Aard van het beestje

Een maandje of wat geleden hed ik een onwijs leuk gesprek met een dame, die names het AD belde. Ik had namelijk, vanwege Saskia’s verschijning in het AD, een proefabonnement gehad. Nu wilde zij weten of ik wellicht geïnteresseerd was in een betaalde versie. Zo geraakten wij in een heel leuk gesprek en leek er geen einde aan te komen, allebei waren wij niet in staat om het gesprek te beëindigen. Het is waarschijnlijk wel gelukt, anders was het wel een heel lang gesprek geweest, maar wij wensten elkaar al het goeds toe en hoopten op een vervolg.

En toen ging vanmiddag de telefoon, Yes, het AD!! ‘Met Volkering, goedemiddag’, zei ik heel enthousiast. ‘Met ….. van het Algemeen Dagblad, ik ben op zoek naar mevrouw Volkering?’ ‘Daar spreekt u mee’, zei ik nog enthousiaster. En toen werd het stil, heel erg stil en net toen ik ‘hallo’ zei, ging er een automatisch bericht in werking, een bericht van het “bel mij niet register”. Die dacht dus dat zij in de maling werd genomen of zoiets, maar om dan zo het contact te verbreken?! Ik heb gelukkig wat meer fatsoen, ook al wil ik dat soms helemaal niet zijn.

Toen zij belde, had ik het heel gezellig en daarna ook! Ik verwijt het AD helemaal niets, zou daar gek zijn, want ik heb daar juist hele leuke contacten. Ik schrijf het nu alleen maar op om de lezers een inkijk te geven in dingen die ik regelmatig meemaakt, meemaakt als je stem niet overeenkomt met het beeld of de verbeelding van een ander. ‘Die stem van mij, pppffff. Ik werk er aan, maar schijnbaar niet hard genoeg. Ik kan het al redelijk, als ik mijn best doe, het is alleen nog reuze vermoeiend. Je moet je zo enorm concentreren.

Er is een tijd geweest dat het mij echt geen ‘bal’ kon schelen, maar dat veranderde toen mijn zelfbeeld werd aangetast. Daar word wel wat aangedaan, misschien helpt dat anderzijds weer om mijn stem te accepteren voor wat het is. Nu zijn het voor mij te veel mannelijke kenmerken die mij onzeker maken. Iets wat trouwens helemaal niet in mijn aard ligt, daarom heb ik er misschien dubbel zoveel last van. Waar is die Rianne, die overal ver boven stond?

One Comment on “Aard van het beestje

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: