WEEK 44 – 2018

Welkom dagboek


Maandag 29 oktober 2018

img_0167Ik weet niet hoe het bij jullie is gegaan, maar alhier liepen afgelopen weekeind al vele kindertjes langs de deuren om snoep te leuren, “Trick or Treat” heet dat! Dat zij dit afgelopen weekeind deden viel uiteraard samen met de feesten die rondom Halloween werden gegeven, maar wie afgelopen vrijdag of zaterdag de geesten al van snoep (eten) voorzagen komen aanstaande donderdag bedrogen uit, want dan komen de geesten pas echt……….. Als je daar in geloofd dan natuurlijk. Ik geloof er uiteraard niet in, maar omdat ik nu eenmaal altijd al de restanten taart van mijn verjaardag aan de deur hang, is mij de Keltische hel en verdoemenis ‘onbewust’ bespaard gebleven.
img_0168Maar wat ik eigenlijk wil zeggen, is dat de kinderen (en waarschijnlijk de volwassenen ook) helemaal geen benul hebben van wat zij nu eigenlijk vieren en wanneer dit van toepassing is. Ik zie het al voor mij, dat wij Kerstmis verplaatsen naar het weekeind ervoor of erna omdat dat beter uitkomt. Het zal mij in de toekomst overigens niet verbazen want de kennis hierover zakt ook steeds dieper weg. Welkom Winterfeest en een streep door Kerstmis. “Van God-los” en “Trick or Treat”, meer regel dan uitzondering.

Inmiddels is het vele weken geleden dat ik geopereerd ben aan de onderste delen in mijn gezicht. (Er rest mij nog één operatie te gaan). De pijn viel mij reuze mee, maar vooralsnog voel ik iedere minuut de nasleep van de operatie(s). Alles trekt in mijn gezicht, van voorhoofd tot mond en het voelt vaak onaangenaam. Verder krijg ik mijn mond nog steeds niet goed open en denkt mijn eega dat mijn kaak ‘op slot’ zit. Ik kan namelijk niets afbijten, zo kan ik bijvoorbeeld niet in een appel bijten, kan ik geen hap van een hamburger nemen en de bitterballen die ik afgelopen zaterdag voorgeschoteld kreeg, kreeg ik niet in mijn mond…….. Daarnaast voelen de tanden, of wat daar nog voor door moet gaan, ook heel erg raar en vervelend aan. Bij het tandenpoetsen bijvoorbeeld, dan lijkt het alsof je je tanden in een ijskoud ijsje zet. Zou ik het overdoen? Jawel hoor! Als de chirurg morgen zou bellen om het nog een keer te doen, dan zeg ik direct ja, want het doel waaraan de vervelende nasleep hangt is prachtig.

Nu ben ik echt wel wat gewend qua weersomstandigheden en in mijn mannelijke bestaan vond ik niets heerlijker dan werken in ‘dit’ weer. Maar nu ik van geslacht ben veranderd en daarbij ook mijn lichaam zich aan het aanpassen is, des te meer ik terug verlang naar de prachtige zomerdagen. Ik merk echt dat mijn lichaam en geest hier zo anders mee omgaat. Het zal er vast ook mee te maken hebben dat mijn tijdsbesteding dusdanig veranderd is en er minder noodzaak is om überhaupt het gure en onaangename op te zoeken. Nu is het nog niet echt koud en vraag ik mij echt af of sommige mensen die ik tegenkom zich straks nog wel kunnen wapenen. Je ziet ze buiten al dusdanig ingepakt rondlopen dat er geen ruimte meer is voor nog meer lagen kleding, alsof ze op de noordpool wonen. En dat is zo verkeerd!! Bij ons staat de kachel altijd op vijftien graden en als het onbehagelijk word pakken wij eerst een plaid eer wij met onze tengels aan de thermostaat komen. Naast de besparing is het ook nog eens gezellig en knus.

19:00 uur Natuurlijk, pasta-varia stond er op het bord dus dan moet je je daar aan houden. Na een korte en grondige inspectie van het oneindige kookboek vond ik wat ik zocht. Aan het hoofd-ingrediënt, gekruide mini-gehakt-balletjes besteedde ik de meeste aandacht. Na alle kruiden en paneermeel gelijkmatig te hebben verdeeld begon het draaien. Laat ik dat nu het minst leuke vinden, maar ondanks dat er toch nog een stuk of 20 kunnen maken. Daarna in de knoflookolie lichtjes gebakken, als laatste toegevoegd aan de pasta, mozzarella, parmezaan, oregano, tomaten blokjes, Italiaanse kruiden, bouillonblokje, paprika, knoflook en peper. Dan nog een klein half uurtje in de oven en wat denk je? Collectief werd alles heerlijk gevonden, met uitzondering van de balletjes……. Volgende maand weer een nieuwe kans😉.

23:15 uur Latertje vandaag, Netflix weer! Onze volgende aan te bevelen serie, “Happy Valley”. Misschien vind ik die serie wel zo goed omdat het uiterlijk en zelf het karakter van de hoofdpersoon heel veel weg heeft van een oude hartsvriendin. Eentonig en saai, ik weet het maar doe het toch! ‘Welterusten’. 💋

Waratje:
Uit het Algemeen Dagblad: “Beroepsvisser vangt bijna 200 goudvissen”. Uitheems, inheems, eco-systeem, geniep, Arnhem en Partij voor de Dieren. Maar goed dat die laatste 2 niet ‘Amsterdam’ en ‘Groen Links’ zijn, anders zou je nog wel eens aan racisme denken. Maar ‘uitheems verdringt inheems’……… En ik snap ergens die Leo niet, als hij anti inheemse snoek is, waarom zet hij dan niet in het geniep een uitheems haai uit?

Dinsdag 30 oktober 2018

Toch wel een klein beetje afzien vanochtend, bbrrrr. Wat was het guur en nat zo ‘s-ochtends op het scootertje naar de voedselgroep. De jas die ik begin dit jaar bij de kledingbank had kunnen scoren is heerlijk warm en heeft een geweldige capuchon, alleen is de rits defect en schieten de drukkertjes hierdoor los. Gevolg was drijfnat worden en onderweg dacht de reuma ook even van zich te laten horen door op mijn handen te gaan inwerken. Maar het heeft wel allemaal haar doel bereikt! Niet zeurpieten dus en heel blij zijn met hetgeen ik in de tas mocht stoppen. Vanavond dus weer een goede maaltijd op tafel!!

Zo dadelijk ga ik, na ruim twee jaar pauze, weer verder met de gelaatsontharing. Nu er fiat is van VGZ kan ik eindelijk van de donkere baard- en snorschaduw afkomen. Dat word dan weer wel een hele lange tijd pijn lijden, maar dat heb ik er helemaal voor over. En acht, het duurt maar zo’n jaar of 3.

15:30 uur Oké, weten jullie het nog? Een laser-stroom-stootje voelt hetzelfde als met een elastiekje op je bovenlip schieten! En dat gebeurd tijdens een behandeling ontelbare keren! Juist, geen lolletje dus. Nu dacht ik dus slim te doen door te denken dat door de operatie er toch geen gevoel in mijn kin zou zitten en de bovenlip ook wel zou meevallen….. Helemaal fout gedacht, de pijn was erger dan dat ik gewend ben. Auw auw in Scheveningen. (Maar de verse haring maakte veel goed😃).

18:15 uur Heeft iemand met griep onder de leden mij misschien aangestoken? En bedankt alvast!!😥

23:30 uur Na een klein tukje ging het al wat beter. Ik kan gewoonweg niet tegen het openbaar vervoer, ik word meestal wel onpasselijk in tram of bus. Door het tukje ben ik nog klaarwakker en heb daarom maar een piepklein ‘slaapmutsje’ van Sophie gepikt, misschien helpt dat. (Goh, bijna jarig, maar daar moet ik nog even naartoe schakelen. Ben meer bezig met allerhande kopzorgen dan met jubelstemmingen. Maar goed, zometeen weer een nieuwe dag met nieuwe kansen en tijd voor kopzorgen schuiven we wel door naar donderdag. (Ging dat maar zo makkelijk). Ik wens jullie een goede nachtrust toe, welterusten!

Waratje:
Uit De Telegraaf: “Den Haag legt taaleis bijstand uit in het Turks”. Nou lijkt het mij dat het voor ‘nieuwe’ burgers helemaal niet ongewenst is als zij de spelregels in een voertaal kunnen lezen, zoals Frans, Duits en Engels. Tenslotte kan je van overheidswegen nu eenmaal niet iedereen bedienen. Die taak ligt volgens mij meer bij belangenorganisaties en consulaten. Het aanvechten van hetgeen er nu in Den Haag gebeurt begrijp ik wel, want de doelgroep betreft immers mensen die al een langere tijd in Nederland verblijven en statushouders zijn. Van hen kan niet meer dan billijk worden verwacht dat zij de Nederlandse taal (redelijk) beheersen. MAAR, Den Haag heeft al vele jaren een uitzondering op de regels. Zo ben ik ooit, in de jaren 80 van de vorige eeuw, de deur van een stadsdeelkantoor gewezen omdat ik commentaar had. Op zoek naar informatie over huisvestingszaken werd ik gewezen op een folder waar geen letter Nederlands op de voorpagina was te vinden. ‘Op pagina 4 en 5 vindt u de informatie in het Nederlands’, zei de ambtenaar. Toen ik vervolgens vroeg om een ‘Nederlandse’ folder werd ik vriendelijk verzocht het pand te verlaten.

Woensdag 31 oktober

Sinds ingang van de wintertijd slaap ik niet echt joepie, vannacht zag ik de wekker al rond een uurtje of 04:30 voor het eerst………. Rond zeven uur ben ik er maar uitgestapt want even later zou de wekker toch wel afgaan om Sebastiaan wakker te maken.
Er is wat te doen vandaag, alleen weet ik nog niet wat! Normaal zet ik alles in mijn agenda en kan zodoende niks vergeten, maar ik weet gewoon zeker dat ik wat vergeet vandaag. Hopelijk kom ik er nog wel achter.

img_0172
Inclusief een foto van mijn broer en mijn drie zussen!!

En nu weet ik het weer. Stom zeg om zoiets te vergeten!! Wat een lief cadeau van Pascalle en Marija!!

12:30 uur  Ik weet nog niet hoe laat wij de taart gaan aansnijden, hij ziet er eigenlijk te mooi en lekker voor uit! Door het prachtige weer ben ik er even op uit geweest en de kids zijn ook nog druk met hun eigen dingetjes, school, stage, en buitenspelen. Vanmiddag staan er nog wat kleine bezigheden op de agenda, niet zo spectaculair en het neemt gelukkig niet zoveel tijd in beslag, blijft er genoeg tijd om taart te eten en van het mooie weer te genieten!! Zolang wij vanavond maar op tijd zijn voor de Halloween viering bij de kleding- en voedselbank. Daarna keert de rust weer terug.

14:30 uur  Weet je wat ik nu het leukste vindt? Dat is dat je op je verjaardag mag kiezen wat je wilt eten. Zodoende belande ik in de Lidl voor een doosje spare-ribs en aardappelkroketjes. Vooral die spare-ribs deden mij al watertanden op de heenreis. Eenmaal in de Lidl botste ik echter tegen een schap met “winterkost” aan, dus waar liep ik mee naar buiten? In ieder geval geen ribs en geen aardappelgoedje. Kaasfondue, echte Zwitserse kaasfondue gaat het worden. Jammie, dat is toch ook echt wel een feestmaaltijd.

20:30 uur We zijn net terug van een super griezelig Halloween feest bij Kledingbank MEVE. Voor Daniël bleek het achteraf net iets te eng zelfs, hij was best wel bang. Het was zo geweldig gedaan en de kinderen werden ook nog eens verwend met een rugzak vol “treats”. Wauw, wat een geweldige afsluiting van mijn verjaardag!! (De schmink van Daniël werd verzorgd door Sophie!!).

Deze diashow vereist JavaScript.

23:00 uur De eerste drieëntwintig uur van mijn 57 levensjaren zitten er al weer op. Dat is snel voorbij gegaan en het waren hele fijne uren, op naar 31-10-2019. Als die reis nu eens net zo leuk en gezellig zijn als de eerste uren, dan kom het allemaal best wel goed. Een mooie wens toch en dromen mag altijd. Daar begin ik dan maar gauw mee, welterusten.


Donderdag 01 november 2018

Zo, alle hectiek van feestjes weer voorbij en na een welverdiende goede nachtrust fris en fruitig opgestaan. Straks komt Marion op verjaardagsvisite en gelukkig voor haar hebben wij nog wat taart bewaard. Voor de rest is de dag helemaal volgeboekt met allemaal afspraken, want morgen is er nergens tijd voor. Er staat ons morgen alleen maar rust en reinheid te wachten in het Elysium. (Dank je wel Primera!).

20:30 uur  Het was weer zo’n ‘laagvlieg’ dagje, maar wel eentje met voldoening. Nog voordat Marion langskwam werd ik uitgeloot bij de voedselgroep en kunnen wij weer twee dagen vooruit! Het bezoek van Marion was buitengewoon gezellig en zoals gewoonlijk, eigenlijk te kort. Maar ik ben blij haar weer even gezien te hebben en dat zij zich ondanks alles toch maar overal doorheen slaat, dat is zo knap en zeker als je de 20 bent gepasseerd :-).

Kort naar haar bezoekje was het tijd voor de fysiotherapeute en een gesprek met JeugdFormaat, altijd weer even wat anders dat de dag breekt. Bij de fysio werden nog wat vervelende ‘knoopjes’ uit mijn schouders gemasseerd en dat was een verademing. Dat brengt mij op het volgende, nu ik het toch over medische zaken heb. Ik twijfel heel erg om toch maar weer aan de Humira en de Methotrexaat te gaan. Ik ben uit eigen beweging gestopt en ik voel mij daar nog steeds super bij. Voor alsnog merk ik weinig van de reuma, maar de psoriasis word wel een probleem. Overal op mijn lichaam komt het in een razend tempo terug, jeuk ik mij een slag in de rondte en ziet het er ook niet echt appetijtelijk uit. Eerst maar een bezoekje aan de dermatoloog brengen en die zal dan wel weer ‘lichttherapie’ voorstellen, hetgeen helaas nooit eerder echt iets positiefs heeft gedaan. Misschien deze keer wel?

Vanmiddag heb ik even tussendoor een lesje ‘bandenplakken’ gegeven, maar ik vrees dat ik hier nog jaren aan vast ga zitten. Tot nu toe is het zelfs zo erg dat ik voor sommige ‘grote’ kinderen nog steeds de banden op moet pompen, laat staan dat die ooit gaan leren om een band te plakken…….. Dat is denk ik wel de generatie van nu, gooi maar weg of laat een ander het maar repareren. (Als ik al zie hoe gemakkelijk er word omgegaan met best dure spullen. Dan is mijn generatie toch anders ingesteld, ik repareer graag iets, of maak iets ouds weer als nieuw. Zo is dit weekeind Sebastiaans oude opoefiets weer in top conditie en gaat ie op Marktplaats. Op onzin biedingen wordt niet gereageerd!!

En nu? Nu komt er nog stoom van mijn lijf af van een heerlijk heet en lang bad. Kijk, men zegt wel dat lichaamsbeharing door de hormonen verminderd, maar ik tel de haren niet en kan die bewering dan ook niet beamen. Dat houd bij een bezoekje zoals aan een dokter, het strand of waar dan ook waar je meer van je lijf laat zien dan alleen je handen, benen en armen, je aan het scheren mag gaan. En morgen ga ik voor de 3e keer in mijn leven naar een wellness, dus ben ik zo glad als een paling. (Dit keer letterlijk dan).

Ondank dat het nog niet zo laat is, houd ik het hierbij en ga bank-hangen. Voor straks een fijne nachtrust. (kus).


Vrijdag 02 november 2018

Na wederom een hele korte nacht rest mij alleen een bezoekje aan het UWV en dan als een speer naar het Elysium. Aangezien de telefoon alleen meegaat als noodzakelijk kwaad en hopelijk de hele dag in de kluis kan blijven zal het hier lekker stil blijven.

23:00 uur  Mensen, dit was een meer dan geslaagde dag en ik voel mij herboren. Na het gesprek bij het UWV, wat overigens heel prettig verliep, was het nog even een luchtige lunch naar binnen werken en hup naar het Elysium.

Alhoewel zweten in een sauna niet echt mijn ding is heb ik er toch enkele bezocht. Vooral die niet al te hete varianten hadden mijn voorkeur. Een van de meest lekkerste dingen vind ik wel het ‘zoutbad’. Deze werd dan ook twee keer uitgebreid gebruikt. Van de vele whirlpools en bubbelbaden bezocht ik er ook meerdere en werden er veel baantjes getrokken in het binnenbad. Het absolute hoogtepunt was wel het invallen van de duisternis en het leeglopen van het bezoekersaantal. Hierdoor kon ik nog in alle rust één sauna bezoeken en als allerlaatste onderdeel zwemmen in het buitenbad. En dat was me daar toch een mooie ervaring! Een (bijna) heldere nacht met een prachtige sterrenhemel en ik die daaronder dobberde.

Wat kan ik nog meer vertellen? Niets meer toch? Je, alleen maar: ‘welterusten’ 💋


Zaterdag 03 november 2018

Na een druk ochtendje huishouden is er nu tijd voor ontspanning en lekker onder de douche gaan. Maar eerst nog een kopje koffie met een tosti, doe eens gek op de zaterdag. Een blik naar buiten zegt al genoeg, het is tijd om daar vandaag ook van te gaan genieten. Het ziet er nog steeds zo aantrekkelijk uit als gisteren! Want wat was dat gisteren een treffer om in het Elysium door te brengen. Weer iets toe kunnen voegen aan het leuke dingen boekje en nu dit zo’n succes is geweest zal ik op zeker vaker gebruik gaan maken van de regelmatig aangeboden ‘gratis’ vouchers. (Natuurlijk moet ik niet Ama hierin vergeten, want zonder haar was het niet mogelijk geweest en ook nog eens minder feestelijk 🙂 ).

23:00 uur  Goh, alsof ik weer een dagje in wellness heb doorgebracht, alleen was het vandaag echt niet zo lekker warm als gisteren. Eigenlijk was het, ondanks de strakke blauwe lucht absoluut niet aangenaam buiten en ben ik nu wel blij dat ik ook niet veel buiten ben geweest. Er lag naast het gebruikelijke huishouden en de boodschappen (waarvoor ik buiten ben geweest) nog een stapeltje administratie te wachten en ben ik blij dat daar het grootste deel van is weggewerkt. Als je buienradar moet geloven wil je aankomende dinsdag echt niet thuiszitten achter een stapel administratie maar buiten zijn. Ze zeggen dat het dan 17 graden gaat worden, dus word het hoog tijd om een paar leuke mensen te peilen voor een onvergetelijke dag. Al ben ik bang dat die allemaal aan het werk zijn en als luisteren naar een nerver ending story aan negativiteit het enige alternatief is dan zal ik mijn vertier op een andere manier moeten zoeken. En anders is er nog wel een af andere projectje op te ruimen, dat is ook wel een nuttige en leuke bezigheid. Daar was ik al mee bezig, met dat opruimen,  door alles zo geordend weg te zetten dat je het bij wijze van spreken binnen één uur kunt inpakken en weg kunt wezen. Je weet tenslotte maar nooit in dit toch wel bizarre leven. Voor mij geen tweede ‘Acda en de Munnik’.

Oh, en voordat ik het vergeet: “welterusten allemaal”.


Zondag 04 november 2018

Zo, en dan nu maar eens een tijd gaan vinden voor wat anders dan die enorme stapel aan administratie! Die is nu weg en klaar voor behandeling en verleggen van kopzorgen. Lekker vaag weer allemaal, maar je kunt nou eenmaal niet alles aan de grote klok hangen, nietwaar? En als het nog zin zou hebben, dan zou ik daar over na kunnen denken. Maar voor ons is het voor een goed doel en een streven naar een andere insteek van het leven. Dan komt het vanzelf wel goed, toch? :-).

Het is inmiddels bijna twee uur en mag nog uitgebreid gaan douchen! Zo laat nog onder de douche gaan is wel heel erg vind ik, er is weinig tijd meer over om even van het weer te genieten. Lekker mijn haartjes wassen en wegdromen onder de warme stralen. Nou, tot straks dan maar weer.

19:00 uur  Dat het uiteindelijk een  ‘off’ dag is geworden zal niemand verbazen. Toen ik eindelijk mijn haar had gewassen met milde shampoo en een crèmespoeling een geruime tijd had laten intrekken, had ik geen zin meer in dat verschrikkelijke scheerritueel. Een rondvraag langs de aanwezige huisgenoten deed mij goed, niemand had speciale wensen die mij zouden verplichten de deur uit te gaan. En zo geschiedde. Een kleine blik in het ‘te doen’ vakje brachten nog wat enquêtes naar boven, daar had ik nu even mooi de tijd voor. Het lijkt wel alsof je na iedere handeling of behandeling de situatie nog een keer dunnetjes over mag doen door je mening er ver te geven. De enquête van VGZ, Veteraneninstituut en de Gemeente zijn weer de deur uit, iedereen weer blij. Die van het Veteraneninstituut was een pittige en ik heb voor het eerst de keuze voor een persoonlijk gesprek aangevinkt. Misschien toch niet zo gek om eens naar bepaalde emoties te kijken.

Tja, en verder is er niet zoveel te melden. Er staan wel een paar afspraken gepland, waarvan een interview over het reilen en zeilen in het VUmc wel een leuke is. Dinsdag hoor ik meer over het apneu onderzoek en verder staat er nog een ritje naar de vuilstort gepland, er gaat weer een flinke hap de pers in. Het duurt nog maar een kleine week, maar dan is het 2 jaar geleden dat de geslachtsaanpassende operatie plaats vond. Alweer 2 jaar geleden!! Daar moet ik wel wat over schrijven, alleen ontbreekt alle inspiratie. Wat valt er nog te vertellen over een operatie na zo’n lange tijd? De laatste en de nog komende operaties lijken mij stukken interessanter.

23:30 uur  Ik durf het bijna niet meer uit te spreken, het woord ‘Netflix’. Op dit moment toch weer een verslaving, al moet ik bekennen dat dit wel een van de minst erge is in mijn leventje. Hier verwoest je geen levens mee. Het enige wat lastig is, is om af te sluiten en niet overstag te gaan voor een volgende aflevering, en nog één en nog één. Dan kom je nooit toe aan het woord: “Welterusten”.

Waratje:
Uit het Algemeen Dagblad: “Lijkenlucht in buurt blijkt ingekookte maag voor overheerlijk gerecht”. ‘Goh, nu weet ik eindelijk waardoor het in Libanon zo onaangenaam kon ruiken en waarom ik wel eens een maaltijd oversloeg…..’. Maar het bericht heeft wel een grappig kantje. Eet smakelijk voor straks!

Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

XANDRA’S Beautysalon                                                                    BRIEZ laserontharing

ORPHEUS hulpverlening                                                          MICROHELP Zoetermeer e.o.

Marija & Pascalle

2 Comments on “WEEK 44 – 2018

  1. Pingback: WEEK 43 – 2018 | OP EN TOP VROUW

  2. Pingback: WEEK 45 – 2018 | OP EN TOP VROUW

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: