KL5527

Saskia is dol op vliegen en als het ooit mogelijk zou zijn, dan wil zij graag een vlucht met een helikopter maken. Bij haar zit het vliegen in het bloed, hoe kan het ook anders met zulke ouders. Saskia vertelt graag over de vele uurtjes, die zij met haar vader achter de knoppen, vloog. Weliswaar in kleine vliegtuigjes, maar voor hem noodzakelijk om zijn brevet te behouden. Maar vooral de tientallen reizen die zij maakte, allemaal met het vliegtuig en je zou bijna denken dat zij de hele wereld al heeft gezien, ook nog eens maal 2. (En dan het liefst niet tussen het plebs). Menigmaal zitten wij voor de televisie en dan zegt Saskia; óh, dat herken ik, dat is daar en daar, als je een stukje verder loopt heb je recht een winkel, waar ze de gaafste sneakers verkochten en de winkelmedewerker helaas bezet was. En dan hebben wij het niet over een gehucht in Nederland, maar ergens in het verre Oosten, de USA of Canada, you name it! Dat gebeurt uiteraard wat minder als je naar documentaires van Steve Irwin zit te kijken, die sneakers dan, want Saskia heeft uiteraard wel eens, in zo’n gave moerasboot, door de Everglades gesheest. (Wat zijn van Steve vond, dat kan ik mij niet meer herinneren 🙂 ).

IMG_3852IMG_3959

Ik was op mijn 19e verjaardag al zeker één keer in Italië geweest, met de trein en ik moet zeggen, een onvergetelijke reis. Wat zie je ontzetten veel als je er niet met honderden kilometers per uur overheen vliegt. Ik vond destijds de reis echt indrukwekkender dan de bestemming. Ter plaatse bezochten wij vooral bezienswaardigheden, op Venetië na, waren dat vaak oude dingen, hele oude dingen, waarvan ze in Nederland zouden zeggen: ‘slooprijp’. (Ik ben later nog wel eens terug geweest en heb het leren waarderen). Daarnaast heb ik wel eens een vakantie-uitje gehad op eigen bodem en bezocht ik met vrienden de vogeltjesmarkt in Antwerpen. (Dat ligt in België).

Op de kop af, is het vandaag 36 jaar (en 3 uur) geleden, dat ik voor het eerst in een vliegtuig stapte. Niet voor een vakantiereisje, maar voor een heuse militaire operatie in den vreemden. Ik noem het maar ‘operatie’, want voor een missie ga je naar de kerk. Voor de eerste keer in mijn leven stapte ik geheel vrijwillig in z’n sigaar met vleugels. En wat had ik het niet naar mijn zin…… Niet alleen omdat ik mij besefte lang van mijn meisje te worden weggerukt, maar ook omdat ik op voorhand al bang was om het luchtruim te kiezen. Ik zag dat echt niet zitten en was, voor het instappen, al net zo groen als de ‘Hulk’. Ik heb nog foto’s van mijzelf, voor en tijdens de vlucht, die zal ik jullie besparen, het levert alleen maar vliegangst op.

In de afgelopen 22 jaren dat ik met Saskia samen ben, heb ik mij maar één keer laten overhalen om in zo’n dure doodskist te stappen. Saskia heeft daarentegen al weer heel wat vluchten in die periode op haar naam staan. Van mij mag zij, ik gun het haar want het is haar passie. Binnen ons gezin is alleen Sophie niet zo’n voorstander. Justin lust er wel pap van en is net als zijn grootvader, niet bang te krijgen, ook al zou het vliegtuig een looping maken of door turbulentie zich lijkt op te splitsen, het maakt hem allemaal niet uit. Sebastiaan was de eerste keer niet erg enthousiast, die moest ook door 4 bodybuilders het vliegtuig in worden geholpen, maar inmiddels is het voor hem ook ‘appeltje-eitje’. En onze jongste boef, Daniël, ik weet het niet. Ik heb zo’n vermoeden dat hij ook even aan de wietolie moet, voordat wij überhaupt al in de buurt van een vliegtuig komen.

2 Comments on “KL5527

  1. Leuk om te lezen.
    Net nu ik in december voor het eerst in mijn leven ga vliegen.
    Samen met Esther op vakantie in Alicante.

    Liefs Inge x

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: