WEEK 28 – 2018

welcome.png.jpgAnderhalf jaar na de Sex Reassignment Surgery werd het tijd voor een andere aanhef. Het leven gaat immers verder en de SRS staat niet meer op de voorgrond. Derhalve ben ik in week 17 van 2018 overgestapt op een andere insteek van mijn dagboek. Daarnaast ben ik in deze week ook een nieuwe fase van de transitie ingegaan. Voor de rest veranderd er niet veel!

Vooralsnog staan er geen gesponsorde reclames in mijn blogs, wat overigens wel welkom is. Er zijn echter diverse mensen, organisaties, bedrijven enz, die ik een warm hart toedraag en derhalve wat extra aandacht geef.

Maandag 09 juli 2018

09:30 uur  De twee jongsten gaan nog een paar daagjes naar school en dan is het tijd voor de grote vakantie. We hebben inmiddels al wat leuke uitjes in het vooruitzicht en beginnen de 1e vakantieweek met de verjaardag van Sebastiaan! Ik heb hem voorgesteld om het dit jaar met een grote stapel pannenkoeken te vieren, maar helaas wil hij perse het jaarlijks terugkomende eetfestijn. Dat gaan wij hem echt niet weigeren en dus rest mij niets anders dan vanaf zaterdag de keuken in te duiken. Ik heb toch wel op z’n minst 4 tot 4 dagen nodig om dit eten voor te bereiden………… Het klinkt misschien raar, maar voor een lekkere Indische maaltijd hoef je echt je portemonnee niet om te keren. En één nachtje creatief door het boerenland fietsen levert vaak al voldoende kippenvlees op :).

Ik weet het, wat maken die paar weekjes nu uit in een mensenleven, maar ik ben het “piet Piraat” spelen nu wel een beetje zat. ‘Ik wil mijn haar terug!!’ Alleen is het wel een groot succes, die operatie aan mijn ogen en voorhoofd. Het is zo’n zichtbare verandering en ook nog eens heel erg mooi. Eigenlijk moet ik mij schamen over het ongemak met het haar, want wat het mij oplevert is zoveel moois. Ik zie nog dagelijks vooruitgang en nu ik weer voorzichtig make-up op mijn ogen gebruik is het helemaal toppie. Als het mee zit, dan is het laatste wondje binnen twee weken dicht en dan kan mijn haar echt terug. We zijn dan 3 maanden verder en voor het verdere leven klaar met het schedeldakje. (De rest volgt in september. Nog even geduld a.u.b.).

Ik weet niet of jullie er iets van mee hebben gekregen, maar de Pride-Walk in Londen werd wreed verstoord door TERF’S, ‘de watte?’. TERF’S staat voor “Trans-Exclusionary Radical Feminists”. Zeg maar: uiterst extreem radicale feministische lesbiennes die transgenders haten en ze het liefs willen uitroeien. Ach, ieder haar ding. Zij deden het publiekelijk dus daar kwam op dat moment geen fysiek gevaar uit, maar je hebt ze ook die onderhuids nog veel erger zijn!! Het is alleen zorgwekkend dat velen transgenders het fenomeen lacherig afdoen, terwijl zij toch moeten beseffen dat dit echt niet gaat overwaaien. Dit gegeven gaat groeien als de pest in de middeleeuwen…… Want als je enkele argumenten vanaf een hele grote nuchtere afstand gaat bekijken, dan zal je zien dat menig kreet van deze TERF’S voldoende voedingsbodem heeft. Ik heb daar een blog over geschreven, maar was zo verstandig om dit niet te publiceren. (Of ben ik te terughoudend, schijterig geworden). Het zou vanuit mijn eigen kringen heel veel weerstand hebben opgeroepen. Maar ik voel aan mijn theewater dat dit een hele bittere pil kan gaan worden.

23:30 uur ‘Rot moeders!!’ Niet twee, maar drie! Drie rot moeders. Dat vertelde Daniël ons even toen hij zijn zin niet kreeg. Mij vroeg hij het niet eens, hij wist het antwoord al en omdat Sophie op één lijn zit met mij, kreeg zij ook de volle laag. Ik keurde zijn gedrag af, maar had wel een klein binnenpretje. Het is toch een stukje erkenning, niet waar? Niet veel later was de bui weer overgewaaid en was het weer dikke pret. Helaas viel hij niet veel later met zijn hoofd tegen de bank. Een dikke bult en kreeg hij hoofdpijn en werd misselijk. Dat word dus nachtbraken! We zullen aan jullie denken als iedereen op een oor licht en het behang van de muur af snurkt. Welterusten dan maar……


Dinsdag 10 juli 2018

18:00 uur Dat was nog eens een hele lekkere verrassing, Marion stond ineens op de stoep! Met dat ‘lekkere’ bedoel ik dan wel hetgeen zij uit Scheveningen had meegenomen 😃. Natuurlijk was het fijn om haar weer even te zien, het is best een tijdje geleden geweest dat zij hier op bezoek was. Maar voor iedereen had zij een overheerlijke “nieuwe haring” meegenomen. Net gevangen en heerlijk mals en vet. Hij of zij smolt echt op je tong…. Jammie! Sebastiaan kreeg alvast zijn cadeautje van Marion, dus niet veel later was ik met hem op weg naar Game Mania. Nu heb ik even een half uurtje rust en dan wordt het Sophie ophalen en de dagelijkse handelingen verrichten. Na het eten mag ik dan nog even 40 cakejes bakken. Allemaal voor het ‘uitdelen van Sebastiaan.

img_485222:45 uur Cakejes in de oven schuiven is niet het probleem, maar voordat dit kan ben je ruim een half uur aan het wegen van boter, suiker, meel, het zorgvuldig afmeten van melk en het gedoseerd toevoegen van eieren. Tussendoor steeds glad kloppen en als toetje de boel met een mixer luchtig maken. En dan het leukste, die kleverige zooi in die cupjes doen. En dat herhaalde zich hierna nog twee keer, om aan de benodigde 34 stuks te komen!

Dus als jullie het niet erg vinden ga ik nog even ontspannen voor de beeldbuis en daarna mijn bedje opzoeken. Lekker dromen van 100.000 cakejes die ‘mij’ op willen eten….. slaap lekker 😃.


Woensdag 11 juli 2018

10:00 uur  Assen, ‘here we come’! Dat is voor mij wel heel erg lang geleden dat ik daar heb mogen rond hobbelen. Wij kregen gisteravond zomaar uit het niets een paar daagjes all-inclusive cadeau!! (En zojuist blijkt dit Assen te zijn, wauw!). Nou, dat word even herinneringen ophalen in een stad waarin ik zoveel heb meegemaakt. Niet alleen de stad zelf is heel gezellig, de omgeving is daar fantastisch mooi, dus de komende weken maar flink oefenen met fietsen :).

21:00 uur Zoetermeer moet haast wel over de schoonste dakgoten in Nederland beschikken, of komen ze bij jullie ook wekelijks aan de deur leuren om de goten te reinigen? En er zitten mij daar een paar oplichters tussen!! De lampenkap die in het begin van de middag aanbelde kreeg van mij nog een vriendelijke afwijzing, ondanks dat hij mij een meneer noemde. De tweede collaborateur, die mij gelijk al verkeerd aansprak, kreeg letterlijk de deur tegen zijn neus. Ik was er helemaal klaar mee!! BAM, zei de deur….. Nog even en dan krijgt iemand letterlijk een penalty van mij. (En nu weer terug naar de 2e helft 😃).


Donderdag 12 juli 2018

23:30 uur Uit de zee komt heel veel lekkers en dan heb ik het niet over zeemeerminnen. (Die smaken trouwens minder lekker dan gezegd word). Maar vanavond aten wij weer eens ouderwets met z’n drieën vis. Alleen Justin at een boa-poa en de rest zat aan de mosselen. Heerlijke verse Zeeuwse mosselen! Wat was dat smullen. En een paar minuutjes geleden vilde ik nog even een gerookte kabeljauw. Die gaan wij nog even oppeuzelen. Dus vandaag een heleboel gezonde vetten gegeten.

En de voorbereidingen voor de jaarlijkse (Indische) BBQ zijn weer begonnen. Vanmiddag het Ierse rundvlees in blokken gesneden en gemarineerd. Na een paar uurtjes in de koelkast is het met liefde doorgeschoven naar de vriezer. Gek eigenlijk, dat Sebastiaan dat nog steeds zijn grootste cadeau vindt, hij staat er echt op dat ik dit allemaal doe. Voor hem doe ik het dan ook met passie en liefde.

Er stond ook nog een bezoekje aan de fysio op de agenda. Het zit nog niet goed en het doet belachelijk veel pijn, maar de oefeningen en massage werken wel. Langzaamaan gaat het wat losser zitten.

Helaas wil het wondje op mijn hoofd maar niet snel genoeg genezen, dus nog steeds geen zicht op het terugplaatsen van mijn haarwerk. Het is niet leuk hoor 😥 Nog even volhouden, het komt vast wel goed.

Dus beste lezers, is er weer een dag zonder spannende dingen voorbij. Maar vanaf morgen even geen wekkers meer! Alle kinds hebben vanaf nu 6 weken vakantie. Oh nee, alleen Sophie heeft morgenochtend nog één dag stage en dan mag zij ook gaan genieten. (I.p.v. school en stage stapt zij dan over op haar baantje in een strandtent. 12 Uur per dag rent zij dan de benen uit haar lijf).

Zonder wekker naar bed, ik kan mij niet herinneren wanneer dat voor het laatst was. Daarom gaan wij een heerlijke nacht tegemoet en hopen dat dit voor jullie ok geld. Slaap ze 💋💋💋.


Vrijdag the 13 juli 2018

22:45 uur Het is bijna voorbij “friday the thirteenth”. De hele dag ladder gemeden, zwarte katten met een riffle op afstand gehouden en uit voorzorg alleen zacht voedsel gegeten, dus niks met botjes of graten. Verder werkelijk alles gemeden wat maar enigszins naar gevaar rook en het heeft haar vruchten afgeworpen. Zo heb ik nu ook pijn in mijn linker arm gekregen, want door mijn rechter zijde te sparen, belaste ik de linker te veel. Maar dat is totaal niet boeiend, wat veel leuker is, is dat ik eindelijk een afspraak heb gemaakt bij het ‘Haarhuis’ om mijn haarwerk weer te laten plaatsen. Ik wil gewoon echt niet naar Assen met die hoofddoek op.

Verder ben ik weer in de poets modes. De keuken is voor het grootste gedeelte weer bling-bling. Althans schoon, want die keuken is het eigenlijk niet meer waard om zo genoemd te worden. In die 20 jaar dat wij hier nu wonen hebben wij zelf 2x een 2e hands keukentje geplaatst en de laatste is op, helemaal op. We zullen de komende 20 jaar dus zuinig moeten zijn met hetgeen er nu staat.

En de 1e 2 kilo nasi is klaar, nog 4 te gaan. Morgen starten met de 1e liter pindasaus en dan zondag nog 2 liter. Die moet echt een paar dagen ‘staan’ voordat deze lekker is.

Sebastiaan heeft morgenochtend een enorme uitdaging. De grootste opblaasbare stormbaan van Nederland staat voor een paar dagen in Zoetermeer en hij is uitgeloot om als een van de eerste de baan te trotseren. Dit onder toeziend oog van de pers en de burgemeester!!! Ik hoop dus maar dat hij straks een beetje op tijd thuis is. Hij is een nachtje bij zijn tante geweest en lekker verwend. Ze zullen zo wel de bios verlaten en deze kant opkomen. Dat schop ik hem direct zijn bed in, net als onszelf😃. En voor de niet-nacht-brakers zou ik zeggen: welterusten!!


Zaterdag 14 juli 2018

22:30 uur  ‘Rianne, wat doe jij nou de hele dag?’ ‘Weet ik veel, hoe moet ik dat nou weten!’ Of iets in die strekking zijn de blikken die boekdelen spreken als het tussen neus en lippen wel eens over het leven nu en toen ging. Eigenlijk zou ik wel willen vertellen dat ik al heel gedreven aan mijn diorama ben begonnen, maar dat is helaas nog niet zo ver. Geloof het of niet, de uurtjes die ik wel op mijn benen kan staan benut ik voluit. De uurtjes dat dit niet gaat, dan zie je mij niet. Dan zit ik ergens wel wat te doen. Soms leuke en soms minder leuke dingen. Zoals vandaag, het uurtje bij Sebastiaan zijn stormbaan avontuur was helaas weer te veel van het goeie, zodat ik een zittend klusje zicht. Een klusje waarbij ik wel lekker kon priegelen. En dat vond ik in het schoonmaken van de lamp in de keuken. Ja, de lamp in de keuken. Letterlijk een takken-lamp! Maar ook een takken-lamp om schoon te maken, daarom is dit ook nog niet eerder gedaan. Het is ook een uitgesproken lamp om absoluut niet in een keuken op te hangen, maar transvrouwen doen nu eenmaal rare en tegenstrijdige dingen. Om een lang verhaal kort te maken, na een kleine 4 uur was de lamp weer als nieuw. En nee, ik kom dat niet bij jullie doen😃

Het koste mij maar één nagel en een van de kleine takjes boorde zich op een vervelende wijze in mijn vinger. Volgens Saskia, die natuurlijk dolblij is met het resultaat, zij kreeg deze lamp immers van haar vader, zit er nog een beetje huid aan mijn vingers, dus even een zalfje er op deed wonderen.

Straks nog eventjes Sophie van de RandstadRail halen, wat knabbeltjes eten en dan plat. Morgen moet er weer gekookt worden voor aanstaande woensdag. Oh, dat heb ik vandaag ook nog even tussendoor gedaan. Dus straks netjes met mijn handjes boven de dekens en slapen maar. Doei doei, tot morgen en een fijne nachtrust 💋💋💋


Zondag 15 juli 2018

Eigenlijk is er niets leuker dan ‘s-ochtends te horen dat iedereen genoten heeft van de nieuwe innovatie in de badkamer, je weet wel, die ruimte bij ons waar zoveel kalk van de muren en plafonds naar beneden dwarrelt dat het er wel lijkt te sneeuwen. (En straks vraagt de verhuurder zich af hoe het toch komt dat alles verstopt zit, nou eh: ‘ikke niet weet!). Maar goed, gisteren hebben wij dus de knip getrokken en een heuse nieuwe douchekop gekocht. Zo’n ding dat licht geeft, die waterbesparend is en die je ook nog eens kunt doseren. Al helemaal leuk is dat er water uit komt, dat zit er gratis bij inbegrepen. Maar goed, wij trokken dus naar lang overwegen de knip en kochten bij de Lidl een douchekop met LED verlichting voor de schrikbarende som van €9,99 (.). Pas nadat ik alle gereedschappen naar boven had gezeuld en de kamersteiger met wat kunst en vliegwerk in het ligbad had geïnstalleerd, bleek de ‘kop’ ook gewoon met het handje los te draaien en was het klusje in zeker 1 minuut geklaard. Na enige geslaagde proeven werd de waterbesparende ring toch maar verwijderd, ik wil graag stilstaand nat worden en niet door de ruimte te hoeven rennen om ergens een waterdruppel op te vangen. Het resultaat was een krachtige fijne waterdouche en wat is die LED verlichting handig! Wauw! Nu kan je zien of er koud, warm of heet water uit komt. Lijkt mij echt verdomde fijn als je bijvoorbeeld doof bent.

Maar deze grootse verbouwing was niet zonder redenen. De verouderde douchekop, nog zo’n bakelieten ding, spoot alle kanten op en lekte zo erg dat het douchewater ons via het plafond bereikte. Zowel Sophie als Justin klaagden er vrijwel dagelijks over en dus waren wij echt toe aan vernieuwing. Zo gezegd, zo gedaan. En blij dat zij waren!! Zij hebben er nog geen woord over gezegd………………. (ik hoop trouwens ook dat ik mijn mooie bruine huidje blijf houden, want er komt nu geen roest meer uit 🙂 ).

Oke, genoeg serieus geweest, nu weer even tijd voor wat ontspanning, toch? Ik vraag mij echt af wat er met mij aan de hand is. Naast dat ik nu door de geweldig nieuwe verlichting in de douchekop mijn sterk afbrokkelend lichaam ineens kan zien, gaat het aan alle kanten ronduit bergafwaarts….. Ondanks dat er nu een farmaceutische fabriek naar mij vernoemd is en er sinds mijn transitie twee nieuwe apotheken in de straat zijn geopend, sterf ik het regelmatig af van de pijn. Je zou inmiddels toch wel kunnen zeggen dat ik meer op een zetpil lijk dan op iets wat maar enigszins met iets vrouwelijks te maken heeft. Een knetter-kale-kneiter, een zwijnachtige hangbuik, bovenbenen alsof ik bang ben dat ik zonder water kom te zitten en mijn bewegingen hebben iets weg van een marionetten-pop die door Daniël word bestuurd. Al mijn gewrichten zijn net zo soepel als het mechanisme van Meccano wat 3 jaar in de regen heeft gestaan. Maar vooral die niet te stoppen pijn maakt mij moedeloos en gek. Niet voor niets zeg ik bijna dagelijks tegen Saskia dat ik er geen zin meer in heb…… Het is maar dat je het weet.

20:30 uur Zie je wel, ik ben zo gek als een deur en heb absoluut geen grenzen. Terwijl iedereen die een een sleutel van dit huis heeft elders de koelte heeft opgezocht, ben ik aan het poetsen, wassen, koken, boodschappen gedaan, opnieuw gekookt en het wat gezelliger gemaakt in de living. Sophie heeft het waarschijnlijk het zwaarst gehad met haar baantje op het strand, want 4 dagen achtereen 12-uurs diensten hakken er echt in. Saskia kon gelukkig een beetje ontspannen aan ons eigen Sweet-Lake-Beache. Dit omdat zij werd vergezeld door een over-buurmeisje en haar vriend. Die namen de zorg een beetje over en het buurmeisje heeft overwicht over Daniël.


“Zonder hoofd-haar, geen leven” is misschien wat overdreven, maar mijn haarwerk is een heel belangrijk onderdeel van mijn dagelijks bestaan. Zonder donatie’s is de aanschaf en het onderhoud niet haalbaar en daarom doe ik een dringend beroep op mijn lezers. Iedere euro is welkom en voor mij een geschenk uit de hemel! Voor een donatie kunt u HIERterecht.

Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

XANDRA’S Beautysalon                                                                    BRIEZ laserontharing

ORPHEUS hulpverlening                                                          MICROHELP Zoetermeer e.o.

2 Comments on “WEEK 28 – 2018

  1. Pingback: WEEK 27 – 2018 | OP EN TOP VROUW

  2. Pingback: WEEK 29 – 2018 | OP EN TOP VROUW

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: