WEEK 29 – 2018

welcome.png.jpgAnderhalf jaar na de Sex Reassignment Surgery werd het tijd voor een andere aanhef. Het leven gaat immers verder en de SRS staat niet meer op de voorgrond. Derhalve ben ik in week 17 van 2018 overgestapt op een andere insteek van mijn dagboek. Daarnaast ben ik in deze week ook een nieuwe fase van de transitie ingegaan. Voor de rest veranderd er niet veel!

Vooralsnog staan er geen gesponsorde reclames in mijn blogs, wat overigens wel welkom is. Er zijn echter diverse mensen, organisaties, bedrijven enz, die ik een warm hart toedraag en derhalve wat extra aandacht geef.

Maandag 16 juli 2018

09:00 uur  In het leven moet je met zoveel dingen rekening houden dat het soms maar moeilijk te handelen is wat er allemaal op je pad komt. Zo heeft onze zoon Justin het verschrikkelijk druk met het andere geslacht. Nadat zijn eerste langdurige relatie recent is gecrasht, heeft hij ontdekt dat er meer dan één meisjes in Zoetermeer wonen en gaat helemaal los………… Dat mag ook, hij is tenslotte 18 jaar en zo te horen nogal populair onder het vrouwelijk schoon. (Dat heeft hij niet van een vreemde).
Door al zijn ontwikkelingen op relationeel gebied, lees: een veelvoud aan ééndagsvliegen, zien wij hem niet zo veel en als wij hem dan zien, dan moge het onderwerp duidelijk zijn. Hij ziet mij terecht nog als zijn vader en deelt dan ook aanverwante nuttige zaken, zoals bijvoorbeeld het fictieve scorebord. (Oke, helemaal mij eens, zulke dingen deel je niet met een vrouw, maar nogmaals: ‘ik ben en blijf zijn vader’).

‘Is het goed als ik een meisje mee naar huis neem?’, vroeg Justin mij gisteravond. Maar natuurlijk vond ik dat goed, wel vroeg ik hem van te voren even een berichtje te sturen zodat ik mij in ieder geval toonbaar kon maken. Tenslotte loop ik binnenshuis rond met een knetter-kale-kneiter en ‘s-avond word het jurkje ingeruild voor een lang t-shirt. Helaas, er kwam gisteravond geen Justin en ook geen nieuw vriendinnetje op bezoek. Of had ik het misschien verkeerd begrepen, bedoelde hij misschien wel een mogelijke trofee die hij ‘s-nachts zou binnensmokkelen? Dat was het dus blijkbaar, want hij meldde het inderdaad netjes. WhatsApp 03:52 ,,Pap ik neem iemand mee”. Daar moest ik toch wel even van slikken. Ik moet even schakelen over het idee dat ik als figurant van de ‘Walking Dead’, zomenteen tegen een wildvreemd meisje aan bots. Straks moet ik dat arme kind nog gaan reanimeren, want Justin kennende, zal hij haar wel of niet hebben ingelicht over het wel een wee van één van zijn ouders.
(Dat inlichten bleek rond 12:00 uur dus niet zo te zijn, of ik mij maar even wilde afzonderen zodat de nieuwe aanwinst niet met mij zou worden geconfronteerd. Ach, zo is het leven en niet anders…. ik snap het aan de andere kant ook wel).

16:30 uur bijna klaar! De laatste liter (van de 4) pindasaus gemaakt en de 25 eieren zijn gepeld. Morgenavond gaat het echte werk beginnen. Alles wat ik de afgelopen week heb voorbereid en heb ingevroren word langzaam ontdooit en gaat woensdagochtend de braadpan, wok, sauspan of frituur in. En als laatste gaat uiteraard de saté op de bbq.

Het is zo ordinair om te schrijven dat mijn nieuw verworven lichaamsdeel een “onderhoudsbeurtje” nodig had. Maar ik kon even geen andere woorden vinden. Zo word ik er door een onaangenaam gevoel op gewezen dat het weer tijd is om te dilateren. Het is echt niet fijn om dat te negeren en mijn verblijf op zolder was geen pretje in deze hitte. Voor de zekerheid had ik een bak water meegenomen om de dilateerstaven tussentijds te koelen. Daar kwam zoveel stoom vanaf dat mijn brillenglazen besloegen. Om de tijd te doden appte ik tussendoor met vriendin Ylse. Daar werd mijn IPhone-4S weer heet van!

Maar even zonder dollen, het was deze keer, op medisch vlak gezien dan, niet zo erg als de voorgaande keren. Er zit dus vooruitgang in. Straks ga ik het nog leuk vinden☺️.

23:30 uur Waarom lukt het maar niet om een keertje rust te krijgen? Vandaag was het alleen maar druk, druk, druk. Ik wil het weer tot in de absurde puntjes hebben, zo heb ik zelfs onze “Loom” eetkamerstoelen schoon schrobben en afblazen met een hogedrukreiniger. Je moet er maar zin in hebben. Ook vond ik al een tijdje dat de plafondventilator weinig vermogen had en geen lucht verplaatste. Dus de motor maar even schoon gemaakt en gesmeerd. Dat beestje is ruim 30 jaar oud, maar loopt weer als een zonnetje. Tussen de bedrijven door nog wat tijd kunnen vinden voor boodschappen en koken, zodat iedereen bij terugkomst van het strand en overige vertier direct konden aanschuiven. Ik vind dat toch wel een van de gezelligste momenten, met z’n allen eten en de tafel gezellig aankleden met linnen, kaarsen en enig decoratie. Voor mij altijd een klein feestje!

En zomenteen ga ik proberen om nog een keer de zolder te bereiken. En als ik dan mijn ogen dicht doe ga ik dromen van lieve dingen, daar heb ik behoeften aan en even niet met pijn bezig te zijn. Welterusten en hopelijk dromen jullie net zo fijn als ik 💋.


Dinsdag 17 juli 2018

22:30 uur Ik zit!!! En alle ledematen zitten er nog aan. Het is weer gelukt. Morgenochtend proefdraaien en dan mijzelf optutten en weer de keuken in. Zoals het er nu uitziet red ik het net voor 18:00 uur. Ik heb er echt ontzettend zin en hoop echt dat mijn lijfje het ook trekt!!

Tussen de middag zat ik net even rustig aan de koffie en toen belde mijn ex weer…. grapje😃. Alleen belde zij mij wel degelijk, maar om mijn verzoek. We communiceren weer af en toe via de mail, nadat zij het initiatief had genomen om mij sterkte te wensen voor mijn grote operatie. Ik moet zeggen dat ik dat heel erg fijn vond. En vandaag had ik zoveel te vertellen dat ik haar vroeg even te bellen en dat deed zij. Het was een fijn gesprek en echt prettig om haar na al die jaren weer eens te hebben gesproken. Alleen één dingetje: ik herkende haar stem helemaal niet meer. Dat vind ik zo raar. Ik heb toch ruim 13 jaar lief en leed met haar gedeeld en dan herken ik niet eens haar stem. Raar hoor!!

Ik ga nog niet slapen, alleen sluit ik deze dag hier af met een welterusten groet en ga in standje relax. Welterusten.


Woensdag 18 juli 2018

HOERA, SEBASTIAAN IS VANDAAG 11 JAAR GEWORDEN!!

En dat is vandaag het aller, aller belangrijkst, de rest is even ondergeschikt.


Donderdag 19 juli 2018

08:00 uur  Normandië staat al sinds heugenis op één van mijn verlanglijstjes en zojuist zwaaide ik Sophie uit die er vandaag naartoe gaat. De bofkont mag een weekje mee met haar vriendin en haar ouders. Wat heerlijk voor haar. Ik ben zo benieuwd naar haar bevindingen.

En nu over gisteravond: dat is een geweldig succes geworden en was op alle vlakken geslaagd. Sebastiaan is flink verwend en heeft het ontzettend naar zijn zin gehad. Nu nodigt hij eigenlijk nooit leeftijdgenootjes uit, maar gisteren hadden vrienden hun wat oudere zoon meegenomen en die kon het ook goed met hem vinden. Tja, computers en games verbinden nu eenmaal.
Het eten was goed gelukt en precies op tijd klaar, alles mooi geserveerd in de rechauds van ABC-Party verhuur. Ik was maar wat blij dat vriend Ronnie het overnam achter de BBQ, want ik had weer eens iets te veel hooi op mijn vork genomen. Het was het helemaal waard. Eigenlijk hielp iedereen wel een handje mee om de avond onvergetelijk te maken.

23:00 uur Alles is voorbij. De rechauds en sta-tafels zijn opgehaald en de slingers zitten in de doos. Er is geen spoortje meer van het geweldige feestje. Het opruimen was snel gebeurd omdat familie en vrienden reeds het nodige al voor mij bedden gedaan. Voor mij restte vanochtend alleen nog de rechauds. En dat zijn best onhandig grote dingen om schoon te maken!

Verder heb ik overdreven veel last van warmte uitslag in mijn nek. Vanaf mijn schouders tot aan mijn kaaklijn is het een grote bulten zooi en het jeukt als de hel. Wat ik er ook maar op smeer, het helpt niet. Ga zo maar proberen of de verkoelende psoriasis gel uit een spuitbus iets doet. Ik had er gisteren ook al last van, meer dit is wel heel erg. Oh, en ik kreeg nog een telefoontje van het ziekenhuis. Daar kom ik nog op terug, ik ga nu lekker afbouwen en slapen. Welterusten!!


Zondag 22 juli 2018

Wat is dat toch heerlijk, die zondagse stilte en bij het krieken van de dag een kopje koffie in de eerste warme zonnestralen op het terras. Dat zijn nog eens de voordelen van een hoekhuis, de hele dag door zon en naar gelang de wens, ook nog eens schaduw. Het aanhoudende mooie weer en het strak beregenen (wat ik maar beperkt doe vanwege de droogte) zorgt er voor dat de vaste planten langzaamaan hun bloemen doen ontspruiten. En oh wat is dat mooi!! Daar kan ik wel uren naar kijken.

Minder leuk, zeg maar in en in triest is het dat Sebastiaan zijn hamstertje dood in zijn kooi vond. Hij wist ook wel dat zo’n beestje niet echt oud word en ik hem daarom af en toe wel waarschuwde. En toch is het verschrikkelijk om te zien. Het beestje heeft misschien nog wel op hem gewacht ook, want hij was pas net overleden toen hij hem zag liggen. Gelukkig kon Sebastiaan afleiding vinden met zijn games. Het hokje heb ik zojuist maar schoongemaakt en hopelijk komt er nog een nieuwe. Het hokje staat er weer klaar voor.

15:00 uur  Dat is nog een leuk en lekker! Staat de buurvrouw aan de deur met vers gebakken koekje, met een bedankje voor het lenen van de ladder. Nou, eerlijk gezegd was het niet eens mijn ladder :-). Maar de koekjes smaken verrukkelijk!!


“Zonder hoofd-haar, geen leven” is misschien wat overdreven, maar mijn haarwerk is een heel belangrijk onderdeel van mijn dagelijks bestaan. Zonder donatie’s is de aanschaf en het onderhoud niet haalbaar en daarom doe ik een dringend beroep op mijn lezers. Iedere euro is welkom en voor mij een geschenk uit de hemel! Voor een donatie kunt u HIERterecht.

Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

XANDRA’S Beautysalon                                                                    BRIEZ laserontharing

ORPHEUS hulpverlening                                                          MICROHELP Zoetermeer e.o.

2 Comments on “WEEK 29 – 2018

  1. Pingback: WEEK 28 – 2018 | OP EN TOP VROUW

  2. Pingback: WEEK 30 – 2018 | OP EN TOP VROUW

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: