Wakker worden

Die is vast de weg kwijt! Dat ben ik al geruime tijd hoor! Dus zo raar is het allemaal niet. Ik schrijf wat er in mij opkomt 😃. Ik had de onderstaande tekst al maanden terug geschreven en is ergens blijven hangen. Maar vandaag maakte ik wéér iets zo onbegrijpelijks mee, dat ik het toch publiceer.

De feestdagen zijn weer voorbij. Dagen dat we dichter bij elkaar staan, dat we stilstaan bij het leven en elkaar al het liefs en moois gunnen. We leven naar die twee dagen toe en het blijft daarna eventjes hangen. Konden de rest van de dagen in het jaar maar zo zijn, dan zou de wereld er veel mooier uitzien.

Is dat zo? Is dat echt zo? Het zal misschien ietsje schelen, maar wij zitten helaas niet zo in elkaar. We gaan het lieft zo snel mogelijk weer over tot de orde van de dag………… Kerst of geen kerst, elke dag weer, zie, hoor of lees ik wel dat er iemand word gekwetst. Dat er hele groepen worden geschoffeerd, worden weggezet als vuil. Het greep mij op een gegeven moment bij de strot en ben er toen op gaan letten. Allereerst op mijn eigen uitspraken en doen en laten. Daarna om mij heen. Ik schrok daar heel erg van. Ongelooflijk hoe wij met elkaar omgaan. Te walgelijk voor woorden!!

Egocentrisch doordrammen van het eigen gelijk, niet luisteren, geen empathie en vooral alles aangrijpen om de ander te vernederen en kapot te maken. Zo bewonderenswaardig hoe ver mensen kunnen gaan voor hun eigen gelijk. Het zal, mijn inziens, erger en erger worden. Want zeg nou eerlijk, en masse zijn mensen zo blind geworden van het eigen gelijk dat zij niets meer tolereren van iemand anders zijn, of haar ideeën en voorstellen. Er is geen middenweg meer. Kom ik van een andere planeet als ik zeg dat onderlinge verstandhoudingen en gevoels langzaamaan naar een climax toegroeien?

Het gekke is dat veel mensen dat ook nog eens geweldig lijkt. Denkende dat hun waarheid de enige waarheid is en er absoluut niet bij stilstaan dat het advies van de ander wel eens doorslaggevend kan zijn. Hoe los je zoiets op?

Maar dat was het niet vandaag. Nee, maar wel een mentaliteitspuntje. Het afgelopen jaar hebben wij aardig wat uitnodigingen gehad van vrijwilligersorganisaties. Mensen die zich met hart en ziel inzetten voor anderen, die bergen verzetten om anderen te plezieren, kosteloos!!!!!! Evenement waar mensen voor in de rij liggen en er velen worden teleurgesteld omdat er nu eenmaal niet voor iedereen altijd plek is. En dan presteren mensen het om gewoon niet op te komen dagen. Niet een paar, maar gewoon 40 tot 50% blijft zonder enige kennisgeving weg, komt gewoon niet opdagen. Zo verdrietig en teleurstellend.

Wanneer worden die mensen nou eens wakker? Ik vrees nooit!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: