Het leven na de SRS, week 62

welcome1

Beste lezers, mijn SRS, (Sex Reassignment Surgery) heeft eind 2016 plaats gevonden. Ik ben toen begonnen met het bijhouden van een ‘dagboek’, met als doel mijn ervaringen rondom deze operatie en de herstelperiode met jullie te delen. Nu dit voor een groot deel op de achtergrond is geraakt ben ik, op veler verzoek van lezers, doorgegaan met het delen van dagelijkse gebeurtenissen.  Het leven na de SRS is anders geworden.

Vrijdag 12 januari 2018, dag 428

08:00 uur  Laat ik nog even terug gaan naar gistermiddag. (Toen het nog gezellig was). Gistermiddag had ik mijn eerste behandeling bij Second Care in Zoetermeer, teneinde te leren om met de pijn en mijn fysieke kunnen te leren omgaan. Het is dus geen pijnbestrijding, maar we gaan samen proberen om die naar de achtergrond te drukken door mijn levensstijl bij te stellen en de conditie aanzienlijk te verhogen. Naast de ergotherapie is het voor mij reuze gewenst om een opstapje te krijgen naar beweging toe. (Tot nu toe kan ik alleen maar naar gympen kijken, aandoen is een ander dingetje). En dat ben ik van mijzelf niet echt gewend, voorheen kon ik mij wel over die grens trekken.

Na de penicillinekuur van afgelopen week was ik weer helemaal het meisje en bruiste van energie. De keuken is, tot zover mogelijk, weer bling-bling. Saskia, Sophie en Daniël bleven echter ziek en Justin kwakkelt heel erg. Justin doet zijn best door toch naar school te gaan, wat ik overigens heel knap van hem vind. Maar goed, gistermiddag begon ik mij weer heel ongemakkelijk te voelen en nog voordat ik de kans had om tegen Saskia te zeggen dat ik misselijk was, braakte ik bijna mijn ingewanden eruit. Joepie!!

Vanochtend vroeg, rond een uurtje of 06:30 hoorden wij Sebastiaan gillen en binnen luttele seconden stonden Sophie en ik aan zijn bed. Na troosten, een beetje water en een kinder-kauw-tabletje ging het weer met hem. Althans, dat dat dachten wij, want nog geen half uur later lag zijn maaltijd van gisteren rijkelijk verspreid over het dekbed. De tweede golf konden wij gelukkig opvangen in een (lege) prullenbak. Het zette mij ook weer aan om wat restanten van de maag, via de ingang naar buiten te werken.

Het mag duidelijk zijn, dat door het bovenstaande, ik vandaag helaas niet aan mijn kaak geopereerd kan worden. Ik zag de bui gisteren al hangen en belde uit voorzorg op, dat word nu een maandje later. Ik zie dr. B. Meijer in ieder geval aankomende woensdag in het VUmc, dan bespreken wij de aangezichtschirurgie verder en zal ook de fotorapportage voor het AD worden aangekaart.

Zaterdag 13 januari 2018, dag 429

Ik zou graag willen dat ik iets spannends of leuks te vertellen had. Maar het leven bij ons thuis wordt beheerst door de griep en weet ik veel wat voor ziekte. Wij komen er vast snel weer doorheen, maar voor nu lijkt het een eeuwigheid te duren. Het enige uitje van vandaag wat een rondje door de Action en door de Jumbo. Verder reed ik, voorafgaande aan de Jumbo en de Action, voor niets naar twee Blokker filialen. Dit vanwege de pannen aanbieding, echte ouderwetse stalen pannen, waar ik zo lekker mee kan koken. Maar helaas, in het ene filiaal uitverkocht en in het andere filiaal deden ze niet mee aan de folder-actie. Niet mee??!! Ja, ze deden niet mee, ondanks dat het net zo’n Blokker is als al die anderen??!!

Zondag 14 januari 2018, dag 430

11:30 uur   En zo zit ik ineens in een “brainstorm” groep voor transgenderouderen! Het voelt als een eer om deel te mogen nemen, vooral omdat het een groep is van ‘zwaargewichten’ binnen de trans-gemeenschap. Gisteren werd ik door Mario, van Orpheus, voordragen en aan Gio van der Heuvel voorgesteld. Het is voor mij volkomen nieuw en ben heel nieuwsgierig of ik überhaupt iets kan bijdragen. Een ding weet ik wel heel zeker van mijzelf; ‘ ik heb er zin in en hoop oprecht dat ik ook maar iets kan betekenen voor de gemeenschap!’

Maandag 15 januari 2018, dag 431

16:00 uur  Vandaag was ik in het walhalla voor elke vrouw. Ruim een heel uur dwaalde ik tussen duizenden en nog eens duizenden kledingstukken. Waar ik ook maar keek, links, rechts, achter, voor, onder en zelfs boven mij, alleen maar nieuwe kleding. Helaas mochten wij van de beveiliging nergens aanzitten en moesten we binnen de lijntjes lopen. Dat liet ik mij geen twee keer zeggen want ik zag mijn haar al denkbeeldig en zo’n rails met kleding verdwijnen. Wat immens groot is het distributiecentrum van Miss Etam, alwaar de gehele Benelux word bedient.

Ik was daar om Stichting Meve te helpen. Zij kregen, als kledingbank, wel 28 dozen met kleding. Dozen van 150 x 80 x 80 cm en ik schat zo’n 50 á 60 kilo per stuk. Tezamen met nog 7 vrijwilligers kregen wij al die dozen op hun bestemming. 1 doos was door het slechte weer open gegaan en die kleding moest snel veilig worden gesteld. Uitgerekend een prachtig jasje kreeg ik hierdoor in handen, precies mijn maat en het zit heerlijk. Dank je wel Miss Etam!!

Dinsdag 16 januari 2017, dag 432

09:00 uur   Gelukkig de komende 48 uur weer wat leesvoer voor de transen onder ons……. Vanavond de “brainstormgroep” voor transgenderouderen (ben ik wel oud genoeg?) en morgen de 2e intake voor de aangezichtschirurgie. Maak je borst maar nat dus :).

Maar eigenlijk vind ik dit minder interessant dan het leven hier thuis, want er zijn er hier namelijk twee waar ik bezorgd over ben. Zo is Daniël nog steeds niet opgeknapt en gaat het met Saskia gewoon niet goed. Zij heeft nog steeds, met vlagen, hoge koorts, is inmiddels 5 kilo afgevallen en heeft een ingevallen gezichtje. Zo meteen maar weer een verse pan kippensoep voor haar maken, dat houd zij tenminste binnen en daarnaast wat fruit zien te scoren. Wel fijn dat ik zelf weer redelijk op de been ben en het (ver)zorgen mij goed afgaat, zodoende krijgt Saskia voldoende de tijd om uit te zieken.

Voor een kleine bijdragen aan mijn haarwerk, klik dan HIER, u doet ons dan een groot plezier. 

4 Comments on “Het leven na de SRS, week 62

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: