KwarTETten

In een eerder blog maakte ik mijn daar nog druk om, puur en alleen omdat ik niet met een ‘drag’ of ‘travo’ vergeleken wilde worden. Wat ik trouwens nog niet wil. 

ZwtndrvIuoB

Transseksuelen, travestieten en dragqueens vallen onder de Transgender-paraplu. Maar in de regel is het een voldongen feit dat de transseksueel de anderen onder die vlag weg hebben gevaagd. Een transgender is niemand anders meer dan een voormalig genoemde transseksueel. Het goed bedoelde, om er een paraplu-term van te maken, is volkomen mislukt, dood gebloed. Mijn inziens zijn alleen de die-hard voorvechters en gender-activisten nog enigszins te porren om er schoorvoetend tegenin te gaan, maar de rest weet niet eens beter, ook niet de meesten in de LHBTQIA gemeenschap. Maar wat nou als je de encyclopedieën er op raadpleegt, dan word het plaatje ineens omgekeerd. Dan heeft transgender(isme) te maken met genderExpressie en transseksualiteit met het ‘daadwerkelijk’ veranderen van het geslacht. Daar zit namelijk een wezenlijk verschil in, want het één verwijst niet indirect naar een stoornis of een medicalisering van de conditie en de ander wel.

En hoe je het ook wend of keert, de meesten mensen zoals ik, of het nu transvrouwen of transmannen zijn, ze zijn wie ze eindelijk zijn geworden, een man of een vrouw. Daar zitten in mijn relaties geen tussenwegen in. Ik heb er nog niet één horen zeggen dat zij zich graag uitdrukken of willen manifesteren in het andere geslacht, niet één. Het zijn mannen, of het zijn vrouwen (punt). En zij noemen zich, als het op hokjes aankomt, nagenoeg allemaal in lijn met de gulden meerderheid: “transgender”. ‘WAT WORD HET NU??

Het lijkt mij het beste om het woord ‘Transgender’ rechtstreeks te koppelen aan het woord ‘transseksueel’ en voor de overige,  immens grote groep die nu een ondergeschoven kindje dreigt te worden, bijvoorbeeld: “Genderisten”, of “GenderExpresionisten”. (LHBGTQIA)

In een ver Amerikaans verleden is het woord transgender ooit in het leven geroepen omdat men het woord transseksueel te veel naar seks deed verwijzen. Dat is destijds de enige reden geweest om het woord ‘transgender’ in het leven te roepen. Al kan ik mij daar wel een klein beetje in vinden, toch vind ik het wel vreemd dat de homoseksueel het niet woord niet storend vind en het niet word associeert met seks. 

Ik moet er nog even over nadenken, maar ik heb sterk de neiging om aan de afkorting LHBGTIQA, nu ook de ‘R’ toegevoegd te zien worden. Namelijk de R van “Reliseksueel / Relisexual*. Want dat is me wat hoor, Reliseksueel zijn! Een Reliseksueel zijn is echt heel belastend. Hij of zij word in veel gevallen ernstig bedreigt en krijgt met fysiek geweld te maken. Dat klinkt heftig, maar het is ook echt zo. Natuurlijk zijn de meeste vormen van dit geweld wel de mildere vormen, als je het fysieke er af haalt, maar altijd nog wel passend in het plaatje van mishandeling. De Reliseksueel loopt altijd de kans om verstoten te worden uit zijn of haar familie en als dat niet zo is, als de partijen om hun heen er zich proberen mee te verzoenen, dan nog blijft het hun hele samenzijn een issue. Een Reliseksueel heeft denk ik wel gewoon seks als ieder ander, en kan zich ook onder de LHBGTQIA bevinden, want religie kent geen geaardheid, die kent alleen verdeeldheid. De ene religie bijt de andere religie. Dat het binnen de West-Europese kerken nog redelijk binnen de perken blijft, is alom bekend, maar daarbuiten is het des duivels. Daar staat geheid zelfs de doodstraf op. Als de wetgever het niet doet, dan is er altijd wel een familielid die de eer wil wraken…….. Dus als goede open gemeenschap zouden wij de Reliseksuelen ook onder onze vleugels moeten nemen. ‘Maar zij hebben niets met geaardheid of wat dan ook op seksueel gebied te maken!!!’Die passen toch niet tussen ons??’ Ik hoor het ze nu al roepen. Maar, wat heeft een ‘transgender’ (Lees tot nu nog: transseksueel) met geaardheid en seksualiteit te maken. Dat zijn toch ook een man of een vrouw!!

Rijst mij tevens de vraag waar wij de ‘Transender-Expressionist-Tourist’ (afekort TET) moeten laten, want die heb je ook nog. De nieuwsgierige onder ons, die het graag met een transgender willen doen! Geloof het of niet, maar daar zijn er legio van!! Laatst zag ik nog een kreet op Facebook: “Eens een transgender, altijd een transgender”. (Daar plaatste Saskia uiteraard geen like bij 🙂 ). De overige reacties zal ik jullie besparen. Maar een feit is het wel, er is een groep die alleen maar op transgenders valt, zowel op mannen als op vrouwen, zowel mannen en vrouwen. Ook zij passen en bewegen zich in de LHBGTQIA(R). Voorbeeld: Een mannelijk persoon valt op mij, als vrouw. Niets aan de hand, hij is hetero. Nu valt een vrouwelijk persoon op mij, als vrouw. Weer niets aan de hand, welkom bij de club. Maar nu valt de persoon enkel en alleen op mij, omdat ik een transgender ben. Oeps, en nu? (Geloof het of niet, maar ze zijn er echt, echt waar. Ik kan er inmiddels over mee praten). Ik ben ook niet gek hoor, dus ik heb het al helemaal uitgestippeld, vanaf nu maken wij er ‘Het LHBGTQIAR-kwarTET’ van. Iedereen weer blij!

* Reliseksueel = ‘twee geloven op één kussen.

“Zonder hoofd-haar, geen leven” is misschien wat overdreven, maar mijn haarwerk is een heel belangrijk onderdeel van mijn dagelijks bestaan. Zonder donatie’s is de aanschaf en het onderhoud niet haalbaar en daarom doe ik een dringend beroep op mijn lezers. Iedere euro is welkom en voor mij een geschenk uit de hemel! Voor een donatie kunt u HIERterecht.

One Comment on “KwarTETten

  1. Pingback: Knetter gek!! | OP EN TOP VROUW

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: