Stille nacht

Doodse stilte, geen serene stilte, meer een ongemakkelijke stilte. De dagen voor de kerst, de laatste weken van het jaar, het voelt ongemakkelijk en onbestemd. Wat zal moet mag ga je doen om een zo bewogen jaar af te sluiten? Temeer omdat ons de laatste weken zoveel moois en goeds word/is aangereikt en het gevoel meer, veel meer is dan even een: ‘dank je wel en tot ziens’. Dus, hoe sluit je een slecht jaar, waarin zeker ook ruimte was voor moois, af?

Die vraag bleef maar in mijn hoofd spoken en probeerde het vervolgens te vertalen in blog-tekst, keer op keer, want het werd net zo hard weer gewist. Probeer maar eens uit zo’n beladen jaar de mooie momenten te filteren, de mooie mensen eruit te pikken en een extra pluim te geven, zonder iemand te passeren.

Als ik terugblik zonder er al te veel bij stil te staan dan zijn bijzondere mensen bijvoorbeeld mijn zus Sandra, mijn schoonmoeder, mijn nichtje Hélène, mijn broer Edwin, onze vriendinnen Marijke, Marion, Bianca en Cees, buurvrouwen Winnie en Foskea, dat zijn de uitschieters die ons bijzonder goed hebben geholpen om het jaar door te komen en als Kledingbank MeVe, Iedereen een Maaltijd en de Linda Foundation niet op ons pad waren gekomen zag het leven er ook anders uit. Daarnaast hebben vrienden als Marit en Arjan, Ronnie, Scott en Natasha en Tineke ook veel vreugde gebracht. Zo zie je maar, er zijn meer mensen om je heen die het leven veraangenamen en hun geluk kunnen delen. Ook de vrienden, die er altijd met fijne woorden, een welgemeende arm of een schouder om te huilen voor ons zijn, vergeten wij niet.

Het was ook een jaar dat wij ondanks alle sores ook daar waar nodig konden zijn, zijn om iets kleins terug te doen. Daar waar mogelijk stonden wij er en hebben met veel plezier en inzet bijvoorbeeld ons steentje bijgedragen bij de Human Library en aan de transgemeenschap.

Ook wij leven net als velen met de dag en zien wel wat de toekomst brengt.


Soms schrijf ik iets op basis van kernwoorden,
nu laat ik het aan jullie over om dit in gedachten te schrijven,
aan te vullen,
iets mee te doen of het gewoon te laten.

Familie: Zus, broer(s), zusjes, verbinding, warmte, liefde, gunnen, ver, dichtbij, gevonden, eigen, herkenning, trouw, afstand, omarmen.
Vrienden: nieuw, oud, komen, gaan, verdriet, vreugde, steun, altijd, dichtbij, veraf.
Kinderen: gemis, groei, pubers, kracht, ontwikkelen, losbreken, liefde, verwarring, knuffels, studies, stage’s, zorgen, bloei.
Gezin: Samen, geborgenheid. bezorgd, groei, eenheid, rust, onrust, hecht, saamhorigheid, grote zus, grote broer, kleine broertjes.
Relatie: Dieptepunten, verbroken, gebroken, veerkracht, rek, klauwen, loslaten, vastpakken, steunen, misgreep, uithaal, verbinding, hoogtepunten.
Transitie: Ondergeschikt, nieuwe fase, aangezicht, operaties, niet beladen, mooi, spannend, eng, vrij, zijn, af, klaar, voltooid, verleden, tijd.
Algemeen: gezondheid, leven, vrijheid, geven, nemen, ex, kids, fiets, medicijnen, blog, armoe, rijkdom, samen, alleen, bloemen, lucht, warmte, kou, ons, wij, jullie, zij, iedereen.
Toekomst: Kinderen, gezin, relatie, familie, vrienden, algemeen, (transitie).


Wij wensen jullie hele fijne feestdagen toe en mogen het jaar 2019 alles brengen wat in het teken van liefde en gezondheid staat.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: