(B)anaal kanaal

Wat is er nou leuk aan om de dag te beginnen met ergernissen, jezelf doodschamen omdat je in het hokje ‘transgender’ zit. Niet dat ik niet in hokjes geloof, dat is het niet. Het is mij meer te doen om uitspraken van derden, die menen dingen te zeggen uit naam van transgenders, alle transgenders! Want als je zegt: ‘transgenders”, over wie heb je het dan? Niet de transgender uit je buurt, niet die zich in een bepaalde vereniging begeven. Nee, dan zeg je eigenlijk dat jij een boodschap verkondigd waar 48.000 transgenders achter staan. Nou, dacht het niet!!

In deze zat ik mij kapot te ergeren aan een groepje activisten, waarvan de gespreksvoerder het volgende zei:

Citaat: ,,Het is ontzettend hypocriet dat de politie meevaart op een evenement voor lhbti’ers,” zegt So Roustayar namens de demonstranten. ,,Want ze lappen rechten van minderheden constant aan hun laars. De witte, vrijgevochten homoseksuele man is bij hen misschien goed uit. Maar transgenders zijn niet veilig. Al helemaal niet als het vluchtelingen zijn.

Natuurlijk, helemaal mee eens, transgenders zijn niet veilig in een vluchtelingenopvang. Hierbij kan je je natuurlijk wel afvragen wie die onveilige situatie creëert. Zijn dat niet de vluchtelingen zelf? Ieder weldenkend mens weet gewoon dat je als anders denkende, anders geaard zijnde, geen leven hebt in zo’n opvang, dat je zelf je leven niet zeker bent. Maar dat geld voor alle anders denkende, niet alleen voor transgenders!

Er word een suggestie gewekt dat Arische Homoseksuelen Nederlanders beter af zijn dan transgenders. Om nog duidelijker te zijn: ‘De Nederlandse homoseksueel heeft niets te vrezen, te vrezen van wat. Word hier nu bedoeld dat de politie onderscheid maakt tussen een blanke homo of een allochtone transgender? (Persoonlijk vind ik het woord “witte” in deze context ook zwaar neigen naar omgekeerd f-racisme). Hoe zit het trouwens met de “witte” vrijgevochten lesbische vrouwen?

Ik ben er niet bij geweest, maar mijn gevoel zegt dat deze bewuste boot vol zat met agenten van “Roze in Blauw”, homoseksuele en lesbische agenten dus. Misschien zat er ook wel een transgender tussen, wie weet? Weten jullie het nog, dat ik afgelopen weekeind mee liep in de Haagse Pride-Walk? Het wemelde daar van de agenten, ook agenten van “Roze in Blauw”, trotse agenten, agenten die er voor zorgden dat wij veilig van A naar B konden. En trots waren op de vlag, hun vlag, onze vlag, onze vrijheid. En dan nu zeggen dat een anders geaarde agent, of iemand die werkt voor een organisatie waarvan jij vind dat deze niet correct handelt, niet meer welkom is op een feest voor ons allen. Beschamend en bedroevend……..

– Het is dringend noodzakelijk dat er voor welke anders denkende, anders voelende vluchteling veilige opvang word gerealiseerd, die mening deel ik. Maar wees wel zo eerlijk om te zeggen waarom die veilige opvang noodzakelijk is, benoem waardoor het onveilig is! Men weet donders goed dat een groot deel van de nieuwkomers nu eenmaal niet zo positief staat tegenover dit deel van onze vrije samenleving. Ik durf zelfs glashard te beweren dat het in een asielzoekerscentrum net zo onveilig is als het land waaruit ze zijn gevlucht. Maar benoem dit als je durft, schuif het niet af op “witte” mannen en verschuil je niet achter ‘alle” transgenders.-

Als laatste: ‘Vergal niet zo’n mooi en vrij LHBTIAQP feest, een feest voor iedereen, een feest waarbij wij juist de vrijheid vieren, “een feest voor iedereen”, knoop dat in je oren!

Lees hier het hele artikel.


“Zonder hoofd-haar, geen leven” is misschien wat overdreven, maar mijn haarwerk is een heel belangrijk onderdeel van mijn dagelijks bestaan. Zonder donatie’s is de aanschaf en het onderhoud niet haalbaar en daarom doe ik een dringend beroep op mijn lezers. Iedere euro is welkom en voor mij een geschenk uit de hemel! Voor een donatie kunt u HIERterecht.

 

3 Comments on “(B)anaal kanaal

 1. Pingback: WEEK 25 – 2018 | OP EN TOP VROUW

 2. Ha Rianne,

  Een scherp punt die je nu aankaart a.d.v. de tegendemonstratie in Utrecht.

  Voorop gesteld, je heb helemaal gelijk daar kan ik meteen achter je staan.
  Ik wil wel een opmerking toevoegen.

  De demonstranten brullen iets zonder inhoud van kennis van zaken en kennen de historie niet hoe wij de waarde van vrijheid ervaren en inzien dat ook de overheid (o.a. politie organisaties) de vrijheid bevorderen en de LHBT minderheid ons de kans geven zich te ontwikkelingen in de samenleving en waar nodig ondersteunen (in het algemeen genomen).

  Ik wil de demonstranten dan ook verwijzen naar IHLIA https://www.oba.nl/collectie/speciale-collecties/ihlia-homodok.html

  De kennisbank historie, en ontwikkeling van LHBT in Nederland en Europa.
  Het zou goed zijn dat deze demonstranten eens kennis namen hiervan en dan pas een onderbouwd argument ter discussie stellen (als er überhaupt een argument uit voortkomt) op basis van gelijkheid en waardigheid.
  Dan pas gaan we serieus naar ze luisteren, en mogelijk leren we dan van elkaar.

  Daarnaast zou het fijn zijn dat er initiatieven ontwikkeld worden met als doel dat (naast voorlichting, etc.) de nadruk gelegd moet worden dat provocaties als deze geen enkel doel treft en geen respect verdient.

  Monique

  • Ha Rianne,

   Nog een opmerking wat mij zojuist te binnen schoot. We weten allemaal dat de emancipatie van Transgenders achter loopt t.o.v. de LBH. Ik heb wel de indruk dat het allemaal wel beter gaat dan 10 jaar geleden, maar dat even terzijde.
   Waar ik meer op doel is het volgende, en een stukje historie.
   Openbare travestie was bij wet verboden tot 1986. In deze periode en voorafgaand timmerde het COC al aardig aan de weg terwijl transgenders nog thuis moesten blijven.
   Met andere woorden alles is in ontwikkeling en dat gaat in de meeste gevallen ten goede. Geeft het ook de ruimte maar wel in de juiste context en verhoudingen naar de overheid toe en de samenleving.

   Monique

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: