Het leven na de SRS, week 65

welcome1

Beste lezers, mijn SRS, (Sex Reassignment Surgery) heeft eind 2016 plaats gevonden. Ik ben toen begonnen met het bijhouden van een ‘dagboek’, met als doel mijn ervaringen rondom deze operatie en de herstelperiode met jullie te delen. Nu dit voor een groot deel op de achtergrond is geraakt ben ik, op veler verzoek van lezers, doorgegaan met het delen van dagelijkse gebeurtenissen.  Het leven na de SRS is anders geworden.

Zondag 04 februari 2018, dag 451

Morgen is het weer maandag, een voldaan en ontspannen weekeind laat ik achter mij, maar als je vraagt; ‘wat heb je nu precies allemaal gedaan?’, dan blijft een antwoord achterwegen. Ja, ik kan wel wat standaard dingen opnoemen, zoals het eten van een Vietnamese loempia, of het uitje naar de Lidl, maar dat is niet zo boeiend. Zojuist kwamen wij terug uit Scheveningen, na een middagje Ama, want Daniël heeft daar één nachtje gelogeerd. Die floepert slaapt daar wel aan een stuk door! Net nu wij dus een nachtje konden doortrekken kreeg ik hevige diarree. Ik lag nog geen half uurtje in bed toen de krampen begonnen. Hoera, om het half uur naar beneden sjezen, om te racen…… Uiteindelijk was ik in slaap gevallen en bleven de aanvallen weg, dus toch niet zo goed gevallen die bami uit de vriezer! Het was dit keer alleen maar diarree en verder geen ziekte verschijnselen, dus vanochtend weer helemaal fris en fruitig. Rond een uurtje of twaalf konden Saskia en ik nog even de stad in, om wat etalage’s te bewonderen en te genieten van de koude buitenlucht.

Zomenteen duik ik nog even in de weekplanning van de ergotherapeut, een twee weken durend schema, dat ik zelf mag invullen en waar ik mij ook aan moet houden. Dat klinkt dus makkelijker dan dat het is. Want buiten wat vaste medische afspraakjes staat er nog weinig in de agenda. En weet je, als ik eind van de week terug ga kijken, dan weet ik nu al dat de hele week gevuld bleek. En daar ben ik heel blij mee, blij dat ik altijd de dag goed weet door te komen en door de ergotherapie nu ook nog eens de avonduurtjes nuttig kan besteden. Het is nog maar kort geleden dat ik hiermee ben begonnen, maar samen met de eerder genoemde fijne “bubbel”, maakt het het leven vele malen aangenamer. Het is wat, op je vijfenvijftigste moeten leren wat rust houden echt betekend. Ik wist echt nooit dat, tijdens je rustmoment, geestelijk bezig zijn met je volgende activiteit, dus absoluut een rustmoment is. Het is moeilijker dan gezegd, want je even helemaal los maken van waar je mee bezig bent, of mee bezig gaat, dat is echt niet makkelijk. Daarnaast is het belangrijk om stress momenten te doseren. Nou, dat is helemaal moeilijk! Maar ook dit weer, als je weet dat iets stressvol wordt, dan kun je het plannen, niet uitstellen, maar verschuiven naar een moment dat het jou uitkomt. Veel van die stress momenten had ik het afgelopen jaar al weten te doseren en het belangrijkste hierbij is wel het geleerde “NEE” zeggen. Dat gaan wij de komende tijd aanscherpen en nog meer doseren.

Maandag 05 februari 2018, dag 452

Wie tegen mij zegt dat het hebben van een tienerdochter leuk is, die krijgt van mij …….. Dochterlief was, met 5 vriendinnen, een weekeindje naar CenterParcs en had mij gestrikt voor het ophalen van het hele gezelschap. In eerste instantie wilde zij een ‘open afspraak’, want de dames wilden nog de gehele maandag genieten van het park. Aldus kon ik mijn voorkeur voor ophalen, vroeg in de middag, op mijn buik schrijven. Godzijdank werden mijn gebeden alsnog gehoord en mocht ik mij om 14:00 bij het huisje melden. Helaas werd mijn aankomst gedwarsboomd door weg opbrekingen en andere, niet verklaarbare, redenen. (Niet verder vertellen, maar ik ben nu blond en reed, zelfs met navigatie, een afslag voorbij). De wegopbrekingen waren op het park zelf, mijn god, ik reed daar maar rondjes en kon slecht door heel asociaal rijgedrag op de plek komen waar ik wezen moest. aldaar trof ik zwaar verkleumde meiden aan, die reeds om 13:30 uur al uit het huisje waren gezet. Nu was dat leed nog te overzien, maar hebben jullie enig idee wat 6 meiden, voor één weekeindje, meenemen?
Voordat alles naar binnen werd gestouwd vertelde ik heel duidelijk dat de diegene die het eerst uit gaat stappen, als laatste haar bagage (lees: complete inboedel) aandraagt. Zo gezegd, zo gedaan, toch? Mijn wijze woorden bleken in de koude oortjes niet geheel goed te zijn overgekomen, dus toen de eerste dropping plaatsvond, was het graven naar de juiste spullen. Toen wij uiteindelijk thuis kwamen stonden er nog drie tassen vol boodschappen en allerlei versnapering. Dat hadden de meiden overgehouden en kregen wij als dank voor het halen. Zo zie je maar, eind goed, al goed!!!

Dinsdag 06 februari 2018, dag 453

Onlangs stond ik, bij de nieuwjaarsreceptie van kledingbank MEVE, tussen een groepje vrouwen. ‘He Rianne, jij doet zeker ook wel mee met ons, mee met de modeshow op de Internationale Vrouwendag?’ Wie ben ik om op zo’n spontane vraag, nou nee te zeggen? Daar kwam ook nog eens bij dat een van de aanwezige dames, een hele lieve vriendin van mij, mij ook aanmoedigde. Dus ik stelde mij, zonder blikken of blozen, beschikbaar. Dit zonder te vragen waar het eigenlijk voor is en waar het plaats ging vinden. Ik dacht dat het om een intieme modeshow zou gaan, voor genodigden in de knusse winkel van de kledingbank. Dat blijkt niet zo te zijn. Niet veel later bleek ik ja te hebben gezegd aan een deelname voor honderden vrouwen uit Zoetermeer. Oeps!! Maar ik laat mij niet kennen en zal ook mijn vriendin niet teleurstellen. Zoals het er naar uitziet gaan zij niet over een dag ijs en word alles tot in de puntjes verzorgd. Ik heb er even geen beeld bij, maar vooraf volgen er heel wat uurtjes voorbereiding en dat geeft rust. Heel even bekroop mij de angst dat ik ergens achter een schermpje in een veel te groot, of juist te krap, bloemetjes jurkje werd gehesen en dan de catwalk werd opgeduwd.

Woensdag 07 februari 2018, dag 454

Vanmiddag was ik met mijn kleine vriend op stap. Saskia ging met Sebastiaan naar de bioscoop, Star Wars kijken en Daniël werd daar heel verdrietig van. Om hem van al dat leed af te leiden verzon ik maar een goeie afleiding. Het eerste wat in mij opkwam was het zoeken naar een heeéle grote lift, die wij uiteindelijk in het ‘Woonhart’ van Zoetermeer vonden. Het was er rustig, zodat wij niemand in de weg liepen door op en neer te reizen. Wij maakten ook gebruik van de trappen en de roltrappen. Naar beneden met de trap, één etage omhoog met de roltrap, nog hoger met de lift en met hetzelfde gevaarte weer terug. Tussendoor kreeg Daniël van Brenda, van ‘Iedereen een Maaltijd’ een bordje patat met ranja, daarna weer terug naar de lift. Toen hij helemaal verzadigd was doken wij nog even de Jumbo in en mocht hij zijn eigen pizza uitkiezen. Zo werd zijn middag ook onvergetelijk, die van mij eigenlijk ook wel! Oh, en omdat ons loopje zo lekker galmde in de corridor, maakten wij diverse pirouette en leerde ik hem de grondbeginselen van het tapdansen, dikke pret alom.

Donderdag 08 februari 2018, dag 455

Gisteravond stond “Blindganger 1” in de agenda. Het spookte al even in mijn hoofd en moest er gewoon over schrijven. Het lijkt best een beladen stuk, maar ik kan het zo nog niet noemen. Domweg omdat mijn gevoel niet zegt dat het beladen zou moeten zijn.

Voor een kleine bijdragen aan mijn haarwerk, klik dan HIER, u doet ons dan een groot plezier.

2 Comments on “Het leven na de SRS, week 65

  1. Ik kon best aardig nee zeggen. Maar nu, na mijn transitie, ben ik het weer helemaal opnieuw aan het leren. Tegenwoordig zeg ik of niets, of ik zeg zo hard nee dat ik iedereen wegblaas. Gewoon weer een beetje in het midden uitkomen probeer ik maar die oestrogenen maken normaal reageren soms wel wat ingewikkelder.

    • ik was niet zo sterk in het nee zeggen. Ik zei eerder maar gewoon niets, lekker makkelijk. Nu schrik ik regelmatig van mijzelf, vooral omdat ik gevoelsmatig iemand wegblaas.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: