DRINGENDE OPROEP

Het zal niemand ontgaan zijn dat de Psycho Informa Instelling zich in staat van faillissement bevindt. Hierover zijn meerdere berichtgevingen in de media verschenen. (Ondertussen staan c.a. 130* transgenders in de kou en is het angstvallig stil. Dit kan niet , dit mag niet!!).

EN DAARNA WAS HET STIL

In de tussentijd vissen veel transgenders achter het net en worden van alle informatie verstoken. De meeste, summiere, informatie die zij wel krijgen, is door onderling verkeer op sociaal media en diverse forums. Echter ontbreekt enige vorm van officiële informatie. Alles is onduidelijk, waar moeten de cliënten naar toe en wat gebeurd er met hun privé gegevens. Het enige wat wij tot nu toe weten, is dat de afspraken worden geannuleerd en gedupeerden zich kunnen melden bij de curator. (De wat gevorderden onder ons, lezen in de stukken van de curator dat ons dossier te koop zijn aangeboden!)

EN VERDER IS HET STIL

Menig cliënt van de PII is naarstig op zoek naar andere Genderpoli’s, dan wel volledig de weg bijster over de te volgen stappen. In de tussentijd gebeurd er helemaal niets. Uit diverse rechtstreekse reacties en op berichten in forums heb ik vernomen dat ‘lotgenoten’ tegen een muur van onbehagen en onbegrip oplopen. Voor velen blijkt nu dat zij helemaal opnieuw moeten beginnen! Opnieuw moeten beginnen met hun traject om te zijn wie ze mogen zijn. Ik zelf, maar wel reeds door alle fases heen, heb mij proefondervindelijk laten informeren bij het VUmc. Totaal niet relevant voor mij, maar puur uit nieuwsgierigheid, omdat alle oud cliënten van de PII nu eenmaal voor dit voldongen feit staan. Het antwoord van het VUmc was duidelijk. Ik mag mij aanmelden als nieuwe cliënt en het hele traject opnieuw doen. (Zelfs voor een simpel verwijsbriefje t.b.v. een vervolgtraject bij een huidtherapeute).

BLIJVEN ‘WIJ’ NU STIL

Tja, wat kunnen wij nu zelf doen, meer dan rustig te blijven zitten waar wij zitten en af te wachten op wat (misschien) komen gaat? Want vooralsnog hoor of zie ik nog maar weinig uit de hoek van belangenverenigingen en of patiëntenverenigingen.
Om die reden is Marloes Nuijten, freelance journaliste en onder andere de drijvende kracht achter twee over mij en mijn echtgenote gepubliceerde artikelen in het Algemeen Dagblad, op zoek naar JOU! Hierdoor kan JIJ je verhaal laten horen, JE stem doen gelden in een goed geargumenteerd verhaal. JOUW verhaal, ONS verhaal. Het verhaal over de ins and outs nu en straks na de PII. (Nu is het de Psycho Informa Instelling, straks misschien een ander! Daarom is het van groot belang dat onze dossiers overdraagbaar worden! Een verplichte pauze is al erg genoeg, maar laten wij er voor gaan zorgen dat het geen achteruitgang meer is, zoals het nu voorstaat).

Om onze stem te laten horen zoekt Marloes Nuijten drie onafhankelijke transgenders. Transgenders die bereid zijn hun verhaal te delen en zich er niet voor schromen met naam en toenaam genoemd te worden. Jullie kunnen je nu aanmelden op het volgende e-mailadres: m.nuijten@ad.nl

*Rectificatie 25-05-2018 23:00 uur: 71 cliënten in behandeling en 48 in de wachtrij.

“Zonder hoofd-haar, geen leven” is misschien wat overdreven, maar mijn haarwerk is een heel belangrijk onderdeel van mijn dagelijks bestaan. Zonder donatie’s is de aanschaf en het onderhoud niet haalbaar en daarom doe ik een dringend beroep op mijn lezers. Iedere euro is welkom en voor mij een geschenk uit de hemel! Voor een donatie kunt u HIERterecht.

4 Comments on “DRINGENDE OPROEP

  1. Pingback: WEEK 21 – 2018 | OP EN TOP VROUW

  2. Pingback: Psycho Informa Instellingen BV | OP EN TOP VROUW

  3. Dossiers die te koop aangebodrn worden??? Nooit van de AVG wetgeving gehoord🤨🤔. Missvhien was t niet verboden maar nu toch zeker wel

    • Ze noemen het netjes een overnamekandidaat. maar het heeft wel degelijk met poen te maken. Dat de geschikte partij heeft afgehaakt had met budgetten te maken, dus geld!!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: