Niet voor de poes (2)

Inmiddels val ik onder de 55+ regelingen en stap bijna het leven der fossielen binnen. Daarnaast ben ik nu vrouw en vraag mij of er nog spannende dingen gaan gebeuren. Vast wel, denk ik, maar zullen daar ook dingen bijzitten die ik vroeger beleefde? Vast niet. Ik vraag mij ook af, of ik er, als poes, nu weer negen levens bij krijg? In de tijd van het ‘katerschap” had ik alle levens reeds ruimschoots verspeeld. Een paar van die verspilde levens staan mij nog duidelijk bij en ga ik met jullie delen. 

Dat ik heel veel levens verspeeld heb door wel een van de grootste killers ooit, heb ik nooit onder stoelen of banken geschoven. Zelfs in mijn recente ‘prille’ poezelige leven kon ik af en toe de verleiding niet weerstaan. De laatste keer was met oud en nieuw.

Het misbruik begon al voordat ik mij überhaupt een kater kon noemen, maar wat een kater was, daar kon ik al een boek over schrijven. Ik snap de hedendaagse betutteling van minderjarigen wel, maar aan de andere kant gun ik de 16 jarige stappertjes ook wel een verzetje. Mijn gevoelens hierover zijn dubbel. Het was toen eenmaal zo, als puber ieder weekeind ladderzat en door de weeks ging er ook het nodige gerstenat naar binnen. Tijdens de diensttijd werd het misbruik omgezet in noodzakelijk vocht en de kater verliet de volgende ochtend in speed-marstempo je lichaam. Na de diensttijd werd het weer misbruik.

In mijn vertrouwde Loosduinen werd een oude kroeg in ere hersteld en de feestelijke opening werd groots aangekondigd. In die tijd was ik een trouwe bezoeker van discotheek “De Marathon”, dus kon mij de opening van een kroeg geschoten worden. Maar het liep even anders. Het kwam ons ter oren dat het heugelijke feit werd gevierd met gratis bier. Tot de klok van 23:00 uur was het bier, bier en nog eens bier. Tot 23:00 uur wilde ik mij indrinken, om daarna af te reizen naar mijn favoriete clubje, maar het liep anders.

Ik zat vlakbij de eigenaar van “De Roskam”, toen de klok bijna het einde van het gratis bierfeest zou aantikken. De eigenaar, inmiddels aardig beneveld, was alle grenzen kwijt, zo ook zijn blik in de kas van zijn nieuwe toko. ‘Gratis bier tot sluitingstijd’ riep hij uit volle borst en niet veel later: ‘vanaf nu alle drank gratis!’ En wat doe je dan als alles aankunnende kater? Juist, je gaat stoer over op mix-drankjes!

Iets haalde mij uit mijn broodnodige nachtrust. Met veel moeite kreeg ik een van mijn oogleden in beweging. Auw, te veel daglicht. Maar het iets bleef maar aan mij porren en de stem werd opdringerig, dus voor mij de tweede poging om het ooglid toch maar op te lichten en te aanschouwen wie of wat zo vervelend deed. Het duurde even voordat mijn oog aan het felle licht gewend was, toen ontwaarde ik een zwarte schoen en het begin van een broekspijp, waarop zich een blauwe streep bevond. Heel langzaam keek ik omhoog en kwam tot besef dat die broekspijp aan ome agent vast zat. Heel in de verte hoorde ik een der omstanders zeggen: ‘die is straal bezopen’. Ome agent deed verwoede pogingen om mij in zijn vervoermiddel te krijgen en fluisterde in mijn oor dat ik niet mocht overgeven. Maar ik liet mij niet zomaar een gratis ritje in de schoenen schuiven, ik wilde alleen maar naar huis, weg van de parkeerplaats waar de jaarlijkse kermis doorgaans werd opgebouwd. Het was een alleraardigste jongeman die, tijdens het uitlaten van zijn hond “Barry”, mij herkende en de agent aanbood om de boy met de mega kater thuis te brengen. De jongeman had in ieder geval genoeg te vertellen, je brengt tenslotte niet iedere dag iemand bezopen thuis. Ik weet zeker dat het verhaal bij zijn ouders was blijven hangen, want hoe kan het anders zo zijn dat de ouders, van mijn latere vriendinnetje, niet zo blij waren met het nieuwe vriendje.

Mijn jeugd vriendinnetje had een hele aardige broer en hij was een van de getuigen die een jongeman, meer dood dan levend, tussen geparkeerde auto’s vonden. Was dat kater-leven nummer 5 ??

Voor een kleine bijdragen aan mijn haarwerk, klik dan HIER, u doet ons dan een groot plezier.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: