van kip en groeten erin en daarna aankleden met grof versnipperde taco’s. De liefhebben mag er van mij nog knoflooksaus overheen kieperen.


Donderdag 07 maart 2019

Er draait vast en zeker een programmaatje op de achtergrond die deze laptop in standje ‘dood’ zet na een bepaald aantal handelingen. Het lukte mij gisteravond niet om haar uit deze coma te halen. Maar goed, na vannacht weer geen oog dicht te hebben gedaan had ik vanochtend vroeg alle tijd om haar wakker te kussen en iets te typen. Vooralsnog slechts onzin en na het bezoekje aan de huisarts ga ik er weer als vertrouwd ‘vol’ in. Er is tenslotte zoveel in beweging dat het vrijwel onmogelijk is om daar niet iets over te zeggen. Al hoewel mij dat niet goed afgaat de laatste tijd.

Aldus huisarts nr. 2 is de knie zwaar overbelast door lopen en veel staan. Dat lopen kan wellicht wel kloppen, maar lang staan? Eén ochtendje in de week vrijwilligerswerk en na een kleine anderhalf uur al beginnende last krijgen! Het moet niet gekker worden, zo blijft er weinig kwaliteit van leven over…….. Maar gelukkig mag ik wel blijven fietsen, alsof dat nu met die knie gaat.

Sophie en ik hebben vanavond alleen gegeten en het was haar keus om iets met pasta en garnalen te doen. Na eerst wat pittig gemarineerde garnaaltjes te hebben aangebakken gingen daar zongedroogde tomaten en broccoli bij. Dit op een bedje van volkoren spaghetti en lichtjes bestrooid met Parmezaanse kaas maakte een heerlijk geheel. Na een kort dutje werd het een avondje politiek en dook ik in het eerste debat op RTL4. Eigenlijk ging het precies zo al ik al had verwacht en vond ik niemand sterker dan de ander.
Wat ik persoonlijk veel kwalijker vind is dat Groen Links nu openlijk vriendjes is met Hamas en een islamistische school in Amsterdam gerund word door een terreurcel. En wat doen wij eraan? Zoals gewoonlijk weer bar weinig.


Vrijdag 08 maart 2019

Ik ga nog even terug naar gisteren. ‘Wat word het ineens donker buiten, zou het misschien gaan regenen?’ Ik gaf hierop als antwoord dat het volgens de weerberichten pas in de avond zou gaan regenen. Er was dus geen enkele reden om niet gelijk vanuit school naar het station te fietsen. Een kleine 20 minuten later, toen de laatste druppels van een immense hoosbui op het Velux-raam kletterde, hoorde ik Daniël in dikke paniek op de voordeur bonzen. Aan de deur stonden drie doorweekte wezens die na een verschoning een tweede poging deden om bij vriendin Marijke in Gouda te belanden.

En ik werd gisteren uitgenodigd door broer Edwin om vanavond Indisch te gaan eten, ook geen rotte bezigheid :-).

23:55 uur Helaas komt er geen foto van het heerlijk avondje met mijn broer bij het Indonesisch restaurant. Dit omdat het eten er te lekker uitzag om eerst een foto te maken en dan pas aan te mogen vallen. Dus toen dit alsnog in mij opkwam was het al te laat. De eigenaar had nog wel een groepsfoto gemaakt maar die foto deed ons geen eer aan. Dus helaas, wij hebben gesmuld en dat was het belangrijkste.
(Helaas heeft iemand hier in huis verkeerd gegokt met het serieus nemen van een studie en de gedachte dat geld vanzelf op de rekening word bijgeschreven. Die heeft dus de exit-brief ontvangen. 100% volkomen terecht. Die heeft nu een serieus probleem!!). En mijn knie? Daarmee gaat het helemaal de verkeerde kant op……. En zelfs 4000 mg paracetamol helpt niet, naast Tramadol en Pregabaline!

“Welterusten”.


Zaterdag 09 maart 2019

en toen zei de wasmachine: ‘doe het zelf maar!’ Veel kan je er niet aan doen, hooguit alles uit de inbouwkast halen, schoonmaken en opnieuw aansluiten. Maar in je eentje dergelijke machine’s verplaatsen met een knie die niet mee wil werken is echt geen pretje!! Een ding is vandaag tenminste wel gelukt. De beide apparaten, droger en wasmachine, zijn blinkend schoon en een tas vol lege wasmiddelflessen zijn uitgeruimd. Maar ondanks alle inspanningen is de wasmachine hardleers. En nou had ik gisteren voor het etentje juist mijn nagels gelakt…….

Ik was van plan om mij zo rustig mogelijk te houden want het lag echt in de planning om Marion over een week, een weekje te gaan helpen. Als die verdomde knie maar geen spelbreker gaat worden.

Ik weet niet wie er allemaal aan Twitter doen en of zij ook een beetje in de stream zitten waarin ik ook zit, maar ik heb werkelijk in mijn hele leven niet zoiets engs meegemaakt. Nu had ik al veel langer een account, waar ik overigens niets anders in deed dan dit blog een beetje delen, maar de laatste weken ben ik daar wat dieper ingedoken en iets actiever geworden. Zo maak ik nu ineens eens deel in een heel eng gebeuren. Het zit namelijk zo: hele enge extreem linkse deugmensen verenigen zich collectief om mensen te blokkeren, van Twitter te laten verdwijnen. Dit doen zij bij alle mensen die niet in hun gedachtegoed passen dan wel daar tegenin gaan. Twijfel je aan de klimaathype, ban! Twijfel je aan een linkse omroep: ban! twijfel je aan een linkse partij: ban! Vindt je iets van DWDD of Simons: ban! En dat gebeurd bij iedereen, dus niet met hun eens, jammer dan, dan word je collectief gerapporteerd en is jouw Twitter-leven passé.

Het lijkt mij geen goed plan om onder te duiken en hiermee gehoor te geven aan die hele enge golf van extreem linkse deugmensjes. Maar het is zeker dat wij, ja WIJ, een nare, koude en uiterst onplezierige tijd tegemoet gaan. Alleen ga ik zo mijn bedje opzoeken en hang ik voor even alle onrust en zorgen aan de kapstok. “Welterusten”.


Zondag 10 maart 2019

Niks aan de hand hoor, geef alleen mijn knie een dagje rust….. “Welterusten” voor straks.

Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

2 Comments on “WEEK 10 – 2019

  1. Pingback: WEEK 09 – 2019 | OP EN TOP VROUW

  2. Pingback: WEEK 11 – 2019 | OP EN TOP VROUW

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: