Raar maar waar

De afgelopen maanden hebben wij onze kinderen als eerste ingelicht over de te nemen stappen naar een aangezichtschirurgie. Nadat wij de kids goed hadden geïnformeerd en het bij hun redelijk was verwerkt zijn onze familieleden en vrienden op de hoogte gebracht. Daarna was het wachten op een teken van leven uit het ziekenhuis. Wachten tot er een plekje vrij zou komen en ik natuurlijk op de uitnodiging in kon gaan. Ondanks dat wij er helemaal klaar voor waren, kwam de uitnodiging toch heel onverwachts. Eigenlijk waren wij er niet goed op voorbereid en zoals ik er nu tegenaan kijk, eigenlijk helemaal niet. En toch is dat nu gezien wel het beste wat wij hadden kunnen doen. Ik ben er wel bewust zo ingestapt. Ik wilde mij helemaal niet druk maken over mogelijke pijntjes en ongemakken. (Dat zou de kids alleen maar ongerust hebben gemaakt). Daarnaast had ik alle vertrouwen in de chirurg.

En daar zit ik dan, met een bont en blauw gezicht op de bank. Daniël vind het zielig voor mij en is bezorgd en lief. Bang is hij er niet voor want een knuffel kan er gewoon vanaf en voor een kusje loopt hij niet weg. Sebastiaan heeft zichzelf ingelezen en kon Ama heel goed uitleggen wat er bijvoorbeeld gebeuren moest om oogvocht aan te maken en hoe en wat het met zwellingen ging. Sophie schrok wel van het zichtbare geweld, maar kijkt door alles heen en ziet nu al hoe mooi het er uit gaat zien. Justin wil er niets van weten, zegt er niets over en maakt zich het liefst zo snel mogelijk uit de voeten, hij zegt gedag en daar blijft het bij. Saskia neemt het zoals het is. Zij heeft het vanaf het begin begrepen en ondersteund mij tot op het bot. Aan de andere kant, haar persoonlijke kant, vind zij het wel heel moeilijk. Het gezicht waar zij zo aan gewend en gehecht was, verdwijnt in rap tempo. Ook niet wetende wat het uiteindelijke resultaat is, is voor haar ingrijpend. Uiteraard vraag ik haar vaak naar haar emoties en welbevinden. Dat praten helpt haar enorm en gaat bijdragen aan haar welbevinden. Het is, hoe moeilijk ook te verwezenlijken, toch een gezamenlijk dingetje geworden en dat is een klein wondertje. Dat wij het samen, als gezin doen, zal ook Justin doen bijtrekken.

Daarnaast, misschien iets te laat, heb ik via mijn ex, ook mijn oudste kinderen op de hoogte gebracht. Op de een of andere manier vond ik dat ik hun dit verplicht ben te doen. Tenslotte ben ik hun vader, die weer eens met zijn gezicht in de media gaat komen. Nu dan wel na een volledige metamorfose, maar wel hun vader en dit keer niet uit het niets en overdonderend. Ook zij hebben het volste recht om te weten dat dit er aan zit te komen.

Er is ook veel meer begrip en steun dan bij de geslachtsaanpassende operatie. Daar kon niemand wat mee, daar was geen inlevingsgebied bij. Want wie snapt nou zoiets? Een aangezichtsaanpassing is daarentegen wat makkelijker te begrijpen, dat is minder raar. Of anders gezegd: raar maar waar. En tot nu aan toe begrijpt ook iedereen mijn motivatie, men snapt precies de redenen en kan er ook wat mee. In die zin dan dat het tastbaarder en zichtbaarder is. Zo gaat mijn zus zich bezighouden met de verzorging van mijn huid. Krijg ik de fijnste verzorgingsproducten en mag ik onder de magische lamp, zodat ook mijn huidje er straks helemaal gezond en wel bij staat.

Ik ben heel blij dat onze familieleden, vrienden en bekenden ons zo veel harten onder de riem steken en ons steunen en bijstaan. Het maakt het voor ons heel dragelijk en motiveert mij om de volgende stappen met een gerust hart te doen. We doen het echt samen, met z’n allen!! Naast dit blog schrijf ik uiteraard dagelijks over alle beslommeringen en belevingen rond de operatie(s) en meer over het wel een wee per dag.

5 Comments on “Raar maar waar

 1. We hopen dat de blauwe kleur snel verdwijnt!! En gaan ons cerheugen op een weerzien!

 2. Lieve Rianne, ook dit gaat weer goed komen lieverd. Heel veel sterkte en heel benieuwd hoe mooi je bent geworden💋

 3. Ik wens je heel veel sterkte en succes met alles Rianne,met veel Respect.

 4. Lieve Rianne,
  Ik wens je een spoedig herstel en sterkte voor iedereen.
  Niet alleen Sophie was geschrokken maar daar hadden we het het afgelopen weekend al over gehad.
  Was fijn om te horen dat het beter ging.

  Groetjes en dikke kus,
  Inge.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: