WEEK 19 – 2018

welcome.png.jpgAnderhalf jaar na de Sex Reassignment Surgery werd het tijd voor een andere aanhef. Het leven gaat immers verder en de SRS staat niet meer op de voorgrond. Derhalve ben ik in week 17 van 2018 overgestapt op een andere insteek van mijn dagboek. Daarnaast ben ik in deze week ook een nieuwe fase van de transitie ingegaan. Voor de rest veranderd er niet veel!

Vooralsnog staan er geen gesponsorde reclames in mijn blogs, wat overigens wel welkom is. Er zijn echter diverse mensen, organisaties, bedrijven enz, die ik een warm hart toedraag en derhalve wat extra aandacht geef.

Maandag 07 mei 2018

08:30 uur   De aftrap van een nieuwe week, wat gaat de tijd toch snel! Vanmiddag gaan de hechtingen er uit en ben zo benieuwd hoe het er uiteindelijk uit gaat zien. Gisteren viel de pleister van mijn linkeroog en deze voelt nu aan alsof er niets is gebeurd. Wat ik terdege merk is dat mijn zichtveld sterk is verbeterd. Niet dat ik ineens scherper ben gaan zien, al hoewel ik de digitale letters van de wekker nu wel kan onderscheiden van elkaar. Maar goed, straks eerst de hechtingen er uit en dan horen jullie meer.

22:45 uur Al zittende op de behandelstoel, de hechtdraden netjes in een bakje, keek ik naar het beeldscherm. Zonder het te merken raakte mijn kin de vloer, zo ver viel mijn mond open van verbazing! Ik ben er nog confuus van. Ik kreeg vier foto’s te zien, van twee verschillende trans-vrouwen. De bende “voor” en “na” foto’s. Ik kan het niet uitleggen, maar het was zo verschrikkelijk mooi, zo bijzonder en oh zo knap. Wat een kunstwerken verricht deze vrouw!!

Ik spartelde heel even met mijn benen toen twee hechtingen uit mijn rechter oog werden getrokken, dat deed even gemeen zeer. Het andere oog en bij die in mijn hoofd, deden geen zeer, geen centje pijn. Daarna trok de chirurg zeeën van tijd voor ons uit. Zij legde alles uit over de volgende operaties en beantwoorde al de vragen van mijn lijstje. (Die Sophie mij even snel appte, want die lag nog thuis 🙃). Marion, die mij vergezelde en er voor zorgde dat ik niet met het openbaar vervoer hoefde te reizen, keek ook haar ogen uit. Zij was er de hele tijd bij en steunde mij enorm. Het is ook zo’n schat. Nu de hechtingen er uit zijn, zie ik nog veel meer. Beide ogen gaan nog niet helemaal open, maar mijn zichtveld is stukke groter geworden. De combinatie zichtveld en bril was ook even wennen met autorijden. Ik zag veel meer en daardoor meer afgeleid, ook het weer kunnen lezen van de borden was een verademing.

Rest nu de taak om de kinderen en Saskia iets beter voor te bereiden op hetgeen er komen gaat. De volgende keer staan de kaken, de kin en jukbenen op de agenda.

En zo meteen ga ik slapen, dromen van mooie dingen in mijn leven en dromen van dromen die uitkomen. Welterusten.


Dinsdag 08 mei 2018

Het zit natuurlijk niet los, dat velletje op mijn voorhoofd, maar ‘s-avonds voelt het een beetje zo. Het is geen prettig gevoel, want het lijkt gevoelsmatig alsof je huid naar beneden is geschoven. Meerdere keren voel ik dan ook ter hoogte van mijn wenkbrauwen en ogen of er niet een rol met vel is ontstaan. Aan Saskia vraag ik, ter bevestiging dat het niet zo is, of de incisie niet toevallen een centimetertje of 2 openstaat :-). Ook gingen mijn ogen prikken en werd het zicht troebel. Na wat oogdruppels verdween het prikkende gevoel, de druppels verergerde de waas. Voor de nacht bracht Saskia de zalf in mijn ogen aan en vanochtend kreeg ik die met moeite uit mijn ogen gespoeld, het is nu net of ik met vuile brillenglazen rondloop. Maar het ziet er allemaal wel heel erg mooi uit en heb zoveel vertrouwen in de aankomende operaties.

En gebeuren er nog andere interessante dingen naast de operatie? Jawel hoor, ik heb vanochtend het opblaasbare speelparadijs naast de vijver weg gehaald, want één keer is genoeg geweest. Aan zijn onfortuinlijke val in de vijver heeft Daniël best een nare schaafwond overgehouden. Zusje lief en Sebastiaan hadden gisteravond het speelgeval opgeblazen en vol met water laten lopen toen ik even bij de overburen op de koffie was en strak tegen de vijver aangezet. Niet zo handig dus. Dus vanochtend de boel leeg laten lopen en op een veilige plek neergezet. ‘RIANNE !!!!!’, schalde het over de daken van Zoetermeer, ‘alles staat blank!!!!!’ Oeps, vergeten de kraan uit te zetten. (Komt vast door het wazig zien).

16:00 uur Hoera, ik heb mijn eerste Moederdag cadeautje binnen!!! Daniël kwam van school met twee ingepakte cadeautjes en wilde er niets van horen dat hij ze moest verstoppen. Dat ging er bij hem echt niet in en binnen 10 seconden had hij ze allebei uitgepakt. Het grappigste was dat hij niet eens wist wat er in zat 😂.

Ons vijvertje is maar 3×3, stelt in omvang dus weinig voor. Maar oh wat geniet ik van dit plasje water in onze tuin. Ik gebruik helemaal niets, behalve een natuurlijk filter en er wordt ook niet gevoerd. Het water is glashelder en zit vol leven. (De vijver is geheel bekleed en opgebouwd met lavasteen). Diverse vissen uit de plaatselijke boerensloot, goudvissen, kikkers, PvdA-senator (oeps, spellingscontrole) padden en vele salamanders bevolken de vijver. Katten en poezen komen dagelijks naar de vissen kijken en vogels nemen met regelmaat een bad. Aan de rand ben ik vaak te vinden, liggend te genieten op een paar comfortabele kussens. Wat is het dierenrijk toch rijk, wat ben ik toch rijk.

21:00 uur Mijn ogen zijn iets meer opgezwollen en de oogleden voelen zwaar. Misschien toch iets te veel gedaan vandaag. Het prikt ook een klein beetje en het rechter oog produceert dik traanvocht, wat er als pus uitziet. Maar iedereen aan wie ik het laat zien, vindt het prachtig. (Ik ook natuurlijk).

23:00 uur Tijd om mijn bedje op te zoeken al zitten wij helemaal vastgezogen in “Alienist” op Netflix. Wauw, wat een gave serie. Een super tip! Welterusten allemaal!!


Woensdag 09 mei 2018

21:30 uur  Eigenlijk heb ik vandaag niet zo veel te vertellen. Ik heb een rustig en kabbelend dagje achter de rug, waarbij ik wat aan de vijver heb gerommeld, met Daniël om en nabij de speeltuin heb rond gehangen en tussendoor smoor vlees heb gemaakt. Wat rijst gemengd met een Vietnamese groeten-mix en binnen 10 minuutjes naar binnen geschoven. Met mijn ogen gaat het goed, weer een beetje beter dan gisteren en kon ook wat langer fel licht verdragen.


Donderdag 10 mei 2018

11:00 uur   Ik scheef de laatste week al eerder over het zicht van mijn ogen en vanochtend kon ik duidelijk de digitale cijfers van de wekker lezen. Ik kan mij echt niet heugen wanneer ik dit voor het laatst zo helder kon zien. Best opmerkelijk!! Het is nu niet zo dat ik zonder bril kan, maar ik zou deze tekst ook zonder bril kunnen typen en dat was voorheen toch echt niet zo!! Nog geen twee weken geleden kon ik de letters op het toetsenbord echt niet lezen, laat staan wat er op het beeldscherm verscheen. Het is zonder brilletje niet je van het, maar ik kan het zien……. Ik ben echt benieuwd of dit zich nog verder gaat ontwikkelen, tenslotte zitten mijn ogen nog gedeeltelijk dicht en zijn de bovenste oogleden nog gezwollen. De littekens hierin zijn nu nog goed zichtbaar door de zwellingen, want net boven de wimpers een rolletje geeft. Als dat allemaal is weg getrokken zal het er echt fraai uit gaan zien, daar twijfel ik absoluut niet aan. Verder is het gehavende gezicht een mooie gelegenheid om even niets aan mijn wenkbrauwen te doen. Door het ophalen van die twee borstels zit er nu meer een boog in dan voorheen en kan een iets ‘rechter’ gestylde wenkbrauw misschien een andere uitstraling geven. Ze zitten nu zo mooi hoog.

18:30 uur  We hebben net een heerlijke maaltijd achter de kiezen, een kleine kip-rollade. gegratineerde aardappelen en een roerbakgroente. Ik ga zo proberen om mijn ogen een half uurtje dicht te doen want Saskia gaat op stap. Zij gaat met een vriend naar een Noors Bandje kijken die geweldige muziek maakt. Dit allemaal mogelijk op uitnodiging van een vriend, wat een bofkont is die Sas :-). Ik maak mij in de tussentijd op voor een avondje met Daniël en Sebastiaan, mijn eigen kleine bandje!

23:30 uur  Bandje werd meervoud, want het songfestival was schijnbaar op de buis en Daniël begon te dansen, te dansen en nog eens te dansen. Hij stopte pas toen het laatste akkoord nog na-piepte in mijn oor. Wat ik niet wilde, gebeurde dus: Daniël was nog wakker toen Saskia van haar gezellige avondje thuis kwam. Hij is nog wakker trouwens………. (ondanks dat ik vindt dat ze het Europees songfestival beter kunnen veranderen in een Oost-Europees feestje). Met een tuut in mijn oor, een stuiterende Saskia, een Sophie die nog van haar werk gaat thuiskomen, moet ik gaan zoeken naar een emmer vol slaap-luisjes. Tijd weer om de dag af te sluiten en jullie een goeie nachtrust te wensen, welterusten allemaal! 💋


Vrijdag 11 mei 2018

11:30 uur  Ik was al heel vroeg wakker en zat ergens helemaal vol van. Daarom dook ik gelijk achter de computer en stak mijn kostbare tijd in een blog, “Up- and downstairs”.

‘Rianne, zou jij mij even kunnen helpen?’ Natuurlijk wilde ik dat wel, want zoals het probleem klonk, was het voor mij gesneden koek om het te probleem te verhelpen. Dus zo gezegd, zo gedaan. Iedereen blij zou je zeggen, of toch niet! De noodlijdende partij had een gaatje in een van zijn muren geboord en dat was niet helemaal gelukt. Laat ik het voorzichtig formuleren, het beoogde gaatje voor een plugje van 6 mm, was uitgegroeid tot een gat waarin je bij wijze van spreken je fiets kon parkeren. Maar goed, niet echt mijn probleem, want de vraag was immers een ander gaatje te boren op de door de hobbyist aangewezen plek. En zo geschiedde dan ook.

Enkele dagen later liep ik toevalligerwijs tegen de eega van de dhz-er (Doe het zelfe-er) aan. ‘Wat goed dat ik jou nu zie’, zei de eega. En gelijk daar achteraan: ‘wanneer dacht jij eigenlijk dat gat in de muur te komen repareren!?’ Want eerlijk is eerlijk, ik had met mijn kennis van zaken moeten inzien dat het schilderijtje nu niet de aangerichte schade zou verhullen.

Het zal vast aan mij liggen, maar ik kan daar niet zo goed tegen ……..

Ik ben oprecht blij dat dit soort fratsen, die mij in het verleden met de regelmaat van de klok gebeurde, niet meer op mijn pad komen. Al moet ik bekennen dat je de aard van het beestje nu eenmaal niet kunt veranderen. Dus heel af en toe draai ik nog wel eens iemand de nek om.

23:15 uur Weer een dag voorbij, een lange, doch geen saaie dag. Twee blogs geschreven waarvan er één reeds gepost is, de andere verschijnt morgenochtend. Verder heb ik nog geholpen bij het doorspelen van een leuke klus, want ook al doe en kan ik fysiek niets meer, mijn kennis ben ik niet kwijt Marion kwam ook nog gezellig op de koffie en bracht een heerlijk aardbeien taartje mee. Haar bloemen staan te pronken in een vaas. Nu even aan het bijkomen van ” The Shallows”, wat een gave ‘Jaws’ 322! Wel een aanrader als je van dat soort films houd. Fijn weekeind en welterusten voor straks…. 💋💋💋


Zaterdag 12 mei 2018

10:30 uur   Arme Sophie? Zij bestookte ons vanochtend vroeg met de meest afgrijselijke verhalen over het horror-hotel waarin zij is beland. Zij reisde gisteren, met een vriendin, af naar Maastricht, teneinde een festival te bezoeken. Tussen dit festival en de terugreis naar Zoetermeer, moest er een slaapplekje worden geboekt. Die slaapplek, in ‘hotel Sansa’, kostte relatief veel en dan verwacht je niet in een bezemkast te slapen en het toilet met douche te delen met velen anderen. Ik heb even stiekem gekeken, maar wat kan je verwachten van een hotel dat in hetzelfde pand ook een shoarmazaak runt. Kortom, Sophie zal wel gekreukeld landen en omdat zij vanavond ook een concert gaat bezoeken, zal Moederdag wel gebruikt worden om te slapen, lang te slapen.

13:30 uur  Heeft het niet bezitten van een auto ook leuke kanten? Nou, vanochtend wel! Vooral omdat het zulk mooi weer is, ik zag plekjes in Zoetermeer waar ik het bestaan niet van wist. Sebastiaan, die helemaal geen zin had om überhaupt bij mij achterop de scooter te springen, genoot uiteindelijk ook van het ritje.

22:00 uur  Voor de 2e keer in mijn leven kijk ik naar het songfestival, waardoor ik dus bijna een jubileum vergeet. Het blijkt vandaag anderhalf jaar geleden dat mij een vagina is aangemeten. Anderhalf jaar geleden alweer!! En jammer maar helaas, ik ben te moe om er verder over te wijden en de inspiratie ontbreekt ook even.

23:55 uur  Saskia zakt de hele tijd weg, ik lig te knikkebollen en doe echt mijn best om het uit te zitten, echt waar! Voor de echte die-hards, welterusten, jullie zullen het nodig hebben 💋


Zondag 13 mei 2018

11:45 uur    Dankzij Voedselgroep Zoetermeer 2.0 hebben wij een onvergetelijke Moederdag ochtendje beleefd. Toen ik gisteren met Sebastiaan het verrassingspakket voor Saskia ging ophalen kregen wij als verrassing een extra tasje mee. De vrouw die al dat moois had verzorgd vond ook dat ik mee moest doen en daardoor konden de kids ook mij in het zonnetje zetten! Sebastiaan zijn cadeau krijgt Saskia morgen. Omdat hij afgelopen woensdag ziek was, is zijn verrassing op school blijven liggen. Maar ook dit jaar kreeg hij niet de ruimte om twee presentjes te maken, wat ongelooflijk flauw weer!!! Snappen zij dan niet dat ze hem er verdriet mee doen. Mij hebben ze er echt niet mee, maar Sebastiaan wordt extra gestraft. Genoeg gezeurd, vandaag gaan wij er een leuke dag van maken, straks reizen wij af naar Saskia haar moeder om daar Moederdag te vieren.

23:00 uur   Naast dat wij een hele leuke dag achter de rug hebben, hadden Saskia en ik een heel emotioneel gesprek op weg naar huis. Voor mij aanleiding genoeg om er bij thuiskomst direct over te schrijven in het zojuist geplaatste blog: ‘Ja, ik wil’.

Voor mij rest nu alleen nog jullie te bedanken voor het lezen en een welterusten voor straks. Tot morgen, wanneer week 20 weer van start gaat. Een nieuwe week, met nieuwe kansen en waarin wij voor een haast onmogelijke taak staan. (Al onze reserves zijn op, nog 8 dagen te gaan met € 15,-. Het gaat ons vast weer lukken, pppffff).

“Zonder hoofd-haar, geen leven” is misschien wat overdreven, maar mijn haarwerk is een heel belangrijk onderdeel van mijn dagelijks bestaan. Zonder donatie’s is de aanschaf en het onderhoud niet haalbaar en daarom doe ik een dringend beroep op mijn lezers. Iedere euro is welkom en voor mij een geschenk uit de hemel! Voor een donatie kunt u HIERterecht.
Link naar de opvolgende week,
Link naar de voorgaande week. (Opent in nieuw venster).

XANDRA’S Beautysalon                                                                    BRIEZ laserontharing

ORPHEUS hulpverlening

One Comment on “WEEK 19 – 2018

  1. Pingback: WEEK 18 – 2018 | OP EN TOP VROUW

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: