WEEK 35 – 2018

Welkom dagboek


Maandag 27 augustus 2018

09:00 uur  Wat een heerlijke start van schooljaar 2018/2019. Na zelf helemaal klaar te zijn stonden Daniël en Sebastiaan even na half acht op, dit ging wonderbaarlijk makkelijk. Het is toch een andere start als dat zij gewend zijn, ook al zitten er zes weken vakantie tussen. Naast het gezamenlijk ontbijten aan een gedekte tafel was er geen stress of haasten bij en ook geen gezoek naar onvindbare spulletjes. Het lijkt er sterk op dat zij het ook veel aangenamer vonden om zo de dag te starten. (Anders ik wel).

Natuurlijk heb ik er zin in, alleen zal ik ook nog even mijn draai moeten vinden omdat er toch echt al veel veranderd is binnen het huishouden en de ingebrachte structuur en regelmaat. Nog een paar dagen en dan gaan Sophie en Justin ook de flow van het studeren weer in. Allebei draaien zij de meeste dagen stage en langzaamaan worden ook zij klaargestoomd voor het volwassen leven. Sophie is daar wel klaar voor, voor Justin geld dat absoluut nog niet, die ziet het komende bestaan nog veel te veel door een roze wolk en denkt werkelijk dat je bij zo min mogelijk inzet er heel veel uit haalt.

Na afgelopen maandag mijn BSN nummer aan “ApotheekZorg” te hebben doorgegeven hoorde ik niets meer over de schijnbaar verkeerd ingevoerde geslachtsaanduiding. Dus nog maar even gebeld vanochtend. Het is nog steeds ‘meneer RSSPN’ en men zegt er druk mee bezig te zijn. Desgevraagd werd mij verteld dat zij niet ‘zomaar’ mijn geslacht kunnen wijzigen. Maar op mijn vraag hoe het kan dat dit in eerste plaatst foutief is vastgelegd, krijg ik geen antwoord.

17:00 uur FF zitten😃. Tijd voor een kopje thee nu alles wel zo’n beetje klaar staat voor de avondmaaltijd. Een lekker gevulde tomatensoep met verse groenten, balletjes taugé en diverse kruiden. Lekker met stokbrood / kruidenboter en aardappelsalade. (Naast de dagelijkse boodschappen tikte ik slechts €13,00 af).

Daniël zat er tussen de middag helemaal doorheen en moest ruim een half uur uitrazen. Het scheelde niet veel of hij was in zijn onderbroek naar school gegaan, zo bond maakte hij het!! Net op het nippertje kreeg hij door dat zijn koppigheid wel eens niet zo zou gaan zoals meneertje het voor ogen had en draaide helemaal bij. Huppelend ging hij naar school en spraken wij af om samen de boodschappen te doen. En zo belandde wij ‘s-middags in de Jumbo, waar hij voor zijn inzet en hulp beloond werd.

22:30 uur Zullen wij het nu maar eens gaan hebben over al die Polen? Nee, toch maar niet, maar nu wij het toch over Polen hebben, ik had nooit verwacht zo verknocht te raken aan een Poolse Netflix serie genaamd: “Ultraviolet”. Het kijken waard! Na maanden lang wel aan een of andere serie verslaafd te zijn geweest, had ik er even helemaal genoeg van en zocht andere bezigheden, zolang het maar niet achter de tv hangen was. Na die pauze is het weer leuk om te kijken en kan ik mij weer concentreren.Goh, wat is het toch lekker als de kinderen weer naar school gaan. Daniël was zo moe dat hij binnen één tel sliep en zelfs Sebastiaan is blij dat hij in zijn bedje ligt. Daniël draait nu nog maar op 1 melatonine pilletje. Kan je nagaan hoe snel je een slechte gewoonte om kunt keren! Er is helaas wel een ander dingetje wat niet helemaal goed is gegaan. En dat is de gebitsverzorging van Sebastiaan. Hij heeft net zo’n aanleg als ik en hoe goed hij ook heeft gepoetst en gespoeld, er zit een gitzwarte kies. Weliswaar nog zo’n melk geval, maar het blokkeert zichtbaar de nieuwe kies, die er nu dreigt langs te willen groeien. Dat word waarschijnlijk weer een nachtmerrie voor hem, hij is zo bang voor de tandarts!! Arm ventje.

Enne, voor nu maar weer een goede nachtrust gewenst, doei doei 💋


Dinsdag 28 augustus 2018

Al hoewel ik even pas op de plaats heb genomen aangaande bemoeienissen in Transgender-land heb ik de pagina met Hulpverleners even bijgewerkt. Zo zijn twee nieuwe “Spelers” toegevoegd: Compass GGZ en T – Cendent. De laatste is niet zomaar de eerste de beste en zou zomaar eens mijn 1e keus zijn!

21:30 uur Ondanks diverse waarschuwingen zullen de goede even onder de kwade moeten lijden. Het is weer tijd voor een weekje retraite op kookgebied. (Ik zorg er tussen de middag wel voor dat de jongsten voldoende vitamientjes en mineralen binnen krijgen). Maar verder heb ik het even gehad met beledigingen en super asociaal gedrag aan tafel. Na de voorlaatste actie van mij heeft het maanden lang geholpen, maar de laatste week word er gedacht dat bepaalde frustraties en puberaal gedrag zich mag manifesteren tijdens het avondmaal. Nou, niet dus, ben daar een beetje gek door iedere dag met veel plezier en zorg iets lekkers en gezonds voor ze op tafel te zetten en dan zo de boel te traineren. Als ik straks lekker uitgeraasd ben dan denk ik er misschien wel milder over, maar voor nu kan het mij even geschoten worden. Doei en slaap ze!


Woensdag 29 augustus 2018

06:00 uur  Wie vroeg haar bedje induikt, staat er ook weer snel naast. Reeds rond vijf uur vanochtend lag ik al naar het plafond te staren en de dingen van de dag te overpeinzen. Heb je een nadere keuze dan? Op een gegeven moment was ik het zat en riep ook het eerste kopje koffie van de dag.

Tijd om in de kranten te duiken, om mij weer te verbazen over al het negatieve nieuws dat over ons heen word gestrooid. Want dat is het toch? Je leest bijna alleen maar over ellende, onvrede en als je niet uitkijkt start je je dag al in een depressie. Ik snap de euforie van het oppakken van een van de velen smeerpijpen die Nederland rijk is bijvoorbeeld niet. Die vent, of beter gezegd, “een veroordeelde” dader had 19 jaar geleden al achter slot en grendel verdwenen moeten zijn. (Dan hadden wij ons er 10 jaar geleden over verbaasd dat hij op vrije voeten kwam). Ik zeg met nadruk ‘een veroordeelde dader’, want wie zegt dat hij echt de dader is en zo ja, of hij überhaupt veroordeeld gaat worden. Mijn inziens kan dit alleen als hij bekend. Hij kan gerust aanvoeren dat hij, in het kader van zijn grootste passie, het survivallen in bossen, de arme jongen had gevonden en hem slechts aangeraakt zou hebben om te zien of hij nog leefde. Dat hij zich hierna schuilhield mogen duidelijk zijn, eenmaal als zedendelinquent te boek staande ga je je natuurlijk niet aanmelden als getuige.

Neem nou al die gevallen van loslopende en levensgevaarlijke veelplegers. Ongeleide projectielen die door extreem wereldvreemde hulpverleners alle ruimte krijgen om opnieuw in de fout te kunnen gaan. Ik begrijp daar echt helemaal niets van! Inmiddels is hierdoor het rechtsgevoel bij heel veel mensen dusdanig beschadigd dat zij het allemaal maar over zich heen laten komen en het voor lief nemen. Zolang het hun niet overkomt en alleen de mensen een paar dorpen verderop, dan ga je je er toch niet druk over maken.
Zo sprak ik gisteren een oud collega, die de tand des tijds van het prachtige beroep van Hoofdconducteur wel overleefd heeft. Over twee jaar mag hij met pensioen en vertelde mij al heel lang geleden te zijn begonnen om zich niets meer aan te trekken van hetgeen er misging in de maatschappij. Mij lukte dat destijds echt niet, ik kon daar echt niet op die wijze mee omgaan en lag dagelijks te rollebollen met criminelen, want dat waren het. In die elf jaar als Hoofdconducteur (1990 – 2001) heb ik de maatschappij zo zien afglijden dat het mij teveel werd. In plaats van bestraffen en beboeten werden veel vergrijpen en misdrijven vergoelijkt door de mantel der liefde, door de eeuwig in de jaren 60 blijven hangende denkers en beleidsmakers. Toen al moesten wij leren om te gaan met de scheldende, spuwende, agressieve en van godloos zijnde medemens. Die wij met zijde handschoentjes op hun wenken moesten gaan bedienen omdat het later misschien wel eens potentiële en notabele reizigers konden worden, de zogenoemde “kanspareltjes”. Mijn inziens hadden de bedenkers van die onzin echt een plaat voor hun kop en zie nou wat het ons nu gebracht heeft……….

22.15 uur  Ze vonden het lekker, heb ik weer!! Ik zou toch even niet meer koken, nou, ze aten zonder te mokken de broodmaaltijd. Het enige wat ik wel deed, op bestelling uitsmijters maken, werd welkom ontvangen en koste mij 12 plakken ham, zes eieren en zes plakken ham. Maar de boodschap die kwam al wel een beetje binnen, niemand zei een verkeerd woord, niemand liep zomaar van tafel en iedereen hielp met afruimen. Missie geslaagd? Ik wet het nog niet, gun mij nog een paar dagen om met deze marteling door te gaan😃.

De eerste woensdag dat de clubjes zijn begonnen. Vandaag nam Daniël de aftrap met kickboksen. Hij had het zo naar zijn zin dat hij gelijk maar het 2e klasje ook mee deed. Ik dacht wel dat hij op zou zijn na anderhalf uur intensieve sport, maar het deed hem zo goed dat wij de hele middag aan het dollen bleven. Geen centje pijn en een klein half uurtje geleden viel hij tegen mij aan in slaap.

Tussendoor ben ik met een vervolg-blog bezig van “Passabel in Stealth”. Hoeveel ik ontzettend veel zin heb om te schrijven, vol met ideeën zit, krijg ik maar met moeite iets op papier wat ik dan ook daadwerkelijk deel. Veel van mijn huidige blogs houd ik heel lang onder een wachtwoord schuil en na verloop van tijd wis ik ze. Voor mij is het wel een enorme uitlaatklep, maar niet geschikt voor jeugdige lezers. (Wie zit er nu nog te wachten op schunnige verhalen van een overjarige trans-vrouw).

‘En nu naar bed naar bed’ zei: …… Welterusten🙃


Vrijdag 31 augustus 2018

‘Ik leef nog hoor!’ Alleen had ik gisteren niets om over te schrijven en ik neem aan dat mijn dagelijkse kost over het dagelijkse huishouden nu iedereen ook wel de strot uithangt. Nee, het word echt tijd om over andere dingen te schrijven, te schrijven over het water geven van de planten en het niet koken. Want dat doe ik nog steeds niet! En weet je dat het werkt! Heel langzaam gaat het tot de wat met zaagsel gevulde hoofdjes doordringen dat het menis is en dat zij hun gedrag moeten aanpassen.

Vandaag zijn de borstels boven mijn ogen grondig aangepakt. Epileren (met touwtje) en een klodder verf er in. De wenkbrauwologe begon vakkundig aan de linkerkant en geen centje pijn! Uiteraard bespraken wij tijdens deze precisie-missie het wel en wee na de operatie, hoe mooi het is geworden en voor mij de fijne bijkomstigheid dat het epileren geen zeer meer doet. Althans, daar leek het op, want toen zij aan de rechterkant begon zaten er een paar venijnige stukjes bij, auw!!

En is het nog interessant om te vertellen dat Daniël het mega goed doet. Dat hij, na een iets wat moeilijke start, de afgelopen dagen geen buitensporige excessen heeft gehad en het de hele dag gezellig met hem is geweest. Hij deed fijn mee met het eten en heeft heel goed en op tijd geslapen. Houden zo Daniël, ik ben trots op jou!!💋


Zaterdag 01 september 2108

00:45 uur Even na de verjaardag van Sebastiaan was het tijd voor een grote schoonmaak en richtte ik mijn pijlen voor onbepaalde tijd op andere zaken. Zo had ik het ook wel even gehad met Netflix series omdat het focussen op dit soort dingen niet lukte. Voor films had ik doodgewoon geen tijd en zin, tot nu dan. Eindelijk heb ik weer eens dubbel van het lachen gelegen.
Zin in onbezonnen ontspanning, waarbij je je verstand op nul kan zetten en alle onzin over je heen kunt laten komen, koos ik voor het laatste deel van de “Pirates of the Caribbean”. Je moet er wel van houden, dat soort humor, ik heb mij in ieder geval heel goed vermaakt. En dan die knipoog, Paul McCartney in de een film en Keith Richard in de andere. Natuurlijk was Keith mijn grootste held in de eerdere films en ontdekte ik daarnet pas bij de aftiteling dat Paul ook een rolletje had. Maar grappig dat deze grote artiesten bijrollen hebben in deze film-reeks. Zouden zij in de volgende film gelijktijdig op het witte doek verschijnen? Hoop het eigenlijk wel.

Zo, in plaats van de dag af te sluiten met welterusten, begin ik er nu mee. Ach ja, weer eens wat anders: ‘welterusten.’

08:30 uur  Gisteren kregen wij bezoek van Ama & Oesje en die hadden het er gelijk maar druk mee, na samen de kids uit school te hebben gehaald ging Oesje met Sebastiaan naar kickboxen en deed Ama boodschappen en de gehele maaltijd. En die ‘wraps’ waren mij toch lekker!! En als klap op de vuurpijl namen zij ook nog eens de jongsten mee uit logeren. Vrijdagavond, de eerste drie letters ditmaal voorop, V-R-IJ. Want ook Justin en Sophie waren de hort op, indrinken, chillen en stappen stond op hun to-do lijstje. Dus voor mij dus eindelijk een film!

Vandaag is nog een open boek, er staat nog niets in de agenda al zullen de dagelijkse dingen wel moeten gebeuren. Ook zou ik graag even lekker lang in bad willen om te relaxen en grondig te scrubben. Niet al te hard want mijn huid is al zo bizar zacht geworden door de hormonen dat ik bang ben er straks doorheen te boenen.

19:15 uur Het begint een beetje vervelend te worden. Het is moeilijk om te gaan met al die R’s, die drie bewuste ‘R-en: rust -reinheid – regelmaat. Na alweer een verplichte loempia te hebben gegeten zat er niets anders op dan uit pure verveling de waterkant op te zoeken. Na ruim anderhalf uur daar in de brandende zon, aan dat kabbelende water en naast die alsmaar naar mij wuivende rietkragen te hebben was ik het zo zat dat ik al slingerend, van bravoure en vreugde, over het rode fietspad snorde. Goh, morgen wordt het weer zo’n dag. God bewaar mij😃.


Zondag 02 september 2018

23:00 uur Zoals ik al reeds vertelde is er tijdens de grote schoonmaak overal en nergens LEGO gevonden en in gelijken opbergsystemen verzameld. Restte alleen nog de grote vitrinekast. (260 x 300!). Na een kleine twee uurtjes was deze uitgeruimd, schoon gemaakt en staat alles weer te pronken. Naast het prachtige LEGO Technic en LEGO City staan en veel treinen in de vitrinekast, waaronder mijn allereerste locomotief die ik voor mijn achtste verjaardag kreeg. Deze rijd nog steeds!! Nu het anders is ingedeeld en ik veel LEGO terug vond kon ik vanavond een heel oud stationnetje (bijna) compleet maken en een eigen ontwerp seinhuis bouwen. Ik heb mij niet verveeld.

Na de schoonmaak van de vitrinekast was het tijd voor een blokje om met de jongsten. Daniël op zijn sandalen en Sebastiaan op skeelers. Omdat Daniël op de terugweg perse via het schelpenpad en door het parkje terug wilde lopen, zou Sebastiaan er omheen skeeleren. Die zag ik niet meer terug en gelukkig bracht één telefoontje naar huis het verlossende antwoord. Hij had geen zin om ergens op onze route te wachten en schaatste gewoon in een keer door. Die stond er niet bij stil dat ik wel eens ongerust kon zijn!

Voor het eerst waagde ik mij weer achter het aanrecht om iets fatsoenlijks op tafel te zetten. Dat werdt goed ontvangen en je kon goed voelen dat de “raddraaiers” er moeite mee hadden om zich netjes te gedragen. Maar ik denk dat zij geen zin hadden in nog een week soep of een uitsmijter😃.

Inmiddels ligt iedereen plat, met uitzondering van Justin, die is nog aan het ‘buitenspelen’. Nu maar duimen dat hij een beetje op tijd zijn bedje opzoekt, want het zou zonde zijn als hij zijn laatste kans voor een goede ICT opleiding verspeeld. Voor nu maar weer het afgezaagde, maar zeker gemeende ‘welterusten’.


“Zonder hoofd-haar, geen leven” is misschien wat overdreven, maar mijn haarwerk is een heel belangrijk onderdeel van mijn dagelijks bestaan. Zonder donatie’s is de aanschaf en het onderhoud niet haalbaar en daarom doe ik een dringend beroep op mijn lezers. Iedere euro is welkom en voor mij een geschenk uit de hemel! Voor een donatie kunt u HIERterecht.

Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

XANDRA’S Beautysalon                                                                    BRIEZ laserontharing

ORPHEUS hulpverlening                                                          MICROHELP Zoetermeer e.o.

One Comment on “WEEK 35 – 2018

  1. Pingback: WEEK 34 – 2018 | OP EN TOP VROUW

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: