WEEK 24 – 2018

welcome.png.jpgAnderhalf jaar na de Sex Reassignment Surgery werd het tijd voor een andere aanhef. Het leven gaat immers verder en de SRS staat niet meer op de voorgrond. Derhalve ben ik in week 17 van 2018 overgestapt op een andere insteek van mijn dagboek. Daarnaast ben ik in deze week ook een nieuwe fase van de transitie ingegaan. Voor de rest veranderd er niet veel!

Vooralsnog staan er geen gesponsorde reclames in mijn blogs, wat overigens wel welkom is. Er zijn echter diverse mensen, organisaties, bedrijven enz, die ik een warm hart toedraag en derhalve wat extra aandacht geef.

Maandag 11 juni 2018

Toen ik gisteren in Googlen ging kijken of er nog nieuws over de Psycho Informa Instellingen B.V. te vinden was, zag ik dat het bereik van het AD artikel best ver is gekomen. Daarnaast kwam er n.a.v. het krantenartikel  aandacht op de radio. Het contact met de raadsleden van de “Stadspartij” in Den Haag, heeft tot vragen aan het congres geleid. Het heeft veel mensen wakker geschud en nu maar hopen dat het uiteindelijk vruchten af gaat werpen. Al met al hebben wij het toch niet slecht gedaan, maar sommige zaken gaan nu eenmaal niet over één nacht ijs en moet je daar geduld voor hebben. (Wat in dit geval eigenlijk niet kan, maar daar is helaas nog geen concrete oplossing voor, ook niet in de toekomst als dit nog een keer mocht plaatsvinden). Zover ik weet heeft een grote groep cliënten zich aangemeld bij Stepwork en staan zij op de wachtlijst. Er is blijkbaar nog geen enkele cliënt daadwerkelijk gestart bij een andere instelling. Ik durf nog niet te zeggen of het bericht over de wachtlijsten bij het Amsterdam UMC nu positief of negatief is geweest. Aan de ene kant overschaduwde het ‘ons’ verhaal, maar aan de andere kant paste het ook in het plaatje van de misstanden in de transgenderzorg.

We beginnen in ieder geval weer fruitig en fris aan een nieuwe week en aan het weer zal het niet liggen. Vandaag start ik de dag met een tochtje naar de vuilverbranding. Nu ik twee weekjes de beschikking heb over Ama’s auto kan ik mooi dit soort klusjes doen. Het opruimen van de tuin gisteren leverde al een volle auto op. Daarna gaat de reis naar Rotterdam om Marion op te halen uit het ziekenhuis. Die krijgt een kleine ingreep aan haar stembanden en mag vanwege de narcose niet alleen naar huis.

13:00 uur  Hier kan ik nou echt niet tegen, iemand maakt iets kapot en houd zich dan van de domme. Sebastiaan had afgelopen jaar heel hard gespaard voor een radiografische auto en was er heel erg zuinig op. De wagen stond netjes in een vitrine en iemand heeft er nu mee gereden en hem compleet gesloopt. Maar vooral niks zeggen en hem gewoon in de kast terugzetten, bah, wat een walgelijke streek!!!

20:30 uur. Com-mu-ni-se-ren! Het afhalen van Marion stond vanochtend nog gepland op 13:30 uur en zij berichtte mij rond een uurtje of 12:00 uur dat het verschoven was naar 16:30 / 17:00. Omdat ik naar het Zuidplein in Rotterdam moest, leek het mij verstandig om rond een uurtje of half vier te vertrekken. Want Rotterdam in de spits, daar wil je echt niet zijn.

Ik was dus keurig op tijd aan het bedje van Marion. Met haar ging het goed, zij had wel een zere keel, maar niet echt pijn. Gelukkig maar, ze was fit en vrolijk. Eigenlijk klaar om in te pakken en thuis te brengen. Wel nee, hoe kom je erbij? ‘ Mevrouw heeft een narcose gehad en mag pas om 19:30 uur naar huis’, zei de kerksgezinde verpleegkundige. Oke, wij kunnen toch goed klessebessen, dus voordat wij het wisten, was het zeven uur. Inmiddels liepen er kamelen over onze tongen, zo droog waren deze en het geknor van onze magen was zo ernstig dat de technische dienst de installatie kwam inspecteren. Pas nadat een van de andere patiënten haar beklag deed, kwam de vroedvrouw nog een keertje langs. ‘Mevrouw Marion’, zei de voederdame op hoge poten, ‘u heeft 3 uur geleden tocht al 2 gram vla gekregen?!’ Met een paar kleine zuchtjes, waarmee je een heel opblaasbaar zwembad op kunt blazen, kreeg Marion twee sneetjes brood met kaas. Die zij binnen 1 seconde naar binnen werkte, wat had die een honger!!

Rond een uurtje of half negen zette ik Marion in prima staat bij haar flatje af en zette koers naar Zoetermeer. Alwaar Saskia twee heerlijke tosti’s voor mij heeft bereid. + 2 pizza puntjes en een ijsje toe, Jammie!!

23:30 uur Ik zou jokken alsof het gedrukt staat als ik zou zeggen dat ik niet als een gebakje ben. Dus bij deze een laatste groet voordat ik aan het koortje van het zonnetje trek. Welterusten.


Dinsdag 12 juni 2018

Ik heb, ondanks het mooie weer, een koutje te pakken. Denk van het rijden met een open raampje en geen haren op mijn hoofd :).


Woensdag 13 juni 2018

10:00 uur  Gisteren wat kort van stof zie ik. Inmiddels voel ik mij alweer een stukje beter, maar nog niet hieperdepiep. Nadat Tanja van Hengel haar WhatsApp bericht had verstuurd was ik wel achter de pc geklommen en in mijn ziekte-dip schreef ik er nog een blogje achteraan. Dat was meer een beetje van mij afschrijven over hetgeen ik de laatste weken zoal opving en beleefde. Natuurlijk zijn daarnaast heel veel positieve dingen gebeurd en gezegd, maar die heb ik ook in de berichtgevingen belicht.

En ik word zo moe van Marktplaats, zo verschrikkelijk moe!!! Ik doe, om meerdere redenen, mijn fotocamera weg. Een camera-set waar zo’n 10 jaar geleden een prijskaartje aan hing van rond de € 7.000,-. Die set is nog relatief nieuw qua gebruik en 100% compleet! Voor de kenners: 10998 click! (Voor een professionele camera dus niks). Een paar foto’s van het geheel, een beschrijving en een vraagprijs op bieding vanaf € 800,00. Nou, je moest eens weten wat er allemaal op je afkomt, ppppppfffffff.

23:55 uur hehe, ik krabbel weer een beetje op en kon mij weer nuttig maken😃. Daniël richtte zich vandaag weer een kleine beetje op mij en was ook beter bereikbaar. Die ene pets op zijn billen afgelopen week heeft indruk gemaakt. Ik kan niet meer boos kijken, maar één blik is ruim voldoende om hem in te binden. Hij heeft zelfs weer aan tafel meegegeten. Daarna speelde wij een leuk spelletje. Hij hield beide teenslippers vast en deed alsof hij mij ging reanimeren. We hebben wat afgelachen.

Het was weer een aparte dag vanwege een studiemiddag van de basisschool, hierdoor konden Sebastiaan en Daniël uitslapen en had ik een rustig ochtendje. Maar straks rest mij weer Daniël naar school brengen en een bezoekje aan de bloedpoli brengen. De controle bij de reumatoloog staat weer voor de deur, ook dat nog. Dus voor nu maar eens de luikjes sluiten en dromenland een bezoekje brengen. Welterusten💋


Donderdag 14 juni 2018

10:00 uur  Oeps, wat vervelend nou! Sommige mensen denken echt dat als iemand met zijn vingers tussen de deur zit, je alles maar voor een appel en een ei van de hand doet. Na vele “spook” kopers en figuren die menen nog in guldens te kunnen betalen werd ineens duidelijk dat zij achter het net visten. Jammer joh :). Gelukkig voor mij kwamen er wel mensen op de advertentie af die wel kennis van zaken hadden en niet probeerden om het onderste uit de kan te halen.

De bloedpoli heb ik gisteren niet gehaald want de buikloop was nog te onvoorspelbaar, ook al ligt deze poli op zichtafstand van ons huis. Dus zo maar weer een nieuwe poging wagen.

14:30 uur  Zo dan, ik heb zo iets moois meegemaakt vanmiddag! Ongelooflijk gewoon! Ik ga het morgenavond allemaal verklappen, goed?

16:00 uur  Slik, slik, hoe ga je daar nu mee om? Daniël komt helemaal enthousiast thuis met een grote verpakking. Heel trots verteld hij dat hij iets moois voor mij heeft gemaakt, iets moois voor Vaderdag! Ik wist echt even niet hoe ik hier nou op moest reageren, was de tekst even kwijt en hij zag aan mijn gezicht dat er iets niet klopte. Ik keek weer naar zijn gezicht en kon nog net op tijd voorkomen dat zijn wereld in zou storten…….. Ik wist het echt even niet meer en gelukkig kwam het net op tijd goed. Vol trots vertelde hij verder wat hij had gemaakt en wat er allemaal in de verpakking zat. Dat blije koppie alleen al maakte mij ook weer blij en ik snap ook wel dat je kinderen nou eenmaal niet uit kunt sluiten als zij gezamenlijk iets maken. Sebastiaan kwam trouwens ook thuis met een Vaderdag cadeau, alleen had hij er een broer-cadeau van gemaakt :-).

22:30 uur Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat de emmer met blog-voer begint over te lopen. Nu er zoveel speelt, zit er een soort van rem op hetgeen ik nog wel eens uit kan kramen. Aan de andere kant wil het er wel uit, dus maar even op zoek gaan naar een weg om dat te kunnen doen. Er gaan best wel zaken ver over grenzen heen en hoe graag ik ook tot aan het randje ga, nu moet ik even pas op de plaats maken voor dringendere dingen. Aan de andere kant, (daar gaan we weer, ze zoekt naar een uitweg 😃) aan de andere kant ben en blijf ik ikke. Tegendraads en prettig gestoord.

Ik ga er een nachtje over slapen en als ik het geluk heb dat ik gezond weer op kan staan, gaan we weer knallen. Welterusten allemaal. 💋


Vrijdag 15 juni 2018

21:00 uur  Ik zou er vandaag nog even op terugkomen. Eergisteravond vertrok Justin vol zin naar een examenfeestje, dit terwijl wij dit niet zo verstandig vonden tijdens zijn toetsweek. Gisterochtend verdween hij rond de klok van vijf uur in de ochtend pas in zijn bed, dat terwijl hij om 08:30 zijn eerste toets had.
Die eerste toets heeft hij wonderwel gehaald, alleen viel hij op de weg terug naar huis in slaap en vergat hij daardoor zijn tas in een tram. Zodoende kwam hij lijkbleek thuis aan en vroeg ons om hulp. Terwijl hij zijn relaas deed over zijn avontuur en Saskia allemaal plannetjes bedacht om de tas terug te krijgen, zat ik te appen! Het geen Saskia weer boos maakte, want ik leek immers niet geïnteresseerd. Het enige wat ik kon zeggen was: ‘ik app even iemand en dan komt het waarschijnlijk wel goed’.

Nog geen uur later kon ik Saskia en Justin met goed nieuws verblijden, de tas was gevonden en zou later aan huis worden bezorgd. Hele grote ogen vol ongeloof natuurlijk. Larry ging net weg, hij leverde persoonlijk de tas, inclusief de inhoud, bij ons thuis af. Larry werkt bij de HTM, is een veteraan en toevalligerwijs zaten wij gelijktijdig in Libanon. Tsja, en van het een kwam het ander. Eens een maatje, altijd een maatje. Maar dit was wel ontzettend lief en geweldig. Justin heeft hem dan ook beloond met een mooi cadeautje. (4 flessen Belgisch bier + een mooi glas er bij).

23:45 uur  Eigenlijk had ik al eerder een welterusten kus willen geven, ware het niet dat Justin ineens op de stoep stond en de halve buurt uit hun slaap hield. ‘Pap’, met een dubbele tong van heb ik jou daar, ‘kan je mijn ketting er op leggen?’ Oh oh, hij was flink de weg kwijt en ik dacht eigenlijk dat hij zijn fiets weg ging zetten en binnen zou komen. Maar nee hoor, hij verdween weer in de duisternis. Ik kwam vroeger ook weer redelijk heel thuis, laat ik daar maar op vertrouwen.

Maar nu wel een welterusten, tot morgen maar weer. 💋


Zondag 17 juni 2018

11:00 uur  Dat was vanochtend nog eens lekker wakker worden, wat is er niet mooier dan je mail openen en de jaarrekening van het energiebedrijf te krijgen! Sinds wij een half jaartje een “Toon” van Eneco aan de muur hebben hangen, is het leven een stuk aangenamer geworden. De winteravonden waren veel gezelliger met kaarsjes aan en lege kapstokken, want bij ons droegen wij ook binnenhuis twee winterjassen en zaten gebroederlijk met z’n zessen op de twee en een half zitter, daarnaast lagen er 3 plaids en 2 dekbedden over ons heen. De tv ging maar zes uur per dag aan, ieder mocht één uurtje uitkiezen, zodat wij allemaal aan onze trekken kwamen.
De kids namen elke dag de in huis aanwezige laptops mee naar school en zorgden ervoor dat deze opgeladen weer mee terug kwamen. De eerste week moesten de kids er even aan wennen dat er met koud water moest worden gedoucht, echter kregen zij hierdoor zoveel lucht in hun longetjes dat zij er uiteindelijk ook wel de voordelen in zagen. Ook bleek het bewaren van de levensmiddelen in de blokhut een gouden gooi. Het zorgde voor een perfecte darmflora en het toilet werd alleen het eerste uur na de maaltijd veelvuldig gebruikt, daarna werd er geen water meer verspilt.

Al met al hoeven wij 01 juli slechts € 176,00 te betalen in plaats van € 206,-. Toch mooi een besparing bereikt van € 30,-. Daarna gaat het maandbedrag omhoog, naar € 209,-? We kijken echt uit naar het aankomende jaar, waarin wij nog meer gaan besparen. Zo opperde Sebastiaan om voortaan ons theewater uit de kraakheldere vijver te halen en vond Sophie het wel een leuk idee om het eten te bereiden in de buiten-haard. (Nu ze bij ons zoveel bomen aan het rooien zijn ligt er toch genoeg hout voor jaren aan kook plezier). Saskia is inmiddels over de streep om haar lange lokken af te scheren, zodat zij ook, net als ik nu, haar hooft even in de vijver kan onderdompelen en geen shampoo meer hoeft uit te spoelen. Sophie wil hier nog niet aan, maar heeft toegezegd haar mooie lange haren te drogen door op zolder een half uurtje uit het raam te gaan hangen en de föhn niet meer gebruikt. En Justin, ja die heeft toegezegd zich veel minder te gaan scheren. (Iets wat hij toch al niet zoveel deed). Nu Daniël op de lagere school begint wil hij ook zijn steentje bij kunnen dragen en hoopt zodoende een vrijwillige rol op 05 december te kunnen vervullen. En niet te vergeten Daniël, die heeft ons op ons hart gedrukt dat hij vanaf nu niet meer stiekem aan knopje en schakelaars komt, zodat niet over en nergens onnodig licht brand en apparatuur doelloos staat te draaien. Hij vindt het trouwens geweldig dat wij onze vaat nu in de plaatselijk sloot afspoelen.

00:30 uur  De nieuwe week is reeds begonnen, maar ik sluit toch af in deze week. De laatste dag was verhelderend, opende mijn ogen en geeft voldoende rust om mijn oogjes nu te sluiten. Doen jullie mee? Welterusten……….


“Zonder hoofd-haar, geen leven” is misschien wat overdreven, maar mijn haarwerk is een heel belangrijk onderdeel van mijn dagelijks bestaan. Zonder donatie’s is de aanschaf en het onderhoud niet haalbaar en daarom doe ik een dringend beroep op mijn lezers. Iedere euro is welkom en voor mij een geschenk uit de hemel! Voor een donatie kunt u HIERterecht.
Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

XANDRA’S Beautysalon                                                                    BRIEZ laserontharing

ORPHEUS hulpverlening                                                          MICROHELP Zoetermeer e.o.

6 Comments on “WEEK 24 – 2018

 1. Pingback: WEEK 23 – 2018 | OP EN TOP VROUW

  • Ha Rianne,

   Het feit dat een hoop cliënten zich bij StepWork heeft aangemeld is denk ik een logisch gevolg.
   Men zoekt ingangen en zoals we weten is dat heel beperkt en ergens ook wel gedwongen omdat het niet anders kan en gaat.
   Ondergetekende heeft zich ook gemeld bij StepWork en ja, we beginnen weer van voren af aan.
   Maar ons levens tijdklok loopt wel verder.
   Het maakt mij cynisch over de gang van zaken want zoals eerder gezegd we staan voor voldongen feiten en in hoeverre de wachtlijsten zal worden opgepakt maakt ik me best wel zorgen over.

   groet,
   Monique

   • Hoi Monique,

    Je hebt volkomen gelijk, het is een logisch gevolg en keuzes zijn er eigenlijk niet. Wat dat betreft zijn wij aan de goden overgeleverd.

    De wachtlijsten spelen al zo verschrikkelijk lang en na ieder keer dat de media duikt op de door de belangenverenigingen geopperde verontwaardiging, zakt de aandacht weer weg. Zaak is nu om het niet weg te zaken zakken en de aandacht op het probleem levend te houden.

    Groetjes,
    Rianne

  • Ongeloofelijk bedankt wat je voor gedaan hebt voor mij. Had je graag verwend, samen met vrouw en kinderen op een heerlijk dineetje. Snel beter worden dan maken we een nieuwe afspraak.

 2. Pingback: WEEK 25 – 2018 | OP EN TOP VROUW

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: