Bij elkaar?

“Jullie zijn nog steeds bij elkaar!?’ Komt er met enige regelmaat uit de monden van mensen die wij spreken, terloops, maar ook van die, die wij al sinds heugenis kennen. Je zou bijna gaan denken dat het iets engs is gaan worden. Is ‘bij elkaar blijven’ iets engs aan het worden?

twee-magneten-81605997

Het is maar hoe de klemtoon word gelegd, of het een vragende opmerking is of dat men verbaasd is. Soms is het tegelijkertijd. Ik weet daar niet altijd antwoord op te geven en kan stoïcijns reageren. Saskia is daar veel directer in en gooit het direct op liefde, wat in haar ogen alles overwint. Ik kijk daar toch anders tegenaan dan alleen maar liefde…….

Doordat er regelmatig word gevraagd naar onze status van ‘samenzijn’, ga je je op een gegeven moment verdedigen. Je gaat in de vlekken, puur en alleen om te verantwoorden wie of wat je bent en wat jouw leven voor inhoud heeft. Zou het helpen als wij de vraag gaan omdraaien? Ik wil het niet eens weten, laat ons lekker ons ding doen, dat doen wij ook naar de ander toe. De vraag is voornamelijk trans-gerelateerd, men vraagt niet aan een stel als het onze of zij nog steeds bij elkaar zijn om een andere reden. (Uitzonderingen daargelaten, maar dat is voer voor een ander blog).

Ik reageer stoïcijns omdat ik ook geen reden zie om “trans-gerelateerd” uit elkaar te gaan. Slaan wij elkaar hierom de hersenen in? Hebben de kinderen er ernstig onder te lijden? “Trans-gerelateerd?, nee zeker niet! Het lijkt wel een vorm van jaloezie. Want niet zelden volgt er op ons antwoord: ‘ik vind het maar knap hoor, ik zou dat niet kunnen’. Ik, is een hele persoonlijke mening en “ik” kijk daar niet zo tegenaan, of beter gezegd: ‘WIJ” kijken er zo niet naar. Wij kijken naar het ons, want het is een ons dingetje. Wij doen het samen, als gezin. Kijk daar eens naar, hoe wij het als gezin samen doen, daar is wat van te zeggen!

Wij zijn reuze trots op onze kinderen, die wat er ook gebeurd, niet twijfelen aan de liefde en geborgenheid die zij van ons krijgen. Als ik het op de “ik” vorm gooi, zie en voel ik alleen maar liefde van de kinderen, kinderen die mij onvoorwaardelijk steunen en mij zien voor wie ik ben. Natuurlijk vraagt het veel van ze, te veel in hun jonge bestaan, maar ze slaan zich er doorheen en weten maar al te goed wat zij van mij terug krijgen. En dat is veel, heel veel. Kijk eens naar het heden, naar wat er nu in ons leven gebeurd. Ik, die er uit zie alsof ik onder een trein heb gelegen, ik die zo veranderd in uiterlijk en toch zo veel geborgenheid terug krijg. Wij praten ook veel met onze kids, ook individueel en toen ik het in mijn hoofd haalde om te vragen of het misschien niet beter was als ik het pand zou verlaten, kwam er een unaniem NEE. (Wij gaan ons niet verantwoorden, maar ook de ‘grote baas’ zei uitdrukkelijk nee). Ik realiseerde mij dat het niet mijn vraag was, maar een vraag van derden, gesteld aan mij en geventileerd naar de kinderen,……… en Saskia.

Een heleboel ikke, maar wel een ikke die voor haar kinderen gaat. Een ikke, die in een rap tempo uiterlijk veranderd door een foutje van de natuur, maar een ikke die innerlijk alleen maar groeit en mega veel bloeit. ‘Jullie zijn nog steeds bij elkaar!?’ Ja, en dat komt juist door de transitie…….. (vul die maar in).

(Ben ik mij nu serieus in dit blog aan het verdedigen, of gooi ik er uit wat er in mij opkomt? Het is bij nader beraad, het laatste).

“Zonder hoofd-haar, geen leven” is misschien wat overdreven, maar mijn haarwerk is een heel belangrijk onderdeel van mijn dagelijks bestaan. Zonder donatie’s is de aanschaf en het onderhoud niet haalbaar en daarom doe ik een dringend beroep op mijn lezers. Iedere euro is welkom en voor mij een geschenk uit de hemel! Voor een donatie kunt u HIERterecht.

3 Comments on “Bij elkaar?

 1. Verantwoording geven voor jou en jullie keuzes?? Nah dat moet en mag niet…heb gisteren weer met eigen ogen gezien hoe mooi een gezin jullie zijn!! Oh en blote billen 😇😇😇😇

 2. Lieve Rianne,
  Ik hou het op jaloezie. En dit is puur uit eigen beleving. Als ik kijk, en ervaar hoe sommigen tegen de relatie van mij en Esther aankijken. Belachelijk.

  Maar hoe jij Saskia en de kinderen het doen en zich houden geweldig.
  Supertrots op zulke vriendinnen en zo’n gezin.

  Helaas is onze afspraak anders gelopen, maar zodra ik weer goed kan rijden bel ik je 🙂

  Groetjes aan iedereen.

  Liefs Inge X

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: