Een nieuwe man

Ik wist het al een paar weekjes en kon het geheim diep in mijn hart bewaren. Kleine hints gaf ik hier en daar, omdat ik het niet kon laten, maar vanaf vandaag mag ik eindelijk los………

Klokslag half acht stond hij op de stoep, de nieuwe man in mijn leven! Een boomlange charmante slanke man. Een man die alle nieuwsgierigheid van de kids kreeg en zeg nou zelf, toch knap van hun dat zij het geheimpje ook goed konden bewaren. Na een korte kennismaking zochten wij een schaduwrijk plekje in de tuin, nog steeds omringt door nieuwsgierige kids en na een kopje koffie met gebak snapte Sophie wel dat ik even ‘alleen’ wilde zijn met hem.

Het klikte meteen, zelf een warme aanraking af te toe voelde heel vertrouwd en naast dat hadden wij vol continu oog contact, het aftasten van elkaar zeg maar. Dat eerste aftasten was in een oogwenk voorbij, het voelde zo natuurlijk dat er geen moment stilte viel of dat een van de twee zich ongemakkelijk voelde.

Hoe meer wij in elkaar verstrikt raakte en diepe emoties deelden, des te meer vielen gevoelens in elkaar, alsof wij eeneiige tweelingen waren. Dat is niet zo, maar toch. Tijdens het delen ontdek je dat onze levens elkaar vaak hebben gekruist en ‘net’ dat ene moment gemist hebt dat je elkaar eerder ontmoet zou hebben. En dan is het de sociaal media die je uiteindelijk bij elkaar brengt. Ik snap hem wel, ik snap dat hij mij zo snel mogelijk live wilde ontmoeten. (Wie wil nou niet zo’n knappe vrouw ontmoeten 😃).

Weet je, ik heb een apart leven, maak altijd weer dingen mee die haast onmogelijk lijken. Als ik iemand een jaar geleden zou hebben gezegd dat er een man in mij leven zou stappen, dan had niemand daar toch raar van opgekeken. Of zet ik jullie nu op het verkeerd been? Nee hoor, dit had ik een jaar geleden ook niet voor mogelijk gehouden.

Hij heet trouwens Edwin, is bijna 57 jaar en heeft 3 kinderen. Verder woont hij niet ver bij mij vandaan en heeft een leuke vriendin. Vriendin? Ja, een lieve vriendin. (Jullie dachten hopelijk toch niet aan iets anders). Want Edwin is mijn broer, mijn ‘grote’ broer. Een broer waarvan ik al jaren wist dat hij bestond, maar door het lot nog geen deel uitmaakte van mijn leven. Daar gaat nu verandering in komen.

Ik heb het wel eerder, tussen neus en lippen, verteld dat ik een oudere broer heb, maar kon er tot op heden niets verder meer over vertellen dan dat. Hij is een broer van mij moeders kant. Die broer die, net als ik, ter adoptie was afgestaan. En vanavond was daar het moment dat wij herenigd zijn. Echt waar en ik weet even gewoon niet hoe ik mijn emoties hierover moet uitdrukken. Het zijn er nog te veel om even blind op papier te zetten.

Het is ook wel een beetje raar, 3 jaar geleden zou hij in contact zijn gekomen met één broer en drie zussen en nu zijn het er vier. Voor mij bleek het niet zo moeilijk om te schakelen tussen het grootste deel van mijn mannelijk bestaan en het prille vrouwelijke leven. Beiden herkenden zoveel overeenkomsten in dingen die gepasseerd zijn, maar ook in houding, gedrag en uitingen. En op dat soort momenten koppelde ik toch even los van mijn huidige bestaan. Niet dat mijn huidige ik geen overeenkomsten heeft, natuurlijk wel! Maar om vergelijkingen te maken was het verleden makkelijker te benoemen en te herkennen als het hier en nu.

Ik heb een nieuwe man in mijn leven, een tweede broer! Dit voelt goed, dit voelt vertrouwd en hij is volgens mij net zo’n bofkont in het leven als ik en mijn oudste zus. Zet ons drieën op een hek, hoor ons aan, schrijf het op en versla Harry P. 😃

3 Comments on “Een nieuwe man

  1. Ik wens je heel veel geluk samen. Een warme familieband, samen met je zus en broer is heel versterkend. Ik weet, denk als geen ander hoe fijn dat voor je zal zijn. Gefeliciteerd lieve Rianne!

  2. Weer mooi beschreven Rianne.
    Je hebt me goed op het verkeerde been gezet voordat je liet weten dat het je broer was…

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: