WEEK 25 – 2018

welcome.png.jpgAnderhalf jaar na de Sex Reassignment Surgery werd het tijd voor een andere aanhef. Het leven gaat immers verder en de SRS staat niet meer op de voorgrond. Derhalve ben ik in week 17 van 2018 overgestapt op een andere insteek van mijn dagboek. Daarnaast ben ik in deze week ook een nieuwe fase van de transitie ingegaan. Voor de rest veranderd er niet veel!

Vooralsnog staan er geen gesponsorde reclames in mijn blogs, wat overigens wel welkom is. Er zijn echter diverse mensen, organisaties, bedrijven enz, die ik een warm hart toedraag en derhalve wat extra aandacht geef.

Maandag 18 juni 2018

09:00 uur  Zojuist bereikte mij het bericht dat een oud vriendin uit haar woning dreigt te worden gezet. Dit kan niet en dit mag niet!! Ik ga even niet in op de rechtmatigheid of de grondslag hiervan. Ik maak mij hier heel kwaad over omdat deze transvrouw heel erg ziek is. Na getroffen te zijn door een hartinfarct en kort daarop kanker bij haar is geconstateerd is deze hele sterke vrouw terug geworpen tot een ernstig ziek mens. Gun haar de rust om beter te worden, aan te sterken en ga dan doen wat je wilt doen. Nu iemand in zo’n penibele situatie aanvallen is laf, doortrapt en intens gemeen.

(Link naar het artikel in het AD).


Mijn laatste blog, die van een paar uur geleden, heeft mij aan het denken gezet en opende ook mijn ogen voor bewegingen waar ik mij niet in wil mengen. Niet vervelend, maar gewoon eerlijk, ik wil hier eigenlijk keihard van wegrennen! En dat doe ik dan ook. Mijn aanwezigheid in de 2e kamer was misplaatst, ik kan daar niet achterstaan. Zoals jullie inmiddels wel hebben begrepen gaan alle transgenders, alle geaardheden en alle mensen mij aan het hart, maar dat wil niet zeggen dat ik alle denkbeelden blind moet volgen. Dat heb ik heel even gedaan en daar gingen mijn ogen nog verder van open dan dat zij door de operatie al deden. Dit is echt niet mijn ding, sterker nog, het druist 100% in tegen mijn eigen princiepen en denken.

Terwijl mijn mede-balkon-genoten juist wilden opstaan en juichen, wilde ik ‘boe’ roepen en als zij het tegenovergestelde wilden uiten, stond ik daar weer haaks tegenover. Dit gaat voor mij dus niet werken. (Het zou mij niet verbazen dat, als ik weer zou verschijnen, ik binnen 10 seconden over de balustrade word gegooid).

En als Tanja van Hengel weer zou beginnen met het behandelen van transgenders, ja, dan hang ik de vlag uit en ga juichen. Ik ben dan meer een Amerikaan, die zeggen juist dat een faillissement een leerproces is, dat je daar sterker uit komt. En niet zoals men in Nederland gewend is, om iedereen die maar eens gefaald heeft voor eeuwig af te branden. Is men dan vergeten wat zij wel allemaal bereikt en gedaan heeft!? Nee, natuurlijk niet, maar wij lopen zo graag in de maat mee. Moet je zo dadelijk eens kijken als het daadwerkelijk gebeurd, daadwerkelijk zo is dat zij weer aan de slag gaat, dan rennen de meeste mopperkonten en masse naar haar toe.

Maar goed, het is maandag en ga genieten van alles wat er op mijn pad komt, althans wat er in mijn agenda staat. (Want in dit bizarre rare leven weet je het maar nooit). Zo hebben wij woensdagavond weer een Human Library in de Haagse Schilderswijk. Daar kijk ik echt naar uit, want dat zijn nu echt kansen om mensen bij elkaar te brengen. Ik zit zelf in een team met een Imam! Ben echt benieuwd wie Saskia en ik voor ons krijgen.

19:30 uur Eindelijk weer eens een ritje naar “Van Der Spek” in Zevenhuizen kunnen maken. Daniël en Sebastiaan leefden zich uit in de speeltuin terwijl wij even rustig op plantjes jacht konden gaan. Hoe dieper je daar de jungle in gaat, hoe goedkoper de plantjes. Je hoeft niet eens zo je best te doen om voor €5,- een tree van 10 planten te scoren. Maar ook de gewone of modieuze planten kosten daar nog niet de helft van die in de gangbare tuincentra. Ook hebben zij een groenten en fruithal. Stel dat wij daar 10 euro zouden uitgeven, dan heb je voor één week in overvloed in huis! Wij gingen heel blij weer terug naar Zoetermeer.

Nu ben ik met Saskia aan het uitbuiken op ons terrasje en genieten wij van het avond zonnetje. Zometeen nog even gezellig dilateren en met de epilady over de benen en armen. Wat wil je nog meer. (Die laatste twee dingen doe ik trouwens niet op het terras).

23:50 uur  Als jullie het goed vinden ga ik mijn bedje opzoeken. Inmiddels slaap vrijwel iedereen hier en zijn Saskia en ik wel aan een afbouwmomentje toe. Nog even tandjes poetsen, de vaatwasser aanslingeren, gezicht reinigen en de heerlijke nachtcrème van Sandra aanbrengen. Wie zij ook al weer dat het leven van een vrouw makkelijk was?


Dinsdag 19 juni 2018

19:30 uur ‘Lekker boeiend’, maar voor ons wel. Maanden geleden ging er iets fout bij Ziggo en kregen wij als excuses een klus-cadeaubon van €35,-. Nu was dit een geweldig gebaar en ga daar echt niet iets onaardigs over zeggen, maar ik ben nog rijkelijk voorzien van schroefjes en boutjes. Vooralsnog heb ik het ook nog eens helemaal gehad met klussen. Die bon verliep bijna en ineens schoot ons een geweldig idee binnen. Misschien konden wij er ook wel plantjes voor kopen! Karretje vol, lang in de rij en hup alles op de band van de kassa. ‘U heeft de bon niet geactiveerd mevrouw’, zei de vriendelijk dame achter de kassa. Om een lang verhaal kort te maken, ik ging zonder plantjes huiswaarts. En vandaag vond poging 2 plaats. Omdat wij nu al wat plantjes hadden gescoord, werd het vandaag een grote binnenplant. Ik koos zo’n ‘klimmer’ op een stam van mos. Eindelijk ook weer wat groen in de woonkamer.


Woensdag 20 juni 2018

06:45 uur  Nee, ik heb niet in bed geplast, maar ik mag mij al redelijk vroeg bij de huisarts melden. Als het tegenzit dan heb ik een slijmbeursontsteking in mijn rechter schouder. Het begon een paar weken geleden met een verkeerde beweging en het werd alleen maar erger. Dus zomenteen weet ik wat er aan de hand is. Het werd weer een kort nachtje, mede door de laatste berichtgevingen en omdat Daniël weer even kwam spoken. Hij werd rond 01:00 uur klaarwakker en moest en zou tussen ons in liggen. Vanavond de Human Library in de Haagse Schilderswijk, Sophie gaat oppassen zodat Saskia ook weer als ‘boek’ kan deelnemen. Iets zegt mij dat het vanavond heel druk gaat worden.

23:30 uur Mijn voorspelling kwam dus uit. Het was gigantisch druk. Zo druk dat ik geen boe of ba meer kan zeggen. Neem het mij niet kwalijk, maar ik doe morgen wel verslag. Welterusten.


Donderdag 21 juni 2018

10:00 uur  Het halfjaarlijkse consult bij de reumatoloog heb ik net weer gehad en eigenlijk is er weinig nieuws te melden. Wel even extra letten op de pijn in mijn schouder, want dat kon wel eens gerelateerd zijn. Er zijn ook nog geen mogelijkheden om met medicatie af te bouwen want de spiegel is door de operaties niet in balans. Daar is echt een jaartje rust voor nodig.

De Human Library van gisteravond was een overweldigend succes, dat verwachtte in enigszins wel. Tijdens de briefing werd er wel aan de nieuwe deelnemers verteld dat het aantal bezoekers ook kon tegenvallen en wij daarom ook elkaar konden “lezen”. Daar kwam dus helemaal geen ruimte voor. Reeds voordat de deuren van de bibliotheek open gingen stonden er al mensen voor de ingang te wachten. Zij kwamen allen voor de “boeken” in de Human Library. Als ik even voor Saskia en mij spreek dan hebben wij het aan één stuk druk gehad. Vanaf de opening om 18:30 tot aan sluitingstijd 21:45 uur zijn wij continue “gelezen”. Als ik zo om mij heen keek gelde dit wel voor alle te lezen boeken. (Ik denk ook stiekem dat de organisatie zich hierin een beetje verkeken had, waardoor het geheel een beetje rommelig verliep en de altijd zo gestructureerde happening anders verliep).
Er waren ook genoeg boeken die elkaar wilden lezen, hier was jammer genoeg geen tijd voor. Saskia en ik moesten rekening houden met de oppas, die wij hadden beloofd om tien uur thuis te zijn. Het werd 10 minuutjes later…. In de aanloop kregen wij allebei wel de ruimte om enkele boeken te spreken. Zo sprak ik met een geweldige jonge transman van slecht 18 jaar oud. Hij is voor zijn leeftijd al aardig goed opgedroogd en met recht een trotse man. Daarnaast had ik een leuke klik met twee Syrische vrouwen, beiden vluchtelingen. Beiden spraken heel goed Nederlands, terwijl één van hen nog geen twee jaar in Nederland verbleef. Zij was geen jonge moslima meer, maar studeert en wist heel goed hoe onze waarden en normen in elkaar steken. Van beide was er geen enkel spoortje van negativiteit ten aanzien van de LHBTQIAP gemeenschap te bekennen. Ik heb echt een leuk gesprek met hun gehad.

Al hoewel dit niet mijn eerst Human Library is, trof ik dit keer een “lezer” waarvan ik letterlijk knallende koppijn kreeg. Het was ook een heel zwaar en vermoeiend gesprek. Sowieso is Engels voor mij al zwaar, laat staan als dit dan ook nog eens een pittig gesprek betreft. Mijn “lezer” was een psychologiestudent uit India. Naast dat hij heel diepe zinnige vragen stelde kon hij er absoluut geen begrip voor opbrengen dat ik twee keer was getrouwd, terwijl ik van jongs af aan wist dat ik liever een meisje/vrouw wilde worden. Al hoewel ik trachtte duidelijk te maken dat het in mijn jeugd en jonge adolescente jaren nou niet echt makkelijk was om ‘even’ uit de kast te komen en je ook niet kon Googlen wat er met je aan de hand was, veranderde hij niet in zijn visie. En dat mag uiteraard ook. In zijn ogen was het volstrekt onlogisch dat als je weet dat je transgender bent, trouwt en kinderen op de wereld zet. Al met al een heftig gesprek, maar niet afgekapt en zelfs nog gebruik gemaakt van de 10 minuten verlening.


Vrijdag 22 juni 2018

09:30 uur  Na gisteren een bad-hairday te hebben gehad is mijn start van vandaag ook niet echt lekker. Ik zit even niet lekker in mijn vel en de onderbuik gevoelens zijn immens. Geen spoken op de weg, maar duidelijke zaken waar even aandacht aan besteed moet worden. Alleen heb ik er ‘nog’ geen grip op. Dat het mijn stemming verziekt moge duidelijk zijn. Er zijn zoveel leuke dingen te doen en als ik er al aan denk zakt de moed mij in de schoenen. Morgen ‘Roze Zaterdag’ in Gouda, lekker dichtbij, maar zin ho maar. Volgende week Veteranendag, tegenzin en ga zo maar door. Vanavond maar weer een flinke ‘toeter’ roken, dat gaat vast helpen maar niet heus. Daar begin ik maar niet aan, dat is de laatste keer niet echt goed bevallen……

Hoe ging het ook al weer met de operatie? Nou, goed! Volgende week gaan de laatste hechtingen er uit en vooralsnog ziet het er rustig uit. Je moet goed kijken om de kleine zwellingen van de oogleden te kunnen zien. Op het linker ooglid zit nog een klein beetje korstvorming op het litteken en zie je ook een lichtte verkleuring. Regelmatig krijg ik een steek als een zenuw haar weg zoekt, maar het grootste gedeelde is nog gevoelloos. Soms wel eens handig, want ik stootte mij weer eens aan de hoek van de wasemkap, normaal iets om door de grond te gaan en nu voelde ik niet :). Het ziet er geweldig uit, ik ben er ontzettend blij mee! (Ook al vind Saskia het minder, zij vindt mij een verbazende blik hebben. Maar waarschijnlijk is dat ook een reactie op hetgeen zij uitkraamt).


Zondag 24 juni 2018

09;30 uur  Ik weet het, ik ben een tot op het bot slechte partner en ouder. Nu hebben wij even een auto te leen en dan doen wij nog geen leuke dingen. Maar het lijkt mij zo gemeen om naar Kaatsheuvel te rijden en dan aan de kinderen te laten zijn waar nu ook al weer dat leukste attractiepark van Nederland ligt, zonder er naar binnen te gaan….., dat zou mij dan ook nog eens ‘de gemeenste’ titel er bij geven. Je kan er in de directe omgeving prachtig wandelen. Lekker met blote voetjes door de Drunense Duinen schuifelen, zullen de kids dit dan op prijs gaan stellen? Met Saskia had ik naar Haarlem kunnen rijden, haar meest favoriete stadje in Nederland. Heb ik niet gedaan. Ik had mij voor één keer kunnen bewegen richting de IKEA. Niet alleen bewegen, maar zelf mee naar binnen kunnen gaan en net doen of ik het ook zo leuk vond. Ik weet zeker dat, als ik een week niet had gegeten, ik ook gulzig van de Zweedse balletjes had gegeten. Allemaal had, of als, want ook daarin heb ik gefaald. Ik ben een hele slechte echtgenote.

Nog drie dagen een leenauto voor de deur, wat nu? Saskia is gelukkig en blij als de jongste twee blij en gelukkig zijn. Dan straalt zij van oor tot oor en nog leuker vindt zij het als zij ook actief mag deelnemen aan het uitje. Een concept waar ik dan ook weer blij van word, niets mooier om 3 blije koppies te zien. Dus wat was ik blij toen ik gisteren door het fotoalbum zat te bladeren en iets voorbij zag komen wat al jaren een welkome traktatie is geweest voor de kinderen. Vandaag staat er een verrassingsmenu op de agenda!

22:00. Tot op het bot verkleumd zit ik op de bank, dikke sokken en een ochtendjas aan en hopelijk kom ik weer op een menselijk temperatuur. Maar ik heb mij toch een leuke en bijzondere dag gehad. Naast dat het verrassingsmenu helemaal geslaagd is, stond totaal onverwachts blogvriendin Inge op de stoep met haar metgezellin. Een welkom feestje dus! Ik ga hier morgen meer over vertellen want ik ben moe, heel moe. Samen met Saskia nog een beetje afbouwen met Netflix en dan naar bed. Welterusten allemaal en ik ga vast heel fijn dromen! 💋


“Zonder hoofd-haar, geen leven” is misschien wat overdreven, maar mijn haarwerk is een heel belangrijk onderdeel van mijn dagelijks bestaan. Zonder donatie’s is de aanschaf en het onderhoud niet haalbaar en daarom doe ik een dringend beroep op mijn lezers. Iedere euro is welkom en voor mij een geschenk uit de hemel! Voor een donatie kunt u HIERterecht.

Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

XANDRA’S Beautysalon                                                                    BRIEZ laserontharing

ORPHEUS hulpverlening                                                          MICROHELP Zoetermeer e.o.

2 Comments on “WEEK 25 – 2018

  1. Pingback: WEEK 24 – 2018 | OP EN TOP VROUW

  2. Pingback: WEEK 26 – 2018 | OP EN TOP VROUW

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: