Blindganger 2

01-150213m_1

Het is stof tot nadenken geworden. Even weer beiden beentjes op de grond zetten en alles rustig over mij heen laten komen. Het blijkt geen op zichzelf staand iets. (Dat weet ik uit gedeelde ervaringen van anderen en de lieve reacties alom). Vooralsnog bevind ik mij in een stadium van welles-nietes. Of er echt iets is waar ik werk van moet maken of dat het een snel oplosbaar dingetjes is. Ach, misschien waait het wel over.

Wat wel anders is met ‘vroeger’, is dat ik het bespreek. Voor Saskia is dat gegeven al meer dan voldoende, want voor haar is het al een wereld van verschil dat ik, naast het kenbaar maken, het ook met haar bespreek. Het ‘Laat maar’, of het oh zo makkelijke ‘er is niks’ galmde regelmatig door de kamer. Hoe makkelijk leek dat altijd, maar dat was gewoon niet waar. Ik hield alleen maar mijzelf voor de gek en liet mijn eega in het ongewisse. Dat ‘in de groep gooien’ is niet nieuw, het uiten gaat mij al bijzonder goed af, maar toch is dit iets nieuws in de reeks van persoonlijke ontwikkelingen. Het is het delen van gevoelens en tegelijkertijd om raad en daad te vragen, het intiem dieper op de materie ingaan. Dat had ik nog niet eerder zo gedaan.

Maar goed, ik herbeleef dus in alle rust de 1e periode na de operatie. Ik gaf al aan dat het blijkbaar minder leuk was dan ik dacht. ‘Maar het was toch geweldig, zo’n zware en pijnlijke operatie? Die eindeloze nachten en dat iedere toiletgang een 50 shades ervaring was? Die ellenlange ritten naar Alkmaar om de open wonden dicht te branden, de narcose uitwerking en al die andere ongemakken?’ Ja, het was geweldig om mee te maken, ik zou het zo overdoen. Maar dan wel met de nadruk op “IK”. Want laten we wel wezen, voor de rest was het niet geweldig, de impact was (te) groot. Daarnaast kwamen er ernstige privé problemen om de hoek kijken.

En dan is er ineens een oase van rust, van bezinning en van gelaten euforie. Hoe het ook went of keert, zelf krijg ik nog steeds de rillingen bij dat kinderliedje.

Voor een kleine bijdragen aan mijn haarwerk, klik dan HIER, u doet ons dan een groot plezier.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: