Intimiteit 15

Het volgende blog is niet bedoeld om te choqueren, een blik in onze slaapkamer te geven of enigszins een verwijzing naar erotisch getinte bedoelingen. Wij willen graag vooroordelen en bedreigingen wegnemen. Dit hele blog is opgezet om het leven van een trans-vrouw en haar naasten te delen, voor onszelf, geïnteresseerden en vooral zij die ook in deze situatie zitten of gaan belanden. We proberen zorgvuldig met emoties en gevoelens van ons en lezers om te gaan. WE LIJKEN WEL MENSEN.

handen

‘En, is er al wat veranderd in het intieme leven van de twee tortelduifjes?’ ‘Niet zo gek veel’, al zeg ik het zelf. Aan de andere kant is dat niet helemaal waar, want er zijn ongemakken verdwenen. Een van die ongemakken was ongemak. Soms had één van de twee er last van en soms allebei. Stap je onder die omstandigheden in bed, dan komt er op voorhand al niets uit. Het wederzijds vertrouwen lag aan barrels en ook dat was voor mij een dooddoener 1e klasse. En zo waren er nog wel wat dingetjes die er voor zorgde dat het stil bleef.

Door het allebei te laten voor wat het is, is er onbewust een bubbel ontstaan, een bubbel waarin geen ruimte is voor beladen zaken. Het is en blijft een bubbel, zo door te prikken. Maar het is een verdomd fijne bubbel. Al heel lang geen verwijten, geen hoog oplopende ruzies, even geen hartkloppingen en opkroppende stress. Hierdoor ontstond er ruimte voor intimiteit. Intimiteit in de ruimste zin van het woord, want voor mij is een dikke knuffel, in elkaars armen liggen, of elkaars hand vasthouden ook intimiteit. En ja, de intimiteit is verder gegaan dan dat.

We leven onder één dak, hebben bizar veel meegemaakt en moeten verder, in welke omstandigheid dan ook. We respecteren elkaars visie op de toekomt en daardoor is het goed vertoeven in die bubbel. De rolverdeling thuis is drastisch veranderd, niks meer de boel de boel laten, aanpakken die zooi en dat werkt. Dat werkt heel goed zelfs. Er lag zo’n beetje 3 jaar aan/in puin om (op) te ruimen. En ik heb het daarmee zo naar mijn zin. En Saskia kan hier alleen maar voordeel uithalen, want voor haar is structuur en regelmaat super belangrijk. Zo slaan wij dus twee vliegen in één klap.

Allebei zien wij wel dat achteruit kijken alleen maar zeer doet en niets bijdraagt aan de toekomst. Dat wij daar in alle rust over kunnen praten is een hieruit gehaald voordeel. Alleen maar pure winst en het geeft voldoening om dit gelijkwaardig te delen.

En wat het aller mooiste van dit alles is, is dat de kids het er erg goed door doen. (Met uitzondering van die verschrikkelijk griep naweeën). Hoe je alles wend of keert, hun toekomt is vooruit kijken.

Voor een kleine bijdragen aan mijn haarwerk, klik dan HIER, u doet ons dan een groot plezier.

4 Comments on “Intimiteit 15

  1. Fijn voor jullie en ben blij voor jullie.

    x en liefs voor beiden, Inge

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: