Vadertje Tijd

Geef Vadertje Tijd de tijd om jouw puzzel te leggen. Die felle bal, die snel opkomende zon, die is snel gelegd, maar die duizenden stukjes daaromheen, die een strakke blauwe lucht, dat diepe mysterieuze meertje en het groene grasland moeten gaan vormen, dat vergt tijd, veel tijd…….


Hoe ouder je word, des te sneller vervliegt de tijd. Van de week nog maakte ik grapjes met mijn boer over onze bloeitijd. ‘Dat schijnen de jaren te zijn waarin wij nu vertoeven.’ Beiden zijn vijftigers en leven een totaal verschillend leven. Zijn er eigenlijk wel mensen die één en hetzelfde leven leiden? Aan de buitenkant wel, want als je hier rondkijkt naar hetgeen er ‘s-ochtends naar het werk hobbelt, of die je dagelijks in de supermarkt het boodschappenlijstje ziet checken, dan zou je geneigd zijn iedereen op een hoop te gooien.

Maar dat is aan de buitenkant, al zitten daar ook wel rare snuiters bij. Kijk maar eens naar mij, ik ben zelf een van de grootste ‘rare snuiter’s’ van Zoetermeer en omstreken. Aan de binnenkant is dat zo anders, daar is niemand gelijk, is het achter al die voordeuren, onder al die kleren en in al die hoofdjes totaal verschillend. Dan is niets en niemand gelijk.

Nu ik reeds 20 jaar op dezelfde stek vastgeroest zit en waar, als het aan mij ligt, nog vele jaren bij komen, dan hoef ik maar om mij heen te kijken om te zien wat tijd met mens, dier en omgeving doet. Dat is bizar veel! Maar is dat nou zo interessant? Niet echt, het is wel fascinerend om even stil te staan bij hoe het toen was en hoe het nu is. Wat onveranderd lijkt, toch niet zo blijkt te zijn. Dat maakt het ook zo leuk om even in het fotoalbum te duiken. Is het niet leuk om te zien hoe vertrouwde gezichten langzaam zijn veranderd, of te ontdekken hoe je eigen straatje is veranderd. Veranderd door Vadertje Tijd.

En dan kijk ik in de spiegel en werp een blik in het fotoalbum. Niks geen Vadertje Tijd, niks geen langzaam veranderd vertrouwd gezicht. Er is even geen vertrouwd gezicht. Dat was verteld, verteld dat dat nog wel eens een van de moeilijkste dingen kan worden. Alles wat je jaren voor lief nam, alles waar de tijd zijn tijd voor nam, lijkt volkomen weg gevaagd. Er bestaat namelijk geen tijd als je behept bent met ‘genderdysforie’ en daar ‘vol’ voor gaat, dan staat de tijd stil en telt alleen de biologische en emotionele klok. De tijd staat een lange tijd stil, totdat er stabiliteit in je roerige leven komt en je in de spiegel kijkt en het fotoboek openslaat. Dit was niet geleidelijk, dit was abrupt, in een fractie van een seconden. Daarom herken ik mijzelf niet in de spiegel. Daarom herken ik mijzelf niet in mijn doen en laten, herken ik mijzelf niet in het leven zoals het was en hoe ik het nu leid. Het enige wat wel herkenbaar is zijn de oude koesteringen en plannen, de wensen en voornemens. Wat eens een misschien of een ooit was, is in die ene seconden een voldongen feit.

Vadertje Tijd heeft even halt gemaakt en ruimte gecreëerd om het verleden te verenigen met het heden. Vadertje Tijd gaat ook het wennen aan de spiegel de tijd geven. Jammer dat je niet even kunt spieken in 2038. Dan is dit stukje tijd vast en zeker wel een passend puzzelstukje. Maar nu passen slechts enkele stukje. Het hoort bij de transitie, daar moet je doorheen, geef het de tijd.

Geef Vadertje Tijd de tijd om jouw puzzel te leggen. Die felle bal, die snel opkomende zon, die is snel gelegd, maar die duizenden stukjes daaromheen, die een strakke blauwe lucht, dat diepe mysterieuze meertje en het groene grasland moeten gaan vormen, dat vergt tijd, veel tijd…….


“Zonder hoofd-haar, geen leven” is misschien wat overdreven, maar mijn haarwerk is een heel belangrijk onderdeel van mijn dagelijks bestaan. Zonder donatie’s is de aanschaf en het onderhoud niet haalbaar en daarom doe ik een dringend beroep op mijn lezers. Iedere euro is welkom en voor mij een geschenk uit de hemel! Voor een donatie kunt u HIERterecht.

 

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: