Als een vis in het water

Gisteren werden wij blij verrast met een bezoekje aan Blijdorp. In al die jaren dat wij daar komen, blijven wij nieuwe dingen ontdekken, zo ook deze dag. In het “Oceanium” bevindt zich een futuristische interactieve tentoonstelling. Nou moet ik eerlijk bekennen dat deze echt niet nieuws is en ik er altijd doorheen race, maar dit keer wilde Daniël toch alle ins and outs weten. Zo kwam ik dus achter een computer-scherm terecht waar Greenpeace een interactief doneer spel had geïnstalleerd. Je kon hierop je naam aan een vis uit de Noordzee koppelen, je e-mail invullen en wah-lah, thuis gekomen kon het doneren beginnen. Het leuke was wel, dat je je eigen vis thuis kon opslaan. Ik dacht er nog aan om het als screensaver te gaan gebruiken, maar bij nader inzien zag ik daar toch vanaf. Hoe langer in naar mijzelf keer, des te verdrietiger ik werd………….

Je hebt echt mensen die hun partner kiezen als reflectie, zeg maar het spiegelbeeld van hun verbeelding, van wat zij eigenlijk zelf willen zijn. Nou moet ik er niet aan denken dat ik in de verste verte niet op Saskia zou willen lijken, maar dat is een ander verhaal. Als ik werkelijk even aan dit cliché zou meewerken, door in mijn verbeelding in dr. Who’s transform-tele-machine te kunnen stappen en daar om te worden getoverd in mijn ideaalbeeld, dan zou ik best wel eens kunnen lijken op……. dat zeg ik lekker niet!

Door de hormoonschommelingen, de gezondheid en de aantrekkingskracht naar alles wat maar lekker smaakt, is mijn lijf nog niet daar waar het wezen moet. Sinds ik niet meer rook (en drink), is het al helemaal een hopeloze strijd. Als ik niet beter zou weten, dan had ik daar echt wel rust en vrede mee, want ik heb toch wel een ‘jas’ uitgedaan en heb doelen bereikt die ik niet zomaar cadeau kreeg. Maar……, daar gaan wij weer, die eeuwige ‘maar’, maar ik heb bewezen dat ik het wel degelijk kan. Kijk maar even terug naar het jaar 2015, het jaar dat er een nieuwe wereld voor mij open ging, het jaar dat de psychologe mij vertelde dat ik toch echt genderdysforie had en er voor het medisch traject een tip-top BMI vereist was. Even helemaal off te record en los van de mannelijke kenmerken aan mijn lijf, ik zat destijds veel beter in mijn vel. Door enkele maanden keihard te trainen, slaagde ik er in om ruim 30 kilo kwijt te raken, had ik een fors deel van mij fitheid weer terug en waren de medische klachten ook gereduceerd, zeg maar beter beheersbaar. Ik was bijna net zo slank als Saskia, bijna dan. Dun genoeg om tussen de sporten van een steiger te kunnen kruipen, waardoor ik mij ook horizontaal, tussen de stellages door, kon bewegen. (Mijn werkmaatje moest iedere keer op- en neer Klimmen).

Een paar maanden geleden ben ik gestart met fysiotherapie, in een fitnessruimte. Het doel hiervan is mij dusdanig fit te maken dat de chronische pijnen op de achtergrond worden gedrukt. Maar alleen is maar alleen, tot nu dan, want Sophie is ook over de streep en wil samen met mij gaan sporten! Gezellig zitten wij samen schema’s te maken, wanneer wij wat gaan doen en hoe onze dagelijkse voeding er uit gaat zien. Op zich zal het eten voor mij wel mee gaan vallen, voor een groot deel eet ik nog hetzelfde als in 2015. Sophie zal het wat moeilijk gaan krijgen, zij is net zo’n lekkerbek als ik en loopt bijvoorbeeld niet ‘langs’ de Mac, maar woont zij daar bijna.

Ik had gekozen voor een haring, omdat ik die zo verschrikkelijk lekker vind, niet om zijn uiterlijk. Voor Saskia koos ik een bruinvis, omdat die het meest lijkt op een dolfijn, haar lievelingsdier. Zelfs als vis krijg ik het voor elkaar om er niet uit te zien, want die haring lijkt helemaal nergens op, zeker niet in vergelijking met de bruinvis. Als ik mij weer als een vis in het water wil voelen, zal ik ze op zijn minst moeten opeten :-). Daarnaast veel bewegen.

Voor een kleine bijdragen aan mijn haarwerk, klik dan HIER, u doet ons dan een groot plezier.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: