Charlie 81-5 Unifil

_DSC2300

Vijf januari werd op Facebook Charlie 81-5 Unifil in het leven geroepen. Een groep voor Unifillers die in 1982 als Unifil-militair te Libanon hebben gediend, zowel beroeps als vrijwilliger. Ik was een van die vrijwilligers.

Onlangs werd een oud “maatje” van mij in eer herstelt. Dit ging niet geheel ongemerkt voorbij, al had dit veel meer aanzien kunnen krijgen, want wanneer gebeurd nou zoiets?? Volgens mij is dat nooit eerder gebeurd en gaat dat ook niet meer komen. Het is echt 100% te danken aan onze oud CC en zijn Plv dat dit mogelijk is geweest. En aangezien er geen anderen als deze zijn, was het een uniek gebeuren.

Tijdens dit eerherstel kwam mij al te oren dat er een reünie op stapel stond, ergens medio 2018. Om die reden is. volgens mij, de Facebook-pagina “Charlie 81-5 Unifil” in het leven geroepen. Op de eerste dag werd ik reeds lid gemaakt en zodoende zag ik al wat bekende namen en personen voorbij flitsen. Op een van die berichten viel mijn blik op een bericht tussen mijn oud groeps-commandant (Drenth) en een oud zandhaas-genoot (Bierma). Nu heten zij eigenlijk Erik en Ed, maar ik het leger houd je afstand en noem je elkaar nou eenmaal niet bij de voornaam. (Bij hun vind ik het geen probleem, maar mijn oud CC bij de voornaam noemen, nog steeds niet makkelijk). Ik zag dat deze twee post-genoten elkaar begroette en ik kon het toen niet laten om er op te reageren, dit d.m.v. een foto van de twee toe te voegen. (Waarop ik ook sta afgebeeld). Met mijn groepscommandant Drenth (lees: Erik), had ik al contact, maar met soldaat Bierma was het verwatert. Dat is nu gelukkig weer hersteld!!

Nu had ik dus een foto van mijn hoedanigheid op Facebook geplaatst, volgens menig “trans” een doodzonde, want je laat jezelf niet in je oude ik  zien. Die discussie hebben we al gehad, dus ga ik hier niet over verder zeurpieten. Maar toen ik deze plaatste keken Sebastiaan en Daniël mee. ‘Daniël? Weet jij wie Rianne is?’ Vraagt Sebastiaan. Ik zie Daniël peinzend naar het beeldscherm turen en wijst vol overtuiging “Drenth” aan. ‘Nou, die is het niet’, zegt Sebastiaan. Na enige twijfel zegt Daniël dat ik er niet bij sta. Ik help hem en wijs hem op mij, voor de onwetende onder ons, de linkse.  ‘He!!!’, zegt Daniël met volle overgave, en aansluitend vraagt hij: ‘was jij toen nog een jongetje?’. ‘Uh, ja’, antwoord ik hem. Waarna hij aandachtig blijft kijken. ‘Uh, Rianne?, je was toen niet alleen een jongen, maar je was ook nog eens bruin, een bruine jongen!’. (Het lijkt mij verstandig als ik dit jaar maar eens wat meer zonuren pak, dan is dat probleem in ieder geval uit de wereld 🙂 ).

Voor een kleine bijdragen aan mijn haarwerk, klik dan HIER, u doet ons dan een groot plezier. 

One Comment on “Charlie 81-5 Unifil

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: