Vrouw of “Transgender”?

Ik ben geen mens die voorrang wil, of bevoorrecht of benadeeld wil worden op basis van een label.

Mijn vorige verzekeraar was zo’n collectieve zorgverzekering via de Gemeente, waar je, eenmaal daar verzekerd, nergens recht op blijkt te hebben dan wel alles zo is uitgehold dat je achteraf heel veel kosten krijgt. Ik ga dit nu niet nogmaals benoemen, want dat geeft geheid de nodige stress.

Om bovengenoemde redenen stapte uit het gemeentelijk collectief en sloot een reguliere zorgverzekering af, inclusief een maximale vergoedende aanvulling. Je zou dus denken dat je goed zit.

In mijn voorgaande zorgverzekering werd, conform de verzekeringsvoorwaarden, voor ‘gelaatsontharing’ een totaal bedrag vergoed van €450. Een belachelijk bedrag op de daadwerkelijk kosten, die rond de €7.000,- ligt. Omdat ik niet over €7.000,- beschikte moest ik in 2016 deze behandeling staken. (Enkele behandelingen betaalde ik wel uit eigen zak, maar dit was gezien onze financiën niet voort te zetten. Daarna was ik na de SRS ook een beetje behandel-moe en liet het voor wat het was). Tot dat ik dit jaar de draad weer op wilde pakken en ik de voorwaarden hiervoor doorlas van mijn huidige zorgverzekering. Hier blijkt wel een jaarlijkse dekking van €700,- per jaar voor gelaatsontharing in te zitten. Zo regelde ik conform de verzekeringsvoorwaarden een verwijzing van de huisarts en zorgde de behandelaar voor een aantrekkelijke offerte. Dat zou voldoende moeten zijn, doch ontving ik een afwijzing op grond van de behandelaar, deze zou niet aan de voorwaarden voldoen. Het vreemde is echter dat de verzekeraar naar deze behandelaar, op de website, verwijst. (De behandelaar behandeld ook sedert jaren cliënten van een en dezelfde verzekeraar, met een en dezelfde klachten).

De verzekeraar stelde alsnog de verplichting dat ik in deze behandeld moet worden door een hoger geclassificeerd instituut. Om niet al te veel tegengas te geven, meldde ik mij aan bij een eveneens door de verzekeraar aangewezen instituut. Deze bleek echter tot bijna 4 tot 5x duurder te zijn dan mijn eigen behandelaar!!! Aangezien dit mij verbaasde en ik niet tegen onrecht kan, besloot ik, tezamen met mijn behandelaar, te reclameren bij de verzekeraar. Na enkele telefoontjes over en weer werd mijn behandelaar telefonisch te kennen gegeven dat er voor “transgenders” andere regels gelden!!

Derhalve ontving ik vandaag een brief van de verzekeraar, waarin gevraagd word naar: a, ‘de datum van de eerste zorg aanvraag’ en b, ‘een verwijzing van het VU genderteam.

Als geregistreerd vrouw word je dus anders behandeld als je voorheen een mannelijk leven hebt geleid. Voor deze maatschappij ben je dus nooit vrouw, maar eeuwig een transgender!?

Als geregistreerd vrouw, welke niet verbonden is aan welk team dan ook en al helemaal niet bij het genoemde team, ben je dus verplicht om jezelf weer terug te werpen en ergens aan te melden voor een zenuwslopend lang en uiterst kostbaar psychologisch traject??

Ik ben toch een vrouw? Een volwaardige wettelijke vrouw? Waarom gelden er voor mij dan andere regels. Regels die nergens vermeld staan en puur op basis van onderbuikgevoelens van een verzekeraar worden verzonnen en gesteld.

(Misschien ten overdaad: ‘maar mijn behandelaar behandelt sedert jaren ook transgenders, dus daar kan geen enkele schoen wringen).

Ik ben geen mens die voorrang wil , of bevoorrecht of benadeeld wil worden op basis van een label.


“Zonder hoofd-haar, geen leven” is misschien wat overdreven, maar mijn haarwerk is een heel belangrijk onderdeel van mijn dagelijks bestaan. Zonder donatie’s is de aanschaf en het onderhoud niet haalbaar en daarom doe ik een dringend beroep op mijn lezers. Iedere euro is welkom en voor mij een geschenk uit de hemel! Voor een donatie kunt u HIERterecht.

XANDRA’S Beautysalon                                                                    BRIEZ laserontharing

ORPHEUS hulpverlening                                                          MICROHELP Zoetermeer e.o

2 Comments on “Vrouw of “Transgender”?

  1. Het is inderdaad soms te zot voor woorden, de schijnbare willekeur die de verzekeraars ten toon spreiden

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: