Het leven na de SRS, week 66

welcome1

Beste lezers, mijn SRS, (Sex Reassignment Surgery) heeft eind 2016 plaats gevonden. Ik ben toen begonnen met het bijhouden van een ‘dagboek’, met als doel mijn ervaringen rondom deze operatie en de herstelperiode met jullie te delen. Nu dit voor een groot deel op de achtergrond is geraakt ben ik, op veler verzoek van lezers, doorgegaan met het delen van dagelijkse gebeurtenissen.  Het leven na de SRS is anders geworden.

Vrijdag 09 februari 2018, dag 456

Ik heb een drukke, gekke, dag achter de rug. Vraag mij niet naar het hoe en waarom, maar ik heb het even helemaal gehad. Gisteren was de fysiotherapie best heftig en moest er een tandje bij. Dat voelde ik vandaag de hele dag. Er moesten vandaag ook stapels formulieren worden ingevuld. Daar moest ik het koppie bij gebruiken en dat vond ik vermoeiend. Wel heel blij dat ik de afgelopen weken de administratie volledig aan kant had gemaakt en alle nodige paperassen makkelijk kon vinden.

Mijn nicht(je) had ook slechte berichten. Een van haar collega’s, een vrouw van 46 jaar, overleed plotsklaps en de echtgenote van een andere collega blijkt nog maar kort te leven. Dat kreeg zij voor haar kiezen. Allemaal verschrikkelijk nieuws. Ik hoop dat zij het snel een plekje kan geven. Veel sterkte lieverd! 💋

Zondag 11 februari 2018, dag 458

01:00 uur   Een kleine twee uur geleden lag onze dappere dodo op de behandelstoel van een spoed-tandarts. Daniël had zo’n kiespijn dat wij geen andere oplossing meer zagen. Heel dapper liep ons kleine mannetje de vreemde praktijk binnen en zag het helemaal zitten. Hij zou verlost worden van zijn tergende kiespijn. Het lachen verging hem snel, toen de eerste verdovingsprik naar binnen schoof, toen nog een en nog een en nog een. De tandarts wilde er 100% zeker van zijn dat hij goed verdoofd was, voordat zijn kies(je) werd getrokken. Toen kwam de tang en binnen een minuut was de rotte kies er uit. Zo dapper als hij binnenkwam, zo liep hij ook weer naar buiten. Wij €100,00 armer…….. Wat was het naar om te zien dat hij zo veel pijn had. Bij het prikken hield ik zijn hoofd vast en Sophie zijn handen, anders waren de handelingen niet mogelijk geweest. Maar zoals ik al schreef, binnen een paar minuten was het voorbij en was hij zo verschrikkelijk dapper. Thuis aangekomen had hij last van de verdoving, het slappe gevoel in zijn gezichtje, aan de andere kant was het een koddig gezicht. Dat scheve mondje met die slap hangende lip. Total loss viel hij een kwartiertje geleden in slaap, hetgeen wij hem nu ook maar gaan nadoen. Ik hoop zo dat hij de nacht lekker blijft slapen, dat zal hem goed doen.

21:30 uur Heerlijk zeg, ik kan mij niet herinneren wanneer ik voor het laatst een wandeling naar onze “schapenwei” heb gemaakt. De strakke blauwe lucht was zo uitnodigend om naar buiten te gaan en ook de opdracht van de fysiotherapeut was duidelijk, ‘zo snel mogelijk buiten bewegen!!’ Daniël kwam met zijn favoriet aandragen, hij gaf ons geen andere keuze dan onze oude vertrouwde wandeling te maken. Zijn grootste motivatie was natuurlijk de speeltuin aldaar, maar dat had hij, vanwege de buitentemperatuur, gauw gezien. Na een keer geschommeld te hebben wilde hij gauw weer naar huis. (Volgens de app kostte de wandeling mij 192 calorieën, dus thuis gauw wat koekjes bij de thee gegeten 😃).

Maandag 12 februari 2018, dag 459

Nog een paar nachtjes slapen en dan wordt Sophie 20 jaar!! Mijn God, wat is de tijd voorbij gevlogen. Ik zat net met haar op de bank en sprak ik over de snel vervlogen jaren. Ik vertelde haar, dat wij, kort naar haar geboorte in Zoetermeer gingen wonen. Nog steeds in hetzelfde huisje als destijds. Ik vertelde haar dat wij eerst op een oude tuinset zaten, midden in de kamer en verder stond er nog bar weinig. Goh, dat was even wat anders, als ik nu op onze luxueuze lederen witte bank zit en om mij heen kijk, dan…… uh, ja, wat dan………

Dinsdag 13 februari 2018, dag 460

Een dag om heel snel te vergeten. Jeetje, wat kregen wij een enorme teleurstelling te verwerken. Iets waar wij heel hard voor hadden geknokt en ons een flinke stap vooruit had geholpen, werd in één klap weggevaagd. Jammer joh, begin maar weer opnieuw. En dat gaan wij dan ook maar weer doen, want opgeven staat niet in ons woordenboek. Vanavond bracht Marion ons een bezoekje, zij is net terug van een weekje Duitsland en is heerlijk uitgerust. Goed om haar weer zo te zien.

Woensdag 14 februari 2018, dag 461

In Zoetermeer zijn diverse verenigingen die graag wat doen voor bepaalde doelgroepen. Zo was er onlangs een verloting voor een Mexicaanse avond en wie was één van de gelukkigen?? Juist, Saskia en zij mocht nog een partner meenemen. Na wat gesteggel besloot zij toch maar mij te nemen.

Vanmiddag was het een vrolijke boel bij ons thuis, wij in de stemming door het avondje uit en de kids helemaal happy door de aanwezigheid van schoonmoeders en schoonzus. Voor Daniël was het dubbel feest, hij werd eindelijk een keer opgehaald door zijn tante. Justin zijn vriendinnetje bleef ook eten, een huis vol dus. Rond een uurtje of vijf gingen Saskia en ik ons optutten en rond zessen vertrokken wij vol zin naar het Mexicaanse feest. Oh, ter plaatse bleek het feest volgende maand te zijn. Volgende keer beter lezen Saskia!!! En Ama, nog bedankt dat je zoveel lekkers voor iedereen had gemaakt, zo kregen wij alsnog een feestmaaltijd!!

Donderdag 15 februari 2018, dag 462

Vandaag focus ik mij enkel maar aan de kaakoperatie van morgen. Ik ben er niet bang voor, het moet tenslotte gebeuren, maar leuk vinden is anders…… Nee, ik zie er als een berg tegenop.

Voor een kleine bijdragen aan mijn haarwerk, klik dan HIER, u doet ons dan een groot plezier.

One Comment on “Het leven na de SRS, week 66

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: