Ver van mijn bed-show

Sinds ik niet meer aan het arbeidsproces deelneem, ontmoet ik hele speciale mensen en naverwante organisaties die zich inspannen voor iedereen en alles. Verreweg de meesten doen dit vrijwillig, belangeloos en met een ongelooflijke passie. Diegene die het wel uit hoofde van een organisatie doen, met een betaalde functie, zijn eveneens erg betrokken bij hetgeen zij doen.

Bizar hoe levens zo ver van elkaar verwijderd zijn als je naast de werkende samenleving gaat kijken. Niet vrijwillig in ons geval, maar wij waren hier nooit beland als je daar niet mee te maken krijgt. Ik zou iedereen wel met naam en toenaam willen uitlichten, als ik daar de ruimte voor zou hebben, alleen is het “veld” hiervoor te klein. Zij weten dat wij hun heel erg dankbaar zijn en op handen dragen.

Alleen heb ik een andere kant van de mensheid gezien, die verre van aangenaam is. Mensen die die inzet als normaal zien, die geen respect op kunnen brengen voor die tomeloze inzet en schaamteloos over de vrijwilligers heenlopen. Ik kan hier echt met mijn pet niet bij. Regelmatig maak ik de teleurstelling van betrokken organisatoren en hulpverleners mee. Die zelfs dan nog het ronduit onbeschofte gedrag een minder emotionele draai willen geven, terwijl het om te janken is!

Zo heb je bij ons een geweldige kledingbank, waar je (bijna) gratis fantastische kleding kunt uitzoeken. Meestal zelfs nieuwe kleding en schoenen, gedoneerd door bekende merken en dealers. -In het aangrenzende ‘€ winkeltje’ kocht ik onlangs 5 stel geweldige oorbellen voor mijzelf, voor slechts 1 euro. Nagenoeg nieuwe frituurpan, 1 euro!- Het team die dat allemaal mogelijk maakt bestaat uit een grote groep vrijwilligers, enthousiaste vrijwilligers. En toch menen enkele mensen daar te kunnen stelen en de boel te kunnen belazeren. (Door bijvoorbeeld kleding, schoenen, of andere zaken direct na de gift op sociaal media door te verkopen).

De afgelopen twee jaar hebben wij mogen deelnemen aan diverse evenementen. Die ongelooflijk goed en professioneel waren georganiseerd. Op de meeste evenementen is dan ook een run, je moet snel zijn met inschrijven, want vol is vol, op is op. Een uitgebreid Indisch buffer viel ons deel, met live muziek en diverse extra’s. Wel twaalf verschillende gerechten, deels door “echte Indo’s” gemaakt en subliem van smaak. Tientallen vrijwilligers die dit organiseren en geweldige sponsoren die dit mogelijk maken. En dan komt de helft gewoon niet opdagen!!! Niet opdagen, zonder redenen gewoon de boel de boel laten en de vrijwilligers respectloos laten zitten.

Dat hebben wij niet eenmaal meegemaakt, het lijkt wel een gulden regel om dat zomaar straffeloos te doen. Daarnaast heb je nog een kliek die nog wat te klagen hebben ook, de ‘mensjes nooit genoeg’, ongelooflijk!!! Nou zeg ik niet dat alle betrokkene zich dat zomaar laten gebeuren, maar zij staan voor de moeilijke keus om iemand daar daadwerkelijk over aan te spreken, dan wel een soort van reprimande op te leggen. Ga daar maar aanstaan als iets geheel vrijwillig en gratis is. En, beste lezers, het komt in alle lagen voor.

In eerste aanleg was ik niet zo ondernemend om daar en daar aan te kloppen, dat was meer het stokpaardje van Saskia. Gaandeweg rolde ik er automatisch ook in, leerde van mijn vooroordelen, durfde zelfs te vragen en stak/steek ook regelmatig een helpende hand uit. (Weet je wel hoe dankbaar dat is?). Even zijlings op mijn betoog in dit blog, maar: ‘Ik gun het niemand, alleen omdat het voor velen verdomde moeilijk schijnt te zijn om enige sympathie of empathie op te brengen voor mensen met hun vingers tussen de deur, zou het leerzaam zijn als zij zelf eens op hun smoel gaan’. Het heeft mijn inzichten in ieder geval sterk veranderd en zal ook in de toekomst heel anders in het leven gaan staan. Ook al heb ik het grootste gedeelte van mijn leven er reeds opzitten, er is nog genoeg tijd over om het anders te gaan doen.

Voor een kleine bijdragen aan mijn haarwerk, klik dan HIER, u doet ons dan een groot plezier.

One Comment on “Ver van mijn bed-show

  1. Pingback: Het leven na de SRS, week 75 | OP EN TOP VROUW

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: