WEEK 43 – 2018

Welkom dagboek


Maandag 22 oktober 2018

Het werd niet helemaal gewaardeerd dat tijdens de herfstvakantie een wekker was gezet. Doch zat ik niet veel later op het door accu’s aangedreven vehikel richting de kledingbank. Ik was er dus net op tijd bij om ‘uitgeloot’ te worden voor het ophalen van dagelijks voedsel!! De moeite werd beloond met een portie spaghetti voor Daniël, een portie carbonara voor Sebastiaan en twee dagen vlees. Voor de groten onder ons maak ik “blote” spaghetti, dat zijn gekookte draden en een bad van knoflookolie met zongedroogde tomaatjes, bestrooid met een dun laagje oude Italiaanse kaas.
Verder staat er vandaag een bezoekje aan de mondhygiëniste op de agenda en aan het einde van de dag mag ik mij melden bij de longpoli voor de apneu meetapparatuur. Dat word dus een nachtje veel geronk :-). En als we deze ellende allemaal ongeschonden doorkomen gaan wij een poging ondernemen om deze week in wassenaar te kunnen belanden. Van een vriendin kregen wij twee vrijkaartjes voor Duinrell en vanwege het respect van de eigenaar voor veteranen, mogen deze helemaal gratis naar binnen. Dat feestje willen wij niet aan onze neus voorbij laten gaan. Daar kom ik dus later in de week op terug. (En het zou best wel eens kunnen dat er één gezinslid minder mee naar huis terug gaat. De T-Rex moet tenslotte gevoerd worden).

20:00 uur ‘Buckle up’ of was het nou ‘Beam me up’. Het is het laatste, maar voor mij was het vanmiddag de eerste. Zo spannend is het nou ook weer niet allemaal, het is alleen anders dan de voorgaande keren. De apparatuur is kleiner maar uitgebreider geworden. Het zit niet meer direct op de huid bevestigd maar op een strak hemdje, mijn eigen hemdje. Voordat ik ga slapen mag ik daar nog een groot uitgevallen smartwatch aan toevoegen, waaraan ook weer een bekabelt vingerhoedje aan zit. Morgenochtend mag het goedje weer terug en het leuke daar aan is dat het wekkertje op standje ‘vroeg’ moet. Dan nog een weekje wachten op de uitslag, dan weet ik de huidige score van mijn apneu.

De ‘pasta varia’ werd goed ontvangen, alleen Daniël had een aanloopje nodig voordat hij ging eten, volgens mij waren de meesten bordjes inmiddels leeg. Justin was de enige die niets at. Hij kwam binnen, vertelde aan tafel dat hij geen trek had en verdween weer naar zijn geestverruimende matties. Ik schrijf dit wel zo makkelijk, maar neem maar van mij aan dat het zwaar klote is allemaal, ook voor hem. Zo langzaamaan is hij onbereikbaar geworden en omdat hij 18 jaar is kan je niks, je staat met je rug tegen de muur. Een beetje hoop koester ik uit de ervaringsverhalen van andere ouders die ook een zoon hebben in deze leeftijd en soortgelijk gedrag vertonen. Het zal allemaal wel, maar zorgelijk is het wel.

23:15 uur Het zit er weer op voor vandaag nu maar eens gaan ontdekken of het slapen een beetje gaat lukken, ik verwacht eigenlijk geen problemen. Het is zo weer ochtend en dan laat ik het jullie zsm weten, goed? Bye bye 👋, zwaai zwaai en welterusten.

Waratje:
Uit De Telegraaf: “Melk drinken is racisme”. Nog even mensen, nog even……. In de tussentijd neem ik een extra glaasje melk!!

Dinsdag 23 oktober 2018

img_0062Het wekkertje was er helemaal klaar voor om mij uit een fijne droom weg te rukken, maar ik moest haar teleurstellen want ik was al voor het luchtalarm wakker. Zodoende kon ik ruim op tijd de apparatuur terug brengen naar het ziekenhuis. Kort hierop ontving ik een noodoproep van de kledingbank organisatie, er zat een mens met kinderen in nood. En liet ik nou net iets hebben staan waarmee ik een stukje van de nood kon weghalen…… Het voelt altijd fijn als je eens een keer iets terug kan doen.

Net na de lunch (twee zachtgekookte eieren) belde een verslaggever van de Metro. Dit voor een klein interview aangaande de Human Library van aanstaande zaterdag in de grote bibliotheek van Rotterdam. Het was een leuk gesprek en ik ben benieuwd wat hij van het artikel gaat maken. Dus komt allen zaterdag naar Rotterdam.

(Warm is anders en vindt het echt niet aangenaam buiten. Dat wordt wat morgen……. bbrr).

16:00 uur Ik laat mij echt niet gek maken door kinderen die ineens andere plannen hebben nu er ‘zuurkool’ op het bord staat geschreven. Sophie eet spontaan (.) bij haar vriend, Justin uit de muur (what else) en Sebastiaan gaat bedelen bij de moeder van zijn vriendje!! Nou heb ik dus veel te veel zuurkool, maar wacht even, dat is toch van oudsher een bewaar product? Lieve kindertjes, het menu voor vandaag is gewijzigd in: Chinese mie, met de speklappen, dat dan weer wel want die kan ik niet meer invriezen. Wist je dat speklappen met ‘sambal bij’ ook lekker zijn….

Goh, vanmiddag een interview en dan nu al in de ‘Metro‘.

23:15 uur Zo, de paar minuutjes of fame zijn weer gepasseerd en gaan maar over tot de orde van de dag, al is daar niet veel meer van over😃. Er blijft alleen nog een beetje spelevaren met de tandenborstel, de de-make-up en de vaatwasser over. Niet echt de leukste dingen van de dag. En wat te denken van het neurotische rondje over het landgoed, of alle deuren en ramen wel zijn afgesloten, het gas uitstaat, alle opladers uit de stopcontacten zijn gehaald, niets meer in de sluimerstand staat en niet te vergeten of de parkiet wel vers water heeft. Als dat allemaal is gecheckt, dan pas mag ik van moeder de gans iedereen een welterusten wensen. Dus bij deze: ‘welterusten’.

(Morgen waarschijnlijk een live verslag vanuit Wassenaar. Dan huppel ik in tweed door Duinrell).


Woensdag 24 oktober 2018

Pff, dat beloofd een hele lange dag te gaan worden want ik zat vanochtend reeds rond 06:30 aan de koffie achter het beeldscherm. Als de zon zo dadelijk nog de kans krijgt om een beetje licht in de duisternis te krijgen doe ik een poging om in de Jumbo te geraken en alvast wat boodschappen te doen voor vanavond. Niet dat dit erg veel gaat voorstellen, maar een uitsmijter smaakt toch beter op vers wit brood dan op iets waar zelfs de eendjes in de sloot afkeurend naar kijken. Daarna is het de bedoeling dat wij er een gezellige dag van gaan maken, onze pijlen zijn gericht op “Duinrell”. Eerlijk is eerlijk, dit doe je voor je kinderen en als die plezier hebben, dan heb jij dit ook. Daarom kijk is vandaag maar niet op BuienRadar naar de voorspellingen van vandaag, al neem ik voor de zekerheid wel ‘zuidwesters’ en een ‘Noordpool-survival-kit’ mee.

YES!! Wij zijn in Duinrell!! Het is gezellig druk en het is heerlijk herfstweer en alle attracties zijn open. (Sophietje maakte zojuist nog wat centjes over voor ijsjes, wauw wat lief). 17:20 uur Nog een stief kwartiertje en dan stappen wij in de bus, naar CS en dan verder naar Zoetermeer. We zij inmiddels voldaan verkleumd tot op het bot, maar dat mag de pret niet drukken. Het was echt ontzettend leuk en de kinderen hebben volop genoten, vooral de “kikker-achtbaan” was vandaag hun favoriet.

21:30 uur Het was even na zevenen toen wij weer thuis waren, toch echt wel een mega lange dag! Het was het meer dan waard en zo voor herhaling vatbaar. Alleen één maar, een hele grote MAAR: “probeer Connexion te mijden, dan wel bereid je heel goed voor, want wij moesten bij aanvang van de busreis, van Den Haag CS naar Wassenaar, uitstappen. Wat bleek, onze aangeschafte dagkaarten bleken niet geldig bij deze maatschappij!! Of ik even €30,- wilde betalen om in Duinrell te komen…… We stapten dus maar uit…… bij navraag op het station bleek Connexion dus geen info-stand te hebben. Toen maar het internet geraadpleegd en daarin bleek dus dat je een dagkaart voor kinderen bij de chauffeur kunt kopen voor slechts €1,- per kind. Link. Dat bleek dus ook ter plaatse anders te zijn. (Uiteindelijk hebben wij onze ov-chipknip maar gebruikt en mochten de kids, in de bus die een half uur later vertrok, gratis mee. Daar wilde de chauffeur op de terugweg niet aan en volgens hem bestonden er geen kinderkaartjes!!! Betalen moesten wij, ik kon geen kant op en kopen van twee kaartjes van €4,45 per stuk zou geschieden. Maar ik had geen cash op zat en moest pinnen. Per abuis toetste de chauffeur €0,89 in in plaats van €8,90. Ik zei maar verder niets meer en pinde contactloos.

Gatver, nu schrijf ik meer over een vervoersbedrijf dan ons leuk dagje uit, bah!! Weet je wat? Ik zeg welterusten!


Donderdag 25 oktober 2018

Zo’n dagje doorbrengen in de frisse buitenlucht doet je wel goed slapen. Na een paar keer in slaap te zijn gesukkeld op de bank heb ik ergens de tijd, zin en energie gevonden om naar boven te gaan. Daar ben ik zonder enige vorm van lichamelijke verzorging zo het bed ingedoken en heb heerlijk geslapen. Vandaag staat er niet zoveel op de agenda. Zodra Sebastiaan wakker is en hij zin heeft, dan gaan wij naar “Game Mania”. Niet op mijn verzoek, maar meer omdat hij er gisteren voor niets was heen gefietst. Hij bleek zijn gewenste game vanwege zijn leeftijd niet mee te krijgen. Goh, wat had dat mannetje daar gisteren de pest over in, dus mag ik mij straks als volwassen koper opwerpen. En zojuist kwam Sophie even binnen wandelen, zij kon zich even los wrikken van haar vriend. Zowaar heeft zij ook het voornemen om vanavond thuis te eten en kan ik dus alsnog de zuurkoolschotel maken, want vooralsnog zag het er naar uit dat ik in mijn eentje de liefhebber aan tafel zou zijn en dan is het echt niet leuk om zoiets te maken. Justin had dan gewoon buiten de deur gegeten, terwijl Sebastiaan en Daniël met “lange tanden” aan tafel hadden gezeten. Met Sophie er bij wordt het toch 2 tegen 2 en vaak trekt zij Daniël over de streep. Die vindt de rookworst overigens wel heel erg lekker!

img_0155Van de week doneerde vriendin Marijke twee oude luiken van een draaiorgel!! Zij had deze weten te redden van een roemloze ondergang door een pers van een vuilniswagen. Deze ‘gevaartes’ krijg ik uiteraard weer in nieuwstaat, alleen zal de kleurstelling (wat er nog van over is) totaal anders worden en moet is nog even nadenken over de beschildering. Het zijn in ieder geval twee hele unieke werken die wel veel tijd in beslag gaan nemen. Het zijn ze meer dan waard, zoiets moois laat je toch niet vernietigen! Daarnaast moeten eerst de twee raamluiken nog afgemaakt worden en wacht er ook nog een antiek stalraam met smart op mij. Voldoende om mij nog heel lang bezig te houden!!

En hoe gaat het nu met het operatiegebied? Nou, eigenlijk best goed, de zwellingen zijn er nog steeds maar zijn al een aardig eindje naar beneden gezakt. Dit geeft, zoals ik al eerder schreef, een hangende huid en dat geeft op haar beurt best een wat oudere uitstraling. Het hoort er vast allemaal bij en ik geloof heilig in een heel mooi eindresultaat. Wat ik nog heel erg vind tekenen zijn de donkere baard- en snorharen, die zijn nu de krenten op de taart :-). Maar ook daaraan word gewerkt, volgende week beginnen de lasercessies weer.

22:00 uur  Boef Daniël is best wel ontregeld door de vakantie, hij slaapt uiteraard lekker uit, maar dat heeft de keerzijde dat hij met veel moeite een beetje op tijd naar bed gaat. Zo is hij nog steeds niet in slaap gevallen, hij is wel moe en zal het niet zo lang meer gaan duren. Al hoop ik niet dat straks zijn moeder ineens op de stoep staat na haar bios avontuurtje in Gouda……. Dan vrees ik dat het wel eens een latertje gaat worden. Nog twee nachtjes slapen en dan wordt het weer een leuke Human Library-dag in de bieb van Rotterdam, daar heb ik nu echt ontzettend veel zin in en kan haast niet wachten. Sophie heeft in de tussentijd Daniël op schoot genomen en hopelijk gaat hij snel onder zeil, dan kan ik daar achteraan al ben ik nog verre van moe. Maar voor de zekerheid zeg ik alvast: ‘Welterusten’.


Vrijdag 26 oktober 2018

Ik kom nog even terug op ons Duinrell avontuur. Nu ik vanochtend de foto’s vanaf de camera in de computer ging inlezen en bewerken besefte ik mij hoe dapper onze Daniël wel niet is, dat mannetje van 4 jaar durft in de meeste attracties en was zelfs teleurgesteld bij die waar hij qua lengte niet in mocht. Dat moest ik toch nog even kwijt!

Dat was even schrikken vanochtend, Justin kwam zowaar voor 10 uur vrijwillig uit zijn bed vallen. En dit allemaal voor een nieuwe game!! (Daar waar al weken reclame voor wordt gemaakt). Daniël en Sebastiaan zijn reeds helemaal in de ban van Halloween. Daniël is niet uit zijn ‘skeletten-pakje’ te slaan en heeft grootse plannen als het om schminken gaat, puur voor “onze” veiligheid en die van het interieur is de spuitbus met ‘bloed’ goed verstopt. Dat skeletten pakje vond ik gisteren in een grote doos met verkleedkleren bij de kledingbank. Ik had mijn twijfels of het wel zou passen, in kledingmaten ben ik namelijk echt heel slecht, maar het zit als gegoten. Als ik wat voor mijzelf uitzoek is het meestal veel te klein of juist extreem te groot. Het was echt een uitzondering op de regel dat ik laatst in één keer slaagde.

20:00 uur Wat wil een mens nog meer?! Dit is toch super de luxe genieten?! Vanmiddag gingen de jongsten naar Ama voor een 2-daags logeerpartijtje, Sophie zit vandaag zo’n beetje tien uur achtereen te griezelen in ‘Walibi’ en Justin is gaan chillen. En zo kon het gebeuren dat het huis met waxinelichtjes en olielampjes word verlicht en er mosselen bij kaarslicht werden gegeten. Het waren van die extra grote uit Zeeland, lekker gekruid en helemaal toppie van smaak. Stokbrood met kruidenboter en wat andere smeersels maakte de dis helemaal af. En dan nu op de bank, onder een zachte warme plaid, kopje koffie met een kaakje en beginnen aan een nieuwe Netflix serie. Wat wil een mens nog meer? Niets meer!! Ik heb echt zin in dit weekeind, met morgen het fenomenale Human Library in Rotterdam.

Waratje:
Uit De Telegraaf: “Notaris op één dag dubbel gestraft”. Lees in dit nu goed? Nota bene een notaris, die al eerder over de schreef ging en zeer laakbaar heeft gehandeld, word voor drie hele weken‘ geschorst!! Jeetje, wat een zware straf, dat zal hij zeker in zijn portemonnee gaan voelen. Zoiets noemde ze vroeger “klassenjustitie”.

Zaterdag 27 oktober 2018

Dat was dus de schuld van het ‘Bingewatchen” dat ik gisteravond geen welterusten heb gewenst…… Sorry hoor, maar ik werd zo in de serie “Bodyguard” gezogen dat alles om mij heen werd vergeten.

Zo dadelijk gaan wij richting Rotterdam voor een dagje Human Library. Om daar ‘op en top vrouw’ te verschijnen zal ik mij toch zo moeten gaan douchen en wat leuke strijdkleuren moeten aanmeten. Ik ben er nog steeds niet uit wat er aan kledingstukken gedragen moet gaan worden. Het meeste denk ik wel aan een van de jurkjes die al ruim twee jaar in de kast hangen. Daar kon ik maar geen afstand van doen omdat deze mij toch aan de start van de transitie doen denken en vooral: ‘dat ik ooit zo slank was’. En geloof het of niet, maar ze zitten weer als een tweede huid!!

20:30 uur Dat is nog eens leuk en fijn thuiskomen! Sophie had een heerlijke rijst met kip schotel klaargemaakt. Alles vers en perfect gekruid. Toppie die Sophie!!!

Human Library Rotterdam 27-10-2018Human Library was een enorm succes. Naast een grote hoeveelheid aan diverse boeken waren er heel veel lezers. De HL krijgt veel meer bekendheid en er is aan deze cessie best veel publiciteit aan vooraf gegaan. Zo gebeurde het dat wij beide bijna volcontinu zijn “gelezen”. De lezers waren stuk voor stuk hele bijzondere mensen en mijn gesprekken waren zo interessant dat de maximale tijd van 30 minuten veel te kort was. Het bijzondere van de lezers is dat zij eigenlijk net divers zijn als de “boeken”. Ik geraak zo in diepgaande gesprekken met mensen die je normaliter nooit zou spreken en al helemaal niet zo diepgaand.

En wat vindt je hier dan van? Ik kwam in gesprek met een Imam van een Rotterdamse moskee en deze beste man gaf mij zowaar een hand. Ik kan nog wel een paar pagina`s volschrijven met de ervaringen van vandaag maar dit moet je echt zelf gaan ervaren. Maar een ontmoeting kwam er voor mij vandaag heel ver bovenuit. Dat was de ontmoeting met “Mees”. Mees is een beroepsmilitair die veel uitgezonden is geweest en over heel veel levenservaring beschikt. Zij was uiteraard in camo en door een ringetje te halen, daarnaast ook een geweldig lief mens!! Maar ik ben er nog niet, nee. Mees blijkt op dezelfde dag als ik te zijn geopereerd in het VUmc en lag die dag tegenover mij in de uitslaap ruimte! (Daar waar ik gezellig de hele nacht mocht blijven). Daarnaast zat Mees ook nog eens een week later met mij in de wachtkamer van de chirurg toen ik samen met Marion voor de controle kwam. En ik was ikke, dus herkende haar wel van ‘iets’, maar legde de link niet tussen camo & VUmc.

Verder zal ik mijn complimenten voor de organisatie niet onder stoelen en banken steken. Zij hebben de prachtige dat heel goed en strak georganiseerd en de broodjes waren voortreffelijk.

Zal ik heel eerlijk bekennen dat het inmiddels al diep in de nacht is en dat het laatste deel van “Bodyguard” helemaal uitgekeken is. Serieus!, wat een super serie en wat zitten er veel herkenbare emoties in. (Maar dat is een ander verhaal en dat is overigens aan veteranen besteed😉). Welterusten en vergeet de klokken niet één uurtje terug te zetten…. 💋


Zondag 28 oktober 2018

Ik vond weer eens inspiratie voor een blog, wauw! Best lang geleden als je het mij vraagt! Daarom houd ik het even kort en ga ik op zoek naar instructieboekjes :-). En zal ik even tijd moeten maken om weer wat op het planboard te kliederen…… Komt er vandaag allemaal nog aan, maar voor nu even: “Manjana Manjana”.

12:00 uur (Gevoelsmatig 13:00). Iedereen is ontwaakt en krabbelt langzaam op uit een lange nachtrust. Niet allemaal hoor! Dit grote kids alleen maar. Ik ben al uren met van alles en nog wat bezig (vooral met niks doen) en de andere adult is de stad in. Het is maar waar je zin in hebt want hoe fijn en leuk het zonnetje ook schijnt, de eerste ijsberen zijn al in de tuin gesignaleerd. Volgens de laatste berichten uit Scheveningen staan ook de ‘kleine’ Volkeringetjes te popelen om weer huiswaarts te keren, dus rest mij niets meer dan nog even te genieten van de rust, voordat ik straks weer kan gaan genieten van de verhalen die zij meebrengen van hun Halloween avonturen.

1000 x sorry, maar ik kon het niet laten om door te breien op het blog van vanochtend. Nummertje 2, het vervolg, moest ik gewoon schrijven en daarvoor een ruzietje over hebben.

20:00 uur En toen stonden Edwin en Quincy spontaan op de stoep. Bijna binnenkomen zonder kloppen, zoals dat vroeger nog kon! Nu moet je alles potdicht houden anders heb je binnen no-time ongenode gasten in huis😥. Maar die lopen hier dan wel tegen een onaangename verrassing aan😃. Het bezoek was kort maar krachten en heel erg gezellig en leuk. Edwin konden ze natuurlijk al, maar Quincy was nieuw voor hun. Hij is even oud als Justin en er was een klein klikje tussen die twee. Justin is normaal gesproken niet zo uitgesproken en steekt zijn gevoelens liever wel onder stoelen en banken. Maar dit keer liet hij duidelijk doorschemeren dit bezoek ook leuk te hebben gevonden.

22:00 uur De tweede keer in mijn leven dat ik een GP van begin tot eind heb uitgekeken. Is het vanwege Max of speelt genderdysforie een spelletje met mij? Laten we het maar op Max houden😃.

Die Daniël, die heeft nog drie dagen vakantie en de rest mag morgen weer naar school of stage. Dus ik mag er ook weer op tijd uit. Sebastiaan zou het best wel in zijn eentje aankunnen, maar ik vind dat zo ongezellig voor hem. En ach, dan heb ik tenminste ook wat aan mijn dag. Dus om ook nog wat aan de nacht te hebben ga ik deze week weer afsluiten met een hele dikke kus en een liefdevol welterusten. 💋welterusten💋.

“Zonder hoofd-haar, geen leven” is misschien wat overdreven, maar mijn haarwerk is een heel belangrijk onderdeel van mijn dagelijks bestaan. Zonder donatie’s is de aanschaf en het onderhoud niet haalbaar en daarom doe ik een dringend beroep op mijn lezers. Iedere euro is welkom en voor mij een geschenk uit de hemel! Voor een donatie kunt u HIERterecht.

Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

XANDRA’S Beautysalon                                                                    BRIEZ laserontharing

ORPHEUS hulpverlening                                                          MICROHELP Zoetermeer e.o.

Marija & Pascalle

3 Comments on “WEEK 43 – 2018

  1. Pingback: WEEK 42 – 2018 | OP EN TOP VROUW

  2. Pingback: WEEK 45 – 2018 | OP EN TOP VROUW

  3. Pingback: WEEK 44 – 2018 | OP EN TOP VROUW

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: