Het leven na de SRS, week 69

welcome1

Beste lezers, mijn SRS, (Sex Reassignment Surgery) heeft eind 2016 plaats gevonden. Ik ben toen begonnen met het bijhouden van een ‘dagboek’, met als doel mijn ervaringen rondom deze operatie en de herstelperiode met jullie te delen. Nu dit voor een groot deel op de achtergrond is geraakt ben ik, op veler verzoek van lezers, doorgegaan met het delen van dagelijkse gebeurtenissen.  Het leven na de SRS is anders geworden.

Vrijdag 02 maart 2018, dag 477

Klik op deze link en lees waarvoor ik mij “vrijwillig” heb opgegeven. Als je goed zoekt, tref je een bekend persoon op de foto aan :).

Voor de rest? Voor de rest ben ik best wel aangedaan door gisteren, het heeft heel veel impact gemaakt. Niet alleen de begrafenis, maar ook dat ik nu de familie van Marion voor het eerst ontmoette. Dat heeft een diepe indruk achtergelaten.

Om een beetje aan de realiteit te kunnen ontsnappen en Saskia te plezieren ging ik vol enthousiasme met Sebastiaan naar de bios, naar “Jumanji”. Rare zin zal je zeggen, waarom ging Sebastiaan niet met volle enthousiasme mee? Dat ging hij wel hoor, met alle zin van de wereld en hij keek er al de hele week naar uit. Hij zou met Saskia gaan, maar die voelde zich niet lekker en schoof het balletje door naar mij. Geen slecht balletje, want ik wilde die film ook graag zien. Toen wij in de rij voor de kassa stonden, zag ik dat er nog slechts 30 zitplaatsen beschikbaar waren. Je raad het al, plaatsjes nekkramp en daar hadden wij echt geen zin in. Het enige alternatief was twee rijen hoger en dan ook nog eens gescheiden van elkaar. PPFFF, zo sneu voor hem, kan wel huilen!!!

Zondag 04 maart 2018, dag 479

09:00 uur  Het heeft even geduurd voor dat ik door kreeg dat mijn neus ook onpasselijk werd van een rokers-walm. Afgelopen vrijdag stapte een vriendinnetje van Sophie in de auto, zij had net haar sigaretje uitgemaakt en gisteren in de flat van Marion. Niet dat Marion rookt, verre van dat. Maar in de gang naar haar woning rookt een ketting-rookster en daar hangt een smog van heb ik jou daar. Om die reden heeft Marion ook briefjes op de tocht- en branddeuren geplakt met de tekst: “S.v.p. dichthouden”. Oei, en ik rook daar eerder helemaal niets van, ik rook vast hetzelfde als de vriendin van Sophie! (Daar komt bij dat ik in de rookvrije auto van Marion reed, dat maakte de beleving waarschijnlijk dubbel). Ik baalde er afgelopen jaar echt heel erg van dat ik weer naar de shag had gegrepen en zocht ik al snel weer naar een manier om die peuken in de wilgen te hangen. Daarnaast vind ik het niet meer te betalen, meer dan € 11,- voor één pakje!! Allemaal weggegooid geld, al helemaal als je weinig tot niets te besteden hebt. En zeg nou zelf, het is al uit den boze als je kids hebt, maar al helemaal als roken voor de verzorging gaat. Nu was dat bij ons nog net niet het geval, al ging ik wel die kant op. (Wel gek dat ik mij die lucht niet meer kon herinneren, want het afgelopen jaar en het jaar daarvoor, heb ik toch een lange tijd niet gerookt en is mij dat echt niet opgevallen).

Met een grote grijns zit ik achter de computer en besef mij dat wij het afgelopen jaar wel heel erg zuinig zijn gaan leven en dan ook zuinig met een knipoog naar het milieu. Heeft een transitie toch ook nuttige kanten!! Wij scheidde voorheen nooit het afval en rij ik nu op een elektrische scooter. (Weliswaar te leen van de buurman en eerlijk gezegd rijdt het geweldig maar super langzaam). Daarnaast vervangen wij mondjesmaat de gloeilampen voor led en hebben wij nu “Toon” aan de muur hangen. Zo’n “Toon” is best wel een aanrader, want het is zelfs ‘leuk’ om er mee bezig te zijn. Temeer omdat ook de cv-ketel onlangs is vernieuwd, deze combinatie scheelt je echt veel in gebruik van energie.

20:00 uur    Wauw, een dagje en een nachtje zonder Saskia in huis.  (Zij geniet even een nachtje met haar zus van een heerlijk hotel). Hoe houd ik dit vol!? Nou, eerlijkheidshalve is het heerlijk rustig in huis. De kids hebben net een (bijna) gezonde hap naar binnen, waarbij de bordjes met spruitjes netjes leeg gingen. Daniël zoekt nu heel veel zijn zus op en na het eten mocht hij even Face-timen met zijn moeder. Het is nu even wachten op de “Luizenmoeder”, eindelijk weer eens een gezellige serie op tv. Voor de rest is het vrijwel Netflix wat op de beeldbuis verschijnt. Momenteel zitten wij helemaal vastgezogen in Scandinavische series en film. Echt een aanrader. Ik ga even lekker genieten van de rust in huis en van Daniël, die is zo relaxed en lief. Oh en kijk eens, de schoolfoto’s van hem zijn net binnen gekomen. Is het geen plaatje!!

05032018_000514_Daniël schoolfoto

Maandag 05 maart 2018, dag 480

Wat is er nu verleidelijker dan een creditcard waar je lekker veel rood kan staan? Ik zou zeggen: ‘een creditcard waarbij dit niet mogelijk is!’ Vandaar dat ik zo’n drie jaar geleden een Prepaid creditcard had aangeschaft. Ik was wat sceptisch omdat de kosten voor die kaart vooraf voldaan moesten worden, een bedrag van rond de €90,-. Maar al gauw kwam het gemak van die kaart, nooit rood staan en het credit heb je zelf volledig in de hand. Die kaart stond nog op mijn oude naam en liet dat gemakshalve maar zo. Ik was een beetje bang dat het met een buitenlandse maatschappij niet zo maar even te regelen was. Afgelopen week kreeg ik een berichtje van deze maatschappij, het contract van 3 jaar is bijna verlopen en zij zouden mij, kosteloos, een nieuwe kaart sturen. Dat was voor mij wel een reden om toch maar te reageren, een nieuwe kaart waar nog eens 3 jaar mijn oude naam in neonletters op zou prijken, nou nee, niet echt een goed plan. En wat denk je, binnen enkele mailtjes en wat toe te sturen bewijzen was het in een handomdraai geregeld! (Direct na de melding dat ik nu mevrouw ben en geen meneer meer, paste zij de aanhef gelijk aan!). Ook benieuwd bij welke maatschappij ik deze ervaring heb opgedaan? Klik dan op deze link!

16:00 uur   Zo, even een paar minuutjes voor mijzelf. Net gezellig met Daniël wezen shoppen in de Jumbo en daarna een euro-knaller bij de plaatselijke snackbar gehaald. Daniël is, net als alle kids, nogal hebberig in de gangpaden waar allemaal lekkers ligt en ga hem dan maar eens uitleggen dat daar geen geld voor is, of heel pedagogisch vertellen dat al dat lekkers niet gezond is. (Iemand nog een tip?) Op een gegeven moment vond ik het wel welletjes en sommeerde hem niet meer te zeuren. Nou, daar kwam die: ‘Rianne, ik heb een goed idee, als ik niet meer zeur, krijg ik dan een euro-knaller?’ En dat dan met zo’n honingzoet stemmetje en droepie ogen. Even later zat hij met een groot bakje friet voor zijn neus lekker te dippen in de pindasaus. ‘Uh Rianne, de saus is te pittig, mag ik er ook een bakje mayonaise bij?’ En ook daar ging ik zonder mokken mee akkoord. Ik had een beetje last van het chronisch smelt-syndroom. En je raad het niet, maar na 5 frietjes zat meneertje vol! Weet je wat, ik geef hem de volgende keer maar weer gewoon een lolly in de Jumbo………

Dinsdag 06 maart 2018, dag 481

10:00 uur   Arme Daniël, hij moest vanochtend voor een theatervoorstelling extra vroeg op de crèche zijn en opstaan is niet zijn favoriete bezigheid. Gelukkig had hij heel erg veel zin in “Woezel en Pip”, dus stond hij om 07:45 uur al helemaal aangekleed bij de voordeur! Na eventjes te hebben getwijfeld koos hij vanochtend voor de scooter en niet voor de motor. Wat een luxe probleem heeft dat mannetje toch, hihi. Omdat Sophie nog niet naar stage was, konden wij op haar scooter, die rijd zo lekker hard. Naast haar scooter staat ook een elektrisch exemplaar, die ik tijdelijk leen van de buurman. Dat ding lijkt op een motor, ziet er flitsend uit en gaat zelf net zo hard als een……. ja, als wat? In ieder geval net iets harder als een schildpad :). Dus vandaar zijn keuze voor de scooter. Daniël gaat een leuke dag tegemoet en ben heel benieuwd naar zijn belevingen in het theater.

13:45 uur   En het was zo gezellig met de meiden van Jongerius, ons plaatselijke bakker. Naast een brood kochten wij een gevulde koek voor Saskia en voor mij een sauseisenbroodje. Niks geks aan toch? Tijdens het wachten op mijn broodje hadden wij de grootste lol om “De luizenmoeder” en op dat moment kwam er een nieuwe klant binnen. ‘Deze mevrouw was voor mij’, zei de beleefde heer. ‘HIJ’ word al geholpen, galmde door de winkel. Goh, dit keer smaakte mijn broodje veel minder, eigenlijk smaakte hij helemaal niet meer……. Er zijn van die dagen dat het gewoon verkeerd valt, dit is even zo’n dag.

dragstar17:45 uur    En dit maakte mijn dag weer goed!!  Sebastiaan had met LEGO een heuse Dragster gebouwd en vertelde dit net heel enthousiast in de woonkamer. ‘Oh, zegt Sophie’, ‘dat is toch een soort travestiet!!’

Woensdag 07 maart 2018, dag 482

09:00 uur   Soms is het maar beter om een eenvoudig stukje tekst niet terug te lezen voordat je het verstuurd. Zo wilde ik vanochtend een eenvoudige vraag, ook als zodanig beantwoorden. ‘Stop het maar in het potje van de organisatie’. Meer hield mijn tekst niet in, naast natuurlijk de gebruikelijke groeten. Voordat ik op verzenden wilde drukken las ik de regel nog een keer en nog een keer. Toen ging er van alles door mij heen, dit mede te danken aan de laatste twee blogs, POT(Verdorie) 1 en 2. Ik moest ineens denken aan de bewuste organisatie, waar de onderhavige leden bijna allemaal onder de LHBTQI vlag vallen. Even zijlings, maar de organisatie, waar ik zelf ook deel van uitmaak, vergadert bij de hoofdvestiging van een van het grootste anti-discriminatie orgaan dat ons landje kent. Derhalve ging ik mijn eigen stukje tekst op een weegschaal leggen en kwam tot de conclusie dat mijn korte antwoord toch echt niet kon. Het werd uiteindelijk: ‘Laat maar zitten’. 

Gisteravond had ik, na een hele lange stop, weer een uurtje met mijn psychologe, Tanja van Hengel. Zij runt haar praktijk sinds een aantal maanden vanuit Nederland en Curaçao en de ene keer zie ik haar in levende lijve en de andere keer via Skype. Geef mij maar nummer 1, want via de computer vind ik het niet prettig. Ik weet niet hoe anderen dit ervaren, maar geef mij maar het bekende kamertje met een doos tissues en een bak koffie op tafel. Je kunt elkaar dan ook in de ogen kijken en reacties aflezen, welke met zo’n wazig beeldscherm verborgen blijven. Daarnaast ‘Skye’ ik uiteraard vanuit huis en dat kan enorm je te bespreken onderwerpen beperken. Overal om mij heen zijn grote oortjes! Het zal ongetwijfeld handig zijn voor mensen waarbij de nood hoger is dan die bij mij, maar toch. Het is nu eenmaal de vooruitgang die dit brengt en het is natuurlijk grandioos dat je hoe dan ook contact kunt onderhouden, maar van mij hoeft het niet. Ondanks die ‘ongemakken’ heb ik een goed gesprek gehad en was het uurtje voldoende om weer bij te kletsen. De volgende keer zit ik gelukkig weer aan het tafeltje.

21:45 uur  Het is misschien wel het beste als iedereen voorlopig bij ons uit buurt blijft. Het is minder ernstig dan dat het klinkt hoor, maar wij hebben een Mexicaanse avond achter de rug en het hoofd bestandsdeel waren bonen. Veel bonen en men weet wat daarvan gaat komen. Verder was het beren gezellig en hebben wij ons buikje vol gegeten.

Donderdag 08 maart 2018, dag 483

08:30 uur   Dat heb ik al snel ondervonden zeg, die bonen zorgden vannacht voor meerdere runs naar het toilet en hebben de nachtrust een aardig stukje ingekort. Het is maar te hopen dat het snel over gaat, want vandaag is mijn vuurdoop op de catwalk. Ik heb er echt zin in, maar tegelijkertijd gieren de zenuwen mij ook door het lijf. Ik besef mij heel goed dat dat voor iedere vrouw geld die vanavond meedoet, maar merk ook dat de onzekerheid over mijn uiterlijk steeds meer toeneemt. Iedere dag zijn er wel momenten dat ik op mijn mannelijke trekken word gewezen. Het zijn de blikken en verbale opmerkingen die telkens weer de revue passeren. Het is niet altijd met kwade opzet, maar het word wel gedaan en gezegd. Net als gisteravond, out of the blue wordt er gevraagd of ik nu een man of een vrouw ben? En ook de opmerking dat ik wel een heel erg mannelijk gezicht heb, werk ook niet echt mee. Misschien dat daardoor de bonen minder goed vielen!

23:59 uur   Sorry dat ik hier geen verslag heb geschreven van de modeshow, maar ik heb het even gehad en ga mijn bedje in. Morgen maar even schrijven wat mijn bevindingen van vanavond waren.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: