Intimiteit 16

Het volgende blog is niet bedoeld om te choqueren, een blik in onze slaapkamer te geven of enigszins een verwijzing naar erotisch getinte bedoelingen. Wij willen graag vooroordelen en bedreigingen wegnemen. Dit hele blog is opgezet om het leven van een trans-vrouw en haar naasten te delen, voor onszelf, geïnteresseerden en vooral zij die ook in deze situatie zitten of gaan belanden. We proberen zorgvuldig met emoties en gevoelens van ons en lezers om te gaan. WE LIJKEN WEL MENSEN.

Ik voelde mij een aan de flauwe kant, dus lees maar een beetje tussen de regels door, dan komt het vast wel goed.

12 mei 2018, het zal niemand zijn ontgaan zijn dat die dag mijn geslachtsaanpassende operatie anderhalf jaar daarvoor had plaats gevonden. Naast de vele felicitaties, bloemen en gelukswensen werd er veel geïnformeerd naar de huidige status van dit prachtige geschenk.

Men was verbaasd dat ik afgelopen zaterdag niet met een uitgebreid verslag kwam, inclusief een instructieboekje en begeleidende foto’s. (Ik ga niet verklappen welk geslacht, in welke mate, waar naar vroeg). Naast al die overweldigende aandacht, kreeg ik, kregen wij, ook diverse versiersels om het nieuwe vlees wat meer te aan te kleden. Want hoe mooi het ook is geworden, het deelnemen aan buitenschoolse activiteiten staat nog op een heel laag pitje.

Dat lage pitje komt helemaal uit mijn mond, want ik zie het gebruik van het nieuwe lichaamsdeel als een geheel van één activiteit. Namelijk de liefde tussen twee mensen. Intimiteit tussen twee mensen, waar uiteindelijk iets moois uit mag bloeien. (En dat terwijl Saskia die rozenblaadjes, kaarsen, satijnen lakens en spannend ondergoed nog niet in een verhouding tussen twee vrouwen ziet. Als man was ik daar eigenlijk ook geen ster in 🙃). Recht voor haar raap is niet mijn ding en dingen komen bij mij nu eenmaal samen als het samen werkt. Ik kan van alles gaan verzinnen waarom dat zo is, of hoe het zo is gelopen. Feit blijft dat de verstreken tijd het alleen maar moeilijker maakt. We zoeken nog naar het hoe en wat, wat is er nodig om die kurk er uit te trekken?

Maar hoe gaat het nu verder met die ‘muts’? Eerlijk gezegd heel erg goed. Alles is rustig, er zijn geen pijnlijke plekjes meer en alles is soepel en zacht. Het gevoel is niet op iedere millimeter vel terug gekomen. Ee zijn nog best flinke oppervlakken die teleurstellend gevoelloos zijn. Daarnaast moet ik nog steeds opletten dat ik wekelijks dilateer. Als ik dat niet doe gaat ‘het’ protesteren door een naar en onaangenaam gevoel te produceren. Een vervelende sensatie die je wel doet verlangen naar een onderonsje met ‘Apollo 3’.

Het uiterlijk, de looks, zijn goed. Van dichtbij, waar alleen één persoon en één ding de fel begeerde blik mogen werpen, ziet het er natuurgetrouw uit. Slecht twee witte strepen zijn zichtbaar, twee zichtbare lidtekens. Welk ding dan? Ik zat al op die vraag te wachten, maar het is niets meer dan het make-up spiegeltje uit mijn handtas. En die keren dat ik het spiegeltje daarvoor gebruikte is echt waar, op één hand te tellen. Voor mij is het hebben van een vagina gewoon, natuurlijk en of het er altijd al zat. Waarom zou je daar de ganse dag naar moeten kijken?

We zijn, door de stabiliteit en rust, langzaamaan aan het aftasten en zoekende naar de mogelijkheden van de gecreëerde glad-heden in het vrouwelijke bestaan. Dat mensen hier lucht van hebben gekregen blijkt wel uit de overdaad van ontvangen ontspanningsproducten 😃 (Tot nu toe al zeker één en heel transparant).

“Zonder hoofd-haar, geen leven” is misschien wat overdreven, maar mijn haarwerk is een heel belangrijk onderdeel van mijn dagelijks bestaan. Zonder donatie’s is de aanschaf en het onderhoud niet haalbaar en daarom doe ik een dringend beroep op mijn lezers. Iedere euro is welkom en voor mij een geschenk uit de hemel! Voor een donatie kunt u HIERterecht.

6 Comments on “Intimiteit 16

 1. Hai Rianne,
  Bale voor je gevoeloze plekken in je huid.

  Waar is apollo 4 gebleven. Heb je daar ruzie mee? 😉

  • Hoi Rianne,

   Help mij even herinneren? Volgens mij heb ik Apollo 4 alleen sporadisch geprobeerd.

   • Dat weet ik toch niet lieverd, hihi. ‘Apollo 4’ zoals jij dit noemt.
    Ik gebruik ‘Apollo 4’ wel regelmatig maar deze is echt héél vervelend.

    • Hihi, in mijn beauty pakket is 4 de grootste. Het zou wel lukken als het noodzakelijk was, maar ook bij mij verre van prettig, dus die blijft netjes in het mooie hoesje…….

 2. Hoi Rianne,

  Gebruik nummer 3 (zoals jij het zegt) voor het voorboren en ga dan over op Apollo 4 🙂

  • Voor iedereen werkt het verschillend, maar even voorwerken heeft zeker zin en het gaat makkelijker.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: