Ezeltje ezeltje aan de wand

Er is de laatste tijd veel te doen als het over de trans-genderisten in zijn algemeenheid gaat. Naast de extreme wachtlijsten bij het heiligdom in Amsterdam kennen wij ook het verlies van de Psycho Informa Instellingen. Daarnaast is een kliekje doorgedrongen tot de 2e kamer om artikel 1 van de grondwet op wat puntjes aan te passen. Als klap op de vuurpijl kwam afgelopen week het heugelijke nieuws dat “wij” niet gek zijn, maar gewoon prettig gestoord……., uh….. sorry, behept zijn met een beleving die niet strookt.

De W.H.O, World Health Organization, kwam met het grote nieuws dat ‘genderdysforie’ niet meer te boek gaat staan als een psychische aandoening, hoera! Het maakt nogal een verschil dat het “psychische” vóór aandoening weg gaat. Bij aandoening komt incongruentie om de hoek kijken, of wel in proza: het lichaam past niet (meer) bij de genderidentiteit, dat stukje blijft staan, vooralsnog ook dat het een medische aandoening is. En gaan wij dan nu allemaal ballonnetje oplaten en al toeterend door de straten rijden? Sommige wel! Natuurlijk is het heel erg mooi en fijn dat wij trans-genderisten niet meer weggezet worden als psychiatrisch patiënt. Ik snap heel goed dat ‘lotgenoten’ nu staan te springen om alle psychologen uit de genderteams een schop onder de kont te geven. Ik snap heel goed dat velen de psychologen als een luis in de pels hebben ervaren en nu de weg open zien liggen naar een sneller geluk. Ik snap heel goed dat genderteams nu feitelijk buitenspel worden gezet en iedere trans-genderist nu ‘denkt’ zijn of haar eigen weg in te kunnen slaan.

Maar ik ben wel zo realistisch om te zeggen dat het misschien ook wel eens heel erg ‘tegen’ één bepaalde groep onder de trans-genderisten zou kunnen gaan werken. Dat zijn waarschijnlijk die, waarvoor er geen andere keuze is dan 100% in het gewenste geslacht te willen leven en een geslachtsaanpassende operatie niet alleen gewenst is, maar een absolute noodzaak. Want heeft de geschiedenis al niet meer dan vaak bewezen dat als alle deuren en poorten wagenwijd open worden gezet, het onheil ook word binnengehaald? Als er niemand meer aan ‘de poort’ staat, wie bewaakt dan het fort? Wie betaald uiteindelijk de fysieke en mentale rekening. Dat durf ik al zachtjes uit te spreken, dat zijn de mensen zoals ik, mensen die niet zonder kostbare operaties de weg naar het geluk kunnen bereiken. Zo anders is het voor de overige ‘lotgenoten’ onder de trans-genderisten-paraplu. Zij die met enig kunst en vliegwerk, wat kleine aanpassingen zoals een wijziging in de geboorteakte of enkel en alleen voor wat hormoontjes gaan, die zitten gebeiteld. Ik blijf het herhalen: “Een transseksueel is niet op de juiste plek onder die huidige paraplu”. Die is tegen wil en dank ‘die’ paraplu geworden!!

De aanpassing door de W.H.O moet begin volgend jaar nog door een commissie worden goedgekeurd en dan duurt het nog tot 2022 voordat de wijziging definitief is. We hebben nog even. Als alles goed is, gaat er in de tussentijd ook het nodige veranderden in de Nederlandse wet. Aldus de eerder genoemde kliek is het gewenst dat ‘transgenders en genderdiversiteit’, in artikel 1 in de grondwet, expliciet worden genoemd. Is dit echt zo hard nodig, want tot op heden is iedereen in dit artikel gelijk en is discriminatie in alle opzichten strafbaar.

Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

Maar dat schijnt niet voldoende te zijn, ieder beestje wil een apart voor hen gecreëerd hokje. Alsof “allen” niet voldoende is. (Allen is toch iedereen?). Maar het bevreesd mij een beetje. Het moet jullie toch niet zijn ontgaan dat er de laatste decennia vele geaardheden en genders bij zijn gekomen, dan wel zich reeds zichtbaar hebben kunnen manifesteren. Dat is zonder meer een hele goeie ontwikkeling, die mijn inziens, de komende jaren, nog veel meer stromingen naar boven zal doen bovendrijven. Waren het in de regenboog gezindten tenslotte niet eerst maar 4 letters (LHBT) en nu al 8 (LHBTQIAP). Laat de overheid hier maar een voorbeeld aan nemen en artikel 1 van de grondwet in zijn geheel wijzigen in alle letters van het alfabet. Dan zijn zij tenminste in één keer klaar.

Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie van de, in de sub van het Nederlands alfabet genoemde personen en overtuigingen, of op welke gronden dan ook, is niet toegestaan.

Onder iedere letter kan dan zonder geharrewar een verwijzing naar die letter worden “gehangen”. Dus niet alleen voor de trans-genderisten en genderdiversen, maar voor iedereen die buiten de maatschappij staat. Ik denk dan bijvoorbeeld aan een opkomend fenomeen, welke, met een klein beetje verbeelding raakvlakken heeft met genderinsten. Lees dit maar eens en dan vooral het stukje “Lifestyle”. (Want even serieus! Wat is het verschil tussen iemand die af en toe een rok aan wil hebben of iemand die zo nu en dan een staart of ezelsoren draagt?).

Link naar deel 2“Zonder hoofd-haar, geen leven” is misschien wat overdreven, maar mijn haarwerk is een heel belangrijk onderdeel van mijn dagelijks bestaan. Zonder donatie’s is de aanschaf en het onderhoud niet haalbaar en daarom doe ik een dringend beroep op mijn lezers. Iedere euro is welkom en voor mij een geschenk uit de hemel! Voor een donatie kunt u HIERterecht.

 

One Comment on “Ezeltje ezeltje aan de wand

  1. Pingback: Ezeltje ezeltje aan de wand + | OP EN TOP VROUW

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: