WEEK 08 – 2019

Maandag 21 februari 2019 Sophie 21 jaar

Kleine meisje worden groot, 21 jaar alweer. Al vanaf dag één wist zij al wat haar plan in dit leven was en daar kwam geen speld tussen. Als Sophie iets in haar hoofd had, dan gebeurde het ook zo en had niet het lef om daar tegenin te gaan. Ik heb mij dan ook nooit grote zorgen gemaakt over haar toekomst. Natuurlijk wel over bepaalde vriendjes en het soms iets te uitbundig vieren van het weekeind, maar echte kopzorgen zijn er niet geweest. En vandaag gaan wij dit vieren bij de plaatselijke italiaan, het cadeau van Ama aan Sophie, waar wij ook van mogen meegenieten. (Kleine anekdote: het aanhangsel vroeg mij gisteravond wat voor pasta ik vandaag ging maken, ons wekelijks menu voor de maandagen en of er nog iets uit de vriezer moest worden gehaald. Pas toen ik haar vertelde voor een calzone te gaan, had zij door dat wij vandaag wat te vieren hebben. Ik snap haar verwarring wel, immers vierde Sophie een week geleden haar verjaardag al met vriendinnen en ons huis is derhalve een groot slinger en ballonnen festijn).

In de agenda van deze week is voldoende ruimte voor ontspanning en vooral veel lichamelijke oefening, met name de fiets. Daar geniet ik nou echt van, alleen al dat tochtje van gisteren, wat kan een mens daar plezier uithalen. Straks ook nog een paar kilometertjes maken en hoop echt dat dit kleine beetje positieve energie ook aanzet tot wandelen. Vandaag staat de verjaardag voorop.

Niet om ogen uit te steken, jullie te laten watertanden of ‘s-avonds nog op kosten te jagen door te wijzen op een of andere thuis-bezorg-service, maar wij hebben genoten. Dat is alles wat ik nu te zeggen heb. (Ik duik nog even in een nieuwe aflevering van Star Trek en kom dan nog even terug bij jullie.

23:00 uur Daar ben ik weer en inmiddels rijp voor een dekbed en een NASA-matras. Na de afgelopen dagen is de drang naar een gerichte droom even niet aanwezig en doe ik het voor nu maar een keertje zonder. Oh, wat te op de foto ziet is een fungi gerecht. Het is een voorgerecht van diverse paddo’s in een overheerlijke gekruide olie. (Koolhydraten-arm), met uitzondering van het leuke mandje vol met ‘dikke’ fritten. Zonder dat zou mijn maagje het niet hebben getrokken alleen leek mij deze combi beter dan de calzone. Moet eerlijkheidshalve wel toegeven dat mijn buikje best een beetje tegenstribbelt, goed voor de lijn, toch? En dan nu “welterusten”.


Dinsdag 19 februari 2019

En toen had ik een vrijwilligersbaantje en kreeg ik naar mijn hoofd dat wij ‘watjes’ zijn, oké… Om maar bij dat laatste te beginnen: toen ik zojuist terug kwam van de voedselgroep gaf ik het aanhangsel twee kusje op haar mond (ja, inderdaad jakkie) waarop Daniël zei dat dit toch echt niet kon, ‘twee meisjes kunnen niet kussen’. Twee kussende meisjes zijn dus “WATJES”. Weten we dat ook weer en komt en vast een vervolgt: les-1, meisjes mogen ook kussen.

Baantje? Ja, vrijwilligster bij ‘Kledingbank MeVe‘, als medewerkster in de winkel!! Dus kom vooral een keertje langs als je op zoek bent naar leuke en zéér betaalbare kleding!! En misschien wel onnodig om te vermelden, maar de “regenboogvlag” wappert daar fier aan de mast, is werkelijk iedereen welkom en word elke vorm van discriminatie beloond met een voetafdruk op het achterwerk.
Misschien is het wel leuk om een speciale avond voor transgenders te organiseren, tenslotte weten ‘wij’ hoe moeilijk het in het begin is om rustig kleding te kunnen passen.

Na de eerste operatie aan mijn gezicht maakte ik dagelijks een selfie om de veranderingen te volgen. Na de tweede operatie hield ik dat de eerste weken trouw vol, maar naar gelang ik geen veranderingen meer kon waarnemen, nam ook de motivatie voor de dagelijkse foto’s af. Nu neem ik, door de bank genomen, één keer in de week een foto en toen ik dat gisteren deed schrok ik toch wel van de veranderingen. In vergelijking met de eerste en die van gisteren zou ik mijzelf straal voorbij lopen :-). Een ding is zeker, ik kom bij de douane niet door een controle. Dat hadden zij er niet bijverteld, hi hi.


Woensdag 20 februari 2019

Dat was mij even een ‘lel’ van een film, heb hem helemaal uitgezeten maar ging na de aftiteling direct en als een gebakje naar mijn bed. In het begin liep ik nog niet zo warm en zat met een half oog op twitter, ook nog eens in afwachting van “Jensen”, om mij daarna pas op de film te storten. “Noah” is inderdaad een hele mooie film…..

Wij hebben nu een klein jaartje een “TOON” aan de muur hangen en een slimme energiemeter. Nu vond ik het eigenlijk wel een sport om daar ook daadwerkelijk iets mee te doen en het niet als een of ander trofee aan de muur zien. Hoe leuk was het wel niet om, vrijwel dagelijks, de besparingen te zien. Dit liep gemiddeld op tot wel €20,- in de maand. Zodoende kan ik niet wachten op de eindafrekening aan staande juni. En vandaag kon ik het niet onderdrukken om eens te speuren op de website van Eneco. En jawel, het advies luid: ‘het is raadzaam om vanaf heden €9,- euro per maand méér te gaan betalen’. Dag beloning voor het duurzamere bestaan! Duurzaam zijn betekend dus vanaf nu dat je niet beloond word, nee het word een bittere noodzaak om te overleven, financieel dan wel te verstaan. (Ik geloof zeker wel dat wij verantwoordelijker om moeten gaan met onze planeet, daar werk ik ook aan mee, maar in die hele CO2 hype geloof ik totaal NIET!!!!
(Even voor de duidelijkheid, ik ben redelijk goed onderlegd als het om verbouwingen gaat en neem nou maar aan dat je er, met zo’n doorsnee (hoek)eengezinswoning als de onze, nog niet ben met €50.000,- voor de klimaat aanpassingen).

21:45 uur Dat mijn voormalig kantoortje van 2 x 3 is omgetoverd tot een terug-trek-werk-en-hobby-plekje, waarin zich ook een heerlijk mak-up plekje is gecreëerd wil nog niet zeggen dat het door huisgenoten een ik-hoef-hier-niets-op-te-ruimen-plek word. Er zijn ook van die nog steeds loslopende figuren die belangrijke post onderop een stapeltje rommel schuiven en die kwam ik vandaag dan weer tegen, tegen bij het opruimen. (En ik maar zeggen dat het niet ontvangen is, oei oei). Maar goed, niet iedereen is aan de andere kant zo’n pietluttige opruim-miep als ik, dat moet ook vast wel eens lastig zijn voor een ander, die aan de andere kant weer ‘s-ochtends in de vlekken schiet als er een of ander poedertje verdwenen is. Dan is het cirkeltje uiteindelijk weer rond……

Ik doe ben eerlijk gezegd al jaren een trouwe VVD stemmer geweest, maar een minister president die zoveel onrust niet in goede banen kan leiden is voor mij exit!!

Zo, avatars op scherp gezet, bloks onderweg en verder rustig ademhalen. Slapie slapie doen en morgen de enige wakker maken die nog zonder zorgen naar school gaat, Sebastiaan! “Welterusten”


Donderdag 21 februari 2019

Sebastiaan heeft zich gisteravond uitstekend vermaakt bij zijn klassenavond, waarvoor wij eerder op de dag de AC-tion waren ingedoken om wat lichamelijke versiersels te kopen. Zijn ogen vielen op een feestbril, een gifgroene hoed en oranje haarspray. Niet dat dit erg was, maar wat minder was dat de hoed niet goed paste en tijdens het fietsen constant van zijn hoofd waaide. Omdat vasthouden geen optie was en er geen opberg mogelijkheid voorhanden bleek te zijn, was de enige plek die op mijn hoofd. Wat ben ik blij dat niemand mij zag! Of eigenlijk: ‘iedereen zag mij, maar gelukkig geen bekenden met een camera.
En nu is Sebastiaan ziek, niet van de inspanningen gisteravond, maar door het griepvirus wat maar niet uit ons huisje wil verdwijnen.

WARATJE:

“Intertoys is failliet”Uit de Telegraaf: “Intertoys is failliet“. Ze zijn nog niet definitief verdwenen uit de winkelstraten, maar het zou mij niets verbazen als dit spoedig wel het geval zal zijn.Zijn zij de eerste in een golf van nieuwe grote ketens die gaan vallen, zoals “Blokker” en de “Hema”? Weer een paar legen winkels in Zoetermeer erbij en als je geluk hebt komt er een kapper of nagelstudio voor terug…. Of zo’n pop-up met Chinese zooi a la AC-tion.
Het is wel de allerlaatste grote speelgoedwinkel die er in onze wijde omtrek te vinden is en als ik het nu even snel zeg, ‘kan je dus voor een (snel te halen) cadeautje alleen nog maar naar de Action. Ik liep zelf de deur ook niet plat bij Intertoys, maar doorgaans kocht ik daar wel het speelgoed en niet te vergeten de LEGO.

Kijk, zo kan het ook: kind A zegt bijna van school getrapt te worden omdat ‘ik’ gezegd zou hebben dat hij nooit naar stage gaat (en ondertussen nooit naar school gaat) en kind B verteld net een vaste baan van haar stageadres te hebben aangeboden gekregen!! En dat met nog één heel schooljaar te gaan, wauw!!!

21:30 uur Ik ga niet zeggen……, of toch wel, dat zo’n doe-het-zelf-maak-soepje van de Jumbo met de dag lekkerder gaat smaken. Er was nog een klein beetje over van de halve liter ‘tomaten/oregano soep’ (ik was schijnbaar de enige liefhebster) en daar heb ik vanavond heerlijk van zitten smullen. TIP: omdat de soep lekker dik was gebruikte ik afgescheurd stokbrood als lepel, jammie.

23:00 uur Ik ga zo heerlijk slapen op de nieuw geleerde ontspanningsoefeningen. Eerst dacht ik dat het niet zou werken, maar vanmiddag viel ik tijdens de (…) ik weet niet hoe het heet, stom zeg. Het is een onderdeel van psychologische fysiotherapie en daar zit onder andere een soort van zweverige ontspannings-les bij, maar het doet haar werk geweldig!! Dus straks heerlijk ontspannen naar het wachtende bedje, joepie. “Welterusten”


Vrijdag 22 februari 2019

Zie je wel, zweven kan best helpen, want ik stond mij daar een partij fris en fruitig te wezen na het opstaan. Niet helemaal een grapje hoor, ik heb echt heerlijk geslapen en gedroomd.
Inmiddels lijkt het er op dat de griepgolf eindelijk is verdreven en ben ik op dit moment de enige die zich nog binnen de vier muren bevindt. Dus met andere woorden: ‘hup op die fiets’:-).

WARATJE:

“Killer dreigt op straat te belanden”Uit de Telegraaf: “Killer dreigt op straat te belanden“.
Leest u even mee: “Roethof zegt dat een logische volgende stap is, dat wordt gewerkt aan het legaliseren van het verblijf van Frroku in Nederland.” En nu gaan ze in de Tweede Kamer uit hun bol, maar dat zal helaas niet gaan werken. Altijd maar huilie huilie achteraf en volgende week kraait er geen haan meer na. Vervolgens krijg deze man een woning, uitkering en lacht ons allemaal uit!!!

21:45 uur Ooit, heel lang geleden, toen ik nog in een internationaal sportteam van defensie zat, klokte ik 29.2 aan bij een veldloop van 09 kilometer. (Eentje met veel vals-plat). Ooit, heel lang geleden, toen ik nog een jongetje was, gooide ik het roer om en stopte met alcohol en roken. Stop, hó……. ik maak er denk ik maar een blog van, er zit zoveel in dit koppie :-).

23:15 uur Oei, toch nog een kleine anderhalf uur over ‘vals-plat’gedaan, maar ik ben er tevreden mee en dat is wat nu telt. Nu nog even tijd maken om af te winden en straks lekker onder de wol kruipen. “Welterusten”.

(Niet verder vertellen, maar de overburen hebben een feestje in de tuin, dromen worden voorlopig nog even bedrog).


Zaterdag 23 februari 2019

00:35 uur Het feestgedruis aan de overkant neemt af en Sophie verlaat net met haar vriendin het pand, allebei al flink kachel. Dus van rustig weggaan geen sprake. Doei en tot straks……

11:45 uur Er gaat niets boven het inwijden van een weekeind, vooral als dat gebeurt met de geneugten van alcohol en nachtelijk dweilen in kots op de woonkamervloer. Nu hoorde ik echt wel de onmiskenbare oerkreten van een kind in nood, alleen had ik het geluk dat een ander naast mij zich eerder geroepen voelde om bij nacht en ontij kots te gaan ruimen. Als toetje zal het de komende 24 uur vast wel toe leiden dat er met allerlei kater-werende goedjes naar een donkere kamer word gegaan, teneinde het gekerm van de door alcoholvergiftiging total loss geraakte kinderzieltjes te ontnuchteren. Naast dat de lucht niet te harden is en je mag aanschouwen dat niet een emmer, maar een van de saladeschalen gebruikt is al stortbak, mag je ook het teruggespoelde cassettebandje aanhoren: ‘ik drink nooit meer, ik drink nooit meer!’. (Gelukkig is het vakantie, scheelt het maandag toch mooi weer een ziekmelding).
Vanmiddag maar weer even langs AC-tion, voor een nieuwe saladeschaal en een ‘tikkie’ naar de dader…………..

15:30 uur Gelukkig, nadat ik er wat vitaminen en ei in wist te krijgen komt er weer een klein beetje normaal geluid uit. Je moet er maar wat voor over hebben, al weet ik 100% uit eigen ervaring(en) wat zij doormaakt en zal dit drama al weer vergeten zijn zodra het eerste uitje zich weer aanbied. “Drank maakt meer kapot dan……”. (Mag het nu toch wel zeggen, nu ik het na 56 jaar al door heb?!).

Zouden die blonde lokken nu nog blonder worden? Mijn toet word er in ieder geval wel lekker gekleurd door. Het was best even lekker zo’n stukje fietsen, niet te veel want vanavond staat er ook nog een wandeling op de agenda :-).

22:45 uur Niet alleen gezond maar ook spannend en gezellig. Rond een uurtje of acht trok ik met Daniël en Sebastiaan de wijde wereld in. In het donker op zoek naar avontuur. Daniël en ik deels uniseks, allebei in het trainingspak van de boksschool en uiteraard de boys voor de veiligheid ook een armband met discolicht om. Het meest spannends was het in het pikdonkere park, waar Daniël ons mocht bijlichten met een zaklantaarn en Sebastiaan zich echt niet op zijn gemak voelde, hij vond het toch echt te donker. En toen was ineens de koek op, Daniël was moe en om hem te gaan dragen zag ik echt niet zitten. Zodoende verzonnen Sebastiaan en ik iedere keer een motiverend spelletje om hem weer een paar meter voort te laten bewegen. En die boef schoot er bij tel 1 als een haas vandoor toen de laatste meters een wedstrijd was voorgesteld. Hij won de race, Sebastiaan werd tweede en ik was het gebakken ei……., volgens die twee dan :-).
Eigenlijk hoopte ik dat hij hierna wel snel in slaap ging vallen, maar helaas. Zijn moeder komt net terug uit de bios en meneertje is weer hieperdepiep.

Ik weet dus niet hoe laat ik mijn bed in kan duiken en hoop toch echt dat het vriendinnetje van Daniël, net als vanochtend, wéér vroeg op de deurbel drukt. Nu ga ik maar even wat chillen achter een nood-beeldscherm en even bedenken wat ik morgen kan gaan doen. “Welterusten”


Zondag 24 februari 2019

Het is inmiddels al laat op de avond en toch nog maar even een stukje van de dag neer kalken.
In december 2017 stapte ik over van ziektekostenverzekeraar (De beste stap in deze) en toen zag ik op de valreep dat er punten waren verzameld die onder andere ingewisseld konden worden voor bioscoopkaartjes. De puntjes waren genoeg voor 3 Pathé vouchers. Nu die kaartjes gisteren niet meer, volgens plan werden gebruikt heb ik maar de stoute schoenen aangedaan en Sebastiaan blij verrast met een bezoek aan Pathé Spuistraat Den Haag. Hij had geen idee waar hij naar toe ging en in eerste instantie had hij ook helemaal geen zin om bij zijn vriendjes weggerukt te worden. Maar hoe kon ik hem verrassen met een verrassing als ik alles van te voren al ging vertellen?
Zodoende reisde ik met deels onverzorgd boeffie naar Den Haag en toen wij eindelijk uit de diepe gronden van halte Grote Marktstraat omhoog waren geklauterd en naar lucht konden happen, vroeg ik hem naar zijn favoriete maal voor vanavond. Waarom noemen kinderen dan niet gewoon een frietje of anders een lekker portie escargots of zo. Nee, de M………

Hij keek zijn ogen uit in de immense bioscoop en zelf bij het opstarten van de 3-D film wist hij nog niet om welke het ging. Hij heeft, net als ik, genoten van: “How to train your dragon” part 3. Op de terugweg kwam hij in de RandstadRail ook nog eens een bekende Youtube-er tegen, zijn dag kon niet meer stuk na een ‘Box’ van deze artiest! (Toen hij uitstapte gaven zij elkaar ook nog eens zo koele groet, geweldig!!).


 Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

3 Comments on “WEEK 08 – 2019

  1. Pingback: WEEK 07 – 2019 | OP EN TOP VROUW

  2. lieve mensen, ook ik had gisteren niet begrepen Sophie nog jarig moest worden om 21 te zijn. Sorry maar vooral van harte gefeliciteerd met jullie pracht dochter!

  3. Pingback: WEEK 09 – 2019 | OP EN TOP VROUW

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: