De wereld op z’n kop

Misschien niet al te slim om op columns en artikelen van hele scherpe schrijvers te reageren, maar het is even niet anders. 

Er kruipt soms een naargeestig gevoel naar boven dat waar ik al zo bang voor was staat te gebeuren, dat er naast (overvoerde) positieve aandacht een negatieve klank kan ontstaan. En dan doel ik met name op het ‘meeliften’ op behaalde successen. Waar vervolgens, koste wat kost, een gelijk moet worden doorgedramd, ook al is daar veel weerstand tegen en zet je het gros van je “lotgenoten” daarmee te grabbel!! Zo las ik vandaag een column over de ‘gele hesjes’ beweging. Dat de gewone man niet meer allerlei zaken opgedrongen wil krijgen van de heersende visionaire elites. In één zin kwam wel drie maal het voorbeeld van weerstand tegen diversiteit- gender- en het identiteitsparadijs voor. (Tezamen met klimaat en immigratie).

(En je moet wel onder een steen leven als je niet meekrijgt dat er in vele discussies en berichten buitensporig vaak een negatieve klant richting de transgenders staat. Om maar één van die velen voorbeelden te noemen: in een lange reeks van extremistisch gal over een moslim en een kerstboom, werden “wij” wéér aangehaald!!). 

We hebben als deelgenoten onder de transgenderparaplu veel ruimte en podia ontvangen. Hiermee hebben wij veel begrip kunnen vergaren en vooroordelen weg kunnen nemen. Nog steeds ben ik zelf van mening dat wij de positieve kant van ons ‘zijn’ moeten laten zien en zoals een wijs man onlangs zei: ‘jij laat zien dat als je ergens voor gaat, doelen bereikbaar zijn, je geeft mensen moed, als mens voor de mens’. Maar als wij nu de “gewone man van de straat” in het gele hesje jagen en journalisten, columnisten, programmamakers, cabaretiers enz. enz. over elkaar heen vallen en “ons” te pas en te onpas gebruiken om statements te maken en te kakken te zetten, dan zijn de doelen wel heel erg ver doorgeschoten.

De boventoon van de transgenders straalt vooral kracht, energie en liefde uit. Hierin mag ook zeker ruimte zijn voor voor zwakte, zwakte die ons sterker heeft gemaakt, die ons bestaan rechtvaardigt en een plek in de samenleving verdiend. Dat recht verdien je door te dienen en mij inziens niet door “meer, meer, meer” te scanderen, je ziet nu waar dit toe leid……..

Wellicht heb ik nu al veel te veel tegen de heilige transgenderhuisjes aangeschopt, maar wat maakt mij “meer” dan mijn buurman of buurvrouw? (Waarom ik bijvoorbeeld wel een borstvergroting en zij niet, waarom is geweld tegen hem minder erg dan tegen mij?).  


3 Comments on “De wereld op z’n kop

  1. Ik ben helemaal niet ontevreeen over de maatschappij met mij/ons omgaat. Pas sinds een jaar of vijf laten we onszelf in grote getale zien. De maatschappij moet wennen. Wij moeten wennen. Maar dat we in zo’n korte tijd al een gegeven zijn en dat we meedoen vind ik mooi. Geweld, discriminatie, uitsluiting van de arbeidsmarkt is er ook. Echt waar. Maar helaas hoort dat er hier nog bij in de bejegening naar minderheidsgroepen. Schandalig, natuurlijk. En ik herken dat in het gewone leven de mensen best ok zijn.

    • Ik ben zeker niet ontevreden met wat wij bereikt hebben en nog kunnen gaan bereiken. Wennen oke, dat doen wij door ons te laten zien, aan ons te laten ruiken dat wij er zijn en wat wij zijn. Waarbij wij stilletjes hopen om net zo te kunnen leven als waar wij doorgaans vandaan kwamen. Maar alles heeft een keerzijde en zelf sta ik achter een beleid dat iedere vorm van geweld, discriminatie en uitsluiting van welke groep dan ook word aangepakt. (Zo normaliseerde een rechter het woord “Kankerhomo” en werd het derhalve niet homofoob geclassificeerd. Straks een ander en dan wij. Daarom geen onderscheid meer!! En zeg nou zelf, zag jij ergens een transgender ageren tegen deze uitspraak).

      Liefs,
      Rianne

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: