WEEK 42 – 2018

Welkom dagboek


Maandag 15 oktober 2018

img_0025‘Waarom zet je de wekker als je toch niet uit bed stapt?’. Huh, oh… en verdwaasd stapte ik vanochtend uit bed, met een hoofd vol met watten, alsof ik gisterenavond de wattenschijfjes niet netjes had opgeruimd maar in plaats daarvan in mijn hoofd had geduwd. Ik had mij niet echt verslapen, alleen bleef hierdoor minder tijd over voor mijn ochtendritueel……… Ik weet niet meer waarover ik droomde, het enige wat ik mij nog herinner was dat het een hele fijne droom was waar ik geen afstand van wilde doen. Gevolg is dan dat ik helemaal van de wereld naar beneden ga en aansluitend de meeste geroutineerde zaken mis gaan: geen nieuwe pad in het koffiezetapparaat doen en een bakje slootwater voorgeschoteld krijgen, de tv aandoen in plaats van een (extra) lamp en bijna op het knopje start drukken van de vaatwasser, in reactie op het rode ledlampje dat enkel aangeeft dat het programma klaar is. Hopelijk blijft dit niet de hele dag doorsudderen!

11:00 uur Toen ik vanochtend “Kledingbank MEVE” binnenliep zag ik het direct hangen en voordat ik het daadwerkelijk in mijn handen had en kon passen, moest ik nog wat andere zaken regelen. Onder anderen moest ik eerst weten of de voedselgroep nog was voortgezet, dit omdat de oude groep door omstandigheden was opgeblazen, maar ging uiteindelijk met boodschappen en mijn nieuwe aanwinst naar buiten! Ik had echt nooit gedacht dat waar ik mee naar buiten liep ik ooit zou dragen, maar zag het direct, ging het later passen en het zat als gegoten!! Nu volhouden tot de kerstdagen, want dan pas ga ik het openbaar dragen. Ik ben er zo verschrikkelijk blij mee!! Verder vond ik ook nog een lederen door-draag-jasje wat ook al als een tweede huid paste, wauw. De ochtend begint dus al goed! (En wat is het fijn om 12 kilo lichter te zijn. Je kunt nu al goed de nieuwe contouren van mijn lijf zien, dat is zoveel anders als dat dat ik twee jaar geleden vóór de SRS operatie had. De hormonen doen goed hun best!!).

(Klein geintje tussendoor, moet kunnen😃).

22:45 uur De kinderen smulde van de pasta en Sebastiaan vond het het lekkerste ooit! Alleen Daniël had geen trek en at geen hap. Zelf heb ik er een beetje van gegeten want ik vond er helemaal niets aan en zal het niet snel opnieuw maken. Na het eten wilde Daniël dat ik weer met LEGO ging frummelen op zolder en eenmaal boven kwam de aap uit de mouw, hij wilde koppeltje duiken op het grote bed. Er werd dus LEGO gesorteerd op de grond en niet op bed😥.

Ik moet eerlijk zeggen dat dat boven zitten wel bevalt als beneden Netflix word gekeken. Momenteel word er een horror serie gekeken en daar ben ik niet zo van. Daar kan ik überhaupt niet goed tegen als het te eng is. Dus ik sla een rondje over als jullie het niet erg vinden! Voor mij geen nachtmerries vannacht, gewone fijne dromen over bloemetjes in de wei, of zoiets. Of als het meezit rijd ik vannacht weer rond in een oude Ford Mustang, uiteraard een cabrio en langs de westkust omhoog richting Canada. Ik wens jullie net zo’n fijne nachtrust toe..💋

Waratje:
Uit De Telegraaf: alvast een voorproefje op mijn (aankomende) blog “Intimiteit 17”. Dit is wel een leuke binnenkomer!

Dinsdag 16 oktober 2018

Geen droom, geen klitten in mijn haren, maar wel veel blikken op de wekker. Rond 06:00 uur ben ik maar uit bed gestapt voor een kopje koffie en wat bladeren in de digitale kranten. Vanochtend was er eigenlijk nog maar weinig te melden in de kranten en gingen veel zaken door over oud nieuws, dus maar wat van die filmpjes gekeken met uitzonderlijke gebeurtenissen, maar ook daar was het saai. En dan die discussies over Zwarte Piet! Om gek van te worden, je zou er bijna een zwartgallige zwartkijker van worden. Eigenlijk had een opinieschrijver wel gelijk, de Nederlandse taal is doordrenkt van het zwart in negatieve zin. Maar moet ik nu ‘witgallig’ of ‘witkijker’ gaan gebruiken? Om de koe bij de horens te vatten: ik vind ‘witte’ trouwens ook discriminerend! Daaraan denkende ben ik benieuwd wanneer de eerste doe-het-zelf winkels met ‘doorzichtige lak’ komen? Want witte lak is wit en niet blank! Dus blank is niet wit, ja toch? Maar wij zijn ook niet doorzichtig!? Wist je trouwens dat ‘zwarten’ mij een witte noemen, omdat ik waarschijnlijk niet donker genoeg ben en het witte meer benader. Hoe ver willen ze hier de mensen uit elkaar drijven?
Gek eigenlijk, zo negatief als zwart in de Nederlandse taal is ingevoerd, zo haaks staat daar Zwarte Piet op. (Alleen: “De Zwarte Piet toespelen” dan niet). Maar juist diegene die een vrolijke noot en een blije sfeer creëert is een zwarte karikatuur. En juist die wordt de nek omgedraaid. Oei, ik ruik de geur van verfnevel, ze spuiten toch niet nu al het woord “racist” op onze gevel?

17:30 uur  Het bezoekje aan de KNO arts was weer als vanouds heel erg gezellig! Dat meen ik hoor, het is een geweldige vrouw die ook nog haar opleiding in het VUmc heeft doorlopen en veel met transgenders te maken heeft gehad, vandaar. Het bezoekuur liep daarna slechts tien minuten vertraging op…… Ik ging de deur uit met een verwijzing voor een nieuw apneu onderzoek en dat kan gelukkig al vlot. Vanochtend ook nog langs de voedselgroep gereden, ik was helaas niet uitgeloot maar niet veel later ontving ik een berichtje dat er gebak over was. Nou, dat is met de aankomende verjaardag heel erg welkom en ging thuis gelijk de vriezer in. En wat eten betreft, vandaag heeft ama de boodschappen gehaald en kookt ook nog eens. Daarnaast kreeg ik ook twee pakken met pannenkoekenmix van haar, dus dat word smullen morgen vandaag en morgen!

Langzaamaan verdwijnen en steeds meer hechtingsdraden uit mijn mond. Ze zijn nog niet allemaal verdwenen en heel af en toe komen er ook stukje dood-vel los. Het doet geen pijn, dus daar geen zorgen om. Het trekt allemaal nog wel en het kauwen is nog lastig, het lijkt wel of je moeilijker kracht kunt zetten en ook de verdwenen kiezen spelen daarbij een rol. De veranderingen in mijn gezicht worden met de dag meer zichtbaarder en het gebeurd zelfs dat mensen mij niet direct herkennen!! Echt waar!! Maar mijn hele verschijning is anders geworden, wat doen die kilo’s er af veel met de looks van iemand. Er is echt veel van af en ik ben blij dat het geen overtollig vel oplevert. Dat zal wel met mijn Indische roots te maken hebben. Om het een beetje strakker te maken doe ik wel trouw weer mijn oefeningetjes. Daarnaast gaat het lopen ook weer stukken beter en ik hoop snel weer te kunnen fietsen. (Maar daar zorgt broer Edwin al voor 🙂 ).

Ik moet mijn kinderen natuurlijk beschermen tegen alle onheilen, dus ook als er geintjes met ze worden uitgehaald. Die van gisteren met Daniël kon nog door de beugel, maar wat Sophie zojuist met Sebastiaan uithaalde kan echt niet online. Ik heb het gefilmd en je hoort mij daarbij zo ongelooflijk hard lachen dat het scherm van de telefoon zowat in tweeën knapte. Ik heb sinds heugenis niet meer zo gelachen, wat werd Sebastiaan in de maling genomen! Geweldig! Maar zoals ik begon, ik moet hem beschermen en omdat zijn hele klas mijn YouTube kanaal volgt, valt er deze keer helaas niets te delen. (Alleen als je mij live tegenkomt).

22:30 uur Toedeledokie, welterusten!!


Woensdag 17 oktober 2018

Het is toch best wel lekker dat Daniël om de week een dagje vrij is, dat betekend niet om 07:30 in de make-up zitten en dauwtrappend naar school lopen :-).
Echter maakt het je wel zo lui dat ik nog steeds niet gedoucht heb en Sebastiaan zo al weer terug komt van zijn ochtendcessie op school. Rest mij nog 45 minuutjes om mij voor te bereiden op de lunch. Niet dat ik de “vrije” uurtjes niet goed benut heb, dat zeker niet. Allereerst heb ik ik heel wat tijd verspilt door een wachtwoord voor mijn HTM-app terug te vinden. Na heel veel frustratie zat er niets anders op dan een nieuw account aan te maken……… (piep). Daarna nog wat tijd besteed aan leuke dingen, waaronder het zoeken naar vermiste LEGO bouwsteentjes. Daar kan je op internet werkelijk alles aan terugvinden en dan ook nog eens voor prijzen waar je van achterover slaat. Zo kon ik een Toy Story treintje niet afbouwen vanwege het missen van één belangrijk onderdeeltje. Dat komt mij nu toe voor het schrikbarende bedrag van €0,03 cent!! (+ 1 postzegel). Omdat wij vanavond bezuinigen op het eten, zie afbeelding, durfde ik die koop aan.

16:00 uur  PPFFF, moet ik alweer naar het Elysium!! Jeetje, wat rot toch weer, ik heb echt geen leven……. Ik durfde het een lange tijd echt niet meer aan door mijn extreem opgeblazen lichaam, maar nu er vele kilootjes in de ‘kliko’ zijn verdwenen zal ik mij moeten schikken in het lot. De laatste keer dat ik mij in zo’n resort waagde was ik immers net zo zwaar (maar minder knap). Daar gaan we weer, naakt het zoutbad in, ik kan haast niet wachten!!

22:30 uur Het was best spannend, pannenkoeken bakken in nieuwe pannen. Maar het ging super en de ronde lekkernij werd heel erg gewaardeerd, ze aten er zelfs meer dan normaal. Zelf had ik een ei-prakje gemaakt met een vaag foe-jong-hai sausje. Niet te eten, maar gelukkig niet zo’n calorieën-bom als een pannenkoek. Als ik normaal gesproken er maar van ga proeven kan ik niet meer stoppen. En dan gaat er kaas en spek overheen met veel stroop en suiker. Maar vandaag niet en morgen ook niet!!

De rest van de avond bestond het uit LEGO dingetjes doen, wat moet je anders? Ik wilde nog wel de strijk wegwerken maar had zo’n pijn in mijn rug dat staan achter de plank mijzelf een plank zou maken. Dus die uitpuilende wasmand wacht maar op morgen. En dan nu snurk tijd! Slaap lekker💋


Donderdag 18 oktober 2018

img_0039Na de kinderen op school af te hebben gegooid is het voorlopig zaak om een uurtje bovenop je telefoon te blijven zitten, want anders gaat er een maaltijd aan je verloren. Zodra er een boodschap verschijnt waarin de melding word gedaan over gearriveerd voedsel, is het zaak om er als de kippen zo snel mogelijk bij te zijn. Zodoende maak je de meeste kans om uitgenodigd te worden om eten op te halen. En vanochtend was ik er op tijd bij, werd uitgeloot en kunnen wij vanavond weer een fatsoenlijke en ook lekkere maaltijd eten!!

22:30 uur  Daniël was meer dan enthousiast over en op de kijkavond van zijn school. Voor het boekenweekthema hadden zij van alles gemaakt en dat mochten wij vanavond bekijken en beluisteren. Sebastiaan had een klein toneel gemaakt met allerlei poppetjes aan een stokje, zo vertolkte hij zijn zelf verzonnen verhaal aan de ouders en kinderen. Daniël had een egel gemaakt van een klei-bal met daarin een handjevol kaasprikkertjes gestoken. (Mogelijk dacht hij alvast aan het halloweenfeest).

En voor de rest? Voor de rest ben ik even te moe van alles en dat alles was best veel vandaag. Er is geen momentje van rust geweest, vraag mij niet waarom, het liep gewoon zo. De maaltijd was in ieder geval geslaagd en zoals gewoon stond moeder de gans weer vóór het eten in de keuken en na het eten in de keuken, want iedereen was te moe om de handen uit de mouwen te steken. Wat wel heel opmerkelijk was, was dat bijvoorbeeld Sophie tot 2x toe de “paddenstoelen gratin” opschepte terwijl zij nou niet echt bekend staat als liefhebster van alles wat maar op een champignon lijkt. Het zal vast aan de verrukkelijke smaak hebben gelegen. Oh ja, tussendoor heb ik ook nog een heerlijke massage van mijn onderrug gehad, daar zitten weer heel van spieren in de knoop en die werden vakkundig door de fysiotherapeute ontrafeld. Nu voor mij zaak om de oude en vertrouwde oefeningen weer op te pakken, teneinde een nieuwe kluwen te voorkomen. Maar wat zal ik zo lekker slapen, een ontspannen rug en zo moe als een hond. Zodra ik de puf heb om naar boven te gaan duik ik er gelijk vanaf en voeteneind in en neem niet eens de moeite om mij toe te dekken. Gewoon neerploffen en slapen. Mocht ik morgenochtend alsnog achter het toetsenbord wakker worden dan kijk ik daar niet gek van op. Dus voor nu: welte……zzzzzzzz

Waratje:
Uit De Telegraaf: “De roker wordt een paria!” Hoera, 1-0 voor de beroepszeikers in een land waar nagenoeg het gros aan de drugs schijnt te zijn, waar alcohol enorm veel ellende veroorzaakt en zo langzaamaan 60% geen gezonde BMI heeft! Ik vind roken ook een ongezonde vieze bezigheid, maar heb ik wat in te brengen als je meer dan 40 jaar aan die stinkstok verslaaft bent geweest? Daarnaast snap ik niet dat het alternatief, wat zovelen van de rookoverlast afhelpt, de e-smoker, gelijktijdig de grond in word geboord. Laat eerst de rookoverlast verminderen en ga dan de e-smokers pesten. En de onderwereld zal nog blijer worden van dit alles, er wordt hier al 19 miljard (!!!) aan drug omgezet, daar komt dan de illegale handel in sigaretten bij. (Zo heb ik een rokend gezinslid die hier in Zoetermeer “onder de toonbank”, in gewoon legale winkels(!!!), een pakje sigaretten koopt voor €3,50).

Vrijdag 19 oktober 2018

De dag begint al goed, Daniël werd vannacht met hevige buikloop wakker en Sebastiaan heb ik zojuist terug zijn bed in gestuurd. De enige die ook wakker is, is Sophie. Zij zit schuin achter mij achter te kaptafel en mag zo dadelijk naar haar stageadres. Ik ben trots op haar want ook deze opleiding (niveau 4) doet zij ook vol overgave en is er goed in, zo goed zelfs dat het bedrijf haar inzet spontaan beloond met een stagevergoeding en dat met terugwerkende kracht!!!
(Ik ben trouwens niet achter de pc in slaap gekukeld maar gewoon in bed). Vanmiddag staat er een controle afspraak bij de reumatoloog gepland, waarbij er uiteraard gesproken gaat worden over de zelfstandig genomen beslissing om (voorlopig) met de medicatie te stoppen. Hoewel ik mij nog steeds kiplekker voel merk ik wel dat de psoriasis aan het toenemen is. Het worden inmiddels onaangenaam grote plekken die ik met scrubben en zalf onder controle probeer te houden. De wat kleinere plekken jeuken echter als de hel, maar dat heeft vast te maken met het aankomende Halloween :-).

Even een kleine update, maar een kleine inspectie in de mond vertelde mij dat de laatste hechtingen zijn verdwenen, gisteren kwam het laatste draadje los.

(Momenteel zit ik met een aantal personen op de bank naar “Ted” te kijken: “Whoehaa!!” En dan te bedenken dat ik dacht dat het wel een leuke film voor Daniël was. Dat gaat dus de eerste 14 jaar niet gebeuren 😃).

Maar goed, ik ben dus bij de reumatoloog geweest en op wat slijtageplekken na, ziet alles er toppie uit en is mijn gezondheid super goed!! Het is niet wetenschappelijk bewezen maar het zou zomaar kunnen dat dit een positieve bijwerking van de hormonen is. Daarnaast natuurlijk het meer bewegen, afvallen en gezonder leven, waarbij er niet meer word gerookt en gedronken. (Nu nog veel … en dan komt het helemaal in orde).

De oplettende lezer zal het niet ontgaan zijn dat er dagelijks wat op de tekening wordt toegevoegd. Ik ga lekker niet verklappen wat het word, maar diegene die het binnen 4 dagen raad mag op Halloween met mij in bad. “Die wint dus de ultieme Halloween-prijs van 2018”. Wie wil er nu niet in bad met een jarige transseksueel op Halloween? Trouwens: familieleden, aanverwanten, vrienden en alles wat maar naar man ruikt zijn uitgesloten voor deelname. (Voor de rest gaat het wel goed met mij).

En de jongsten zijn vanavond blij verrast door Sophie met een Happy Meal van de MAC. Omdat Sebastiaan schoenen kon kopen op zijn ‘schoolpas’ en Sophie hem daarbij hielp, trakteerde zij ook nog eens. Ik snap niet dat zij het weg kregen, nog geen uur na het avondeten🙃. Het was hierdoor wel lekker stil in huis zodat ik voor het eerst de stemmen van de acteurs in “Flikken Rotterdam” goed kon horen en verstaan in plaats van de serie in braille te volgen. Een rustig avondje dus, waarbij Daniël snel van de kaart was en vroeg in slaap viel. Het fijne is wel de aanblik van die overvolle wasmand naast de tv. Die herinnert mij alvast aan een gezellig klusje morgenochtend. Als ik nou ga dromen van kaboutertjes die de strijk voor mij doen, helpt dat? Misschien moet ik wel een paar champignons naast de mand zetten!

De uitsmijters waren trouwens heerlijk uit de nieuwe pannen. Ik vond ook nog een zakje kruiden in Justins kamer en die gaf mijn hapje een extra bite. Nog een kleine anekdote voordat ik echt ga stoppen; Sophie noemde vroeger eens een portier een ‘spiegelei’ in plaats van een ‘uitsmijter’, echt waar! 😂😂. Welterusten allemaal!! 💋

Waratje:
Uit De Telegraaf: stel nou dat je je heel erg verveelt in de herfstvakantie, dan mag je mij wel meenemen hoor! Daar wil ik al zolang naar toe alleen komt het er maar niet van…….

Zondag 21 oktober 2018

Bij mijn allerlaatste opdrachtgevers, waar ik toch zo’n twee jaar heb rond gehobbeld, stond iedere ochtend een thermoskan koffie klaar en lag daar altijd wat lekkers bij. Vaak waren dat mijn favoriete ‘pindarotsjes’. Het contact is altijd gebleven en gisteren kwamen zij op visite, met het je raad het al; een zak vol pindarotsjes. Het was naast de pindarotsjes een heel gezellig bezoek en ik begon al goed door het eerste kopje koffie rijkelijk over het tafelkleed uit te spreiden. Ondertussen was Sebastiaan naar de kapper, helaas voor ons kwam hij terug zonder zijn weelderige bos vol krullen, die had hij bij de kapper achtergelaten en heeft nu een super kort kapsel.

19:00 uur De dag liep anders dan gepland en de oh zo naar verlangende wandeling viel in het water. Sophietje kwam nog heel even langs met haar jarige vriend en Sebastiaan was helemaal gefocust op zijn tijdelijk aanwezige maatje. En ‘shit van hapen’, het eten was niet te eten……. Zo was de kip van de Jumbo absurd slecht en had een heel verontrustend smaakte! Nu zou een enkel hapje van bedorven vlees of kip al desastreuse gevolgen hebben en tot dusver nog geen verschijnselen. Laten we het maar even afkloppen voor de zekerheid😃. Zometeen duik ik in een Red Bull feestje en hoop dat Max een beetje zijn best gaat doen.

22:00 Ik heb genoten van de race en ondanks wat hobbels op de weg is mijn eigen racebaan vandaag ook best goed gegaan, vraag alleen niet waarom of waardoor. Het is alweer super stil in huis, Daniël slaapt, Sebastiaan is hard op weg, Justin aan het chillen (wat anders) en Sophie is bij haar jarige geliefde. En ik kijk voor de verandering weer een keertje naar een serie op Netflix. Deze keer een Engelse detective en die pakt mij gelukkig in. Morgen ligt er een apneu onderzoekje op mij te wachten, dan mag ik een nachtje slapen met wat apparatuur aan mijn lijf en zo’n irritant slangetjes onder mijn neus. Het is voor een goed doel en ik ben zelf ook wel benieuwd hoe hoog het apneu gehalte nu is. (Dat was ooit eens 43 keer per uur!!). Verder beloofd de aankomende week diverse leuke uitjes en weer een interessante dag bij “Human Library”.

Ik ga nog even chillen voor de buis en dan huppelend naar bed, welterusten!

“Zonder hoofd-haar, geen leven” is misschien wat overdreven, maar mijn haarwerk is een heel belangrijk onderdeel van mijn dagelijks bestaan. Zonder donatie’s is de aanschaf en het onderhoud niet haalbaar en daarom doe ik een dringend beroep op mijn lezers. Iedere euro is welkom en voor mij een geschenk uit de hemel! Voor een donatie kunt u HIERterecht.

Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

XANDRA’S Beautysalon                                                                    BRIEZ laserontharing

ORPHEUS hulpverlening                                                          MICROHELP Zoetermeer e.o.

Marija & Pascalle

3 Comments on “WEEK 42 – 2018

  1. Pingback: WEEK 41 – 2018 | OP EN TOP VROUW

  2. Pingback: WEEK 43 – 2018 | OP EN TOP VROUW

  3. Pingback: WEEK 44 – 2018 | OP EN TOP VROUW

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: