Hans

Herken je dat, dat woorden tekort schieten, dat je gewoon niet weet wat te zeggen, te schrijven. Ik heb dat nu, na het zien van een korte reportage op TV-West. Een kort filmpje over onze vriend Hans.

 

download

Er gaat ook een schaamtegevoel door mij heen, waarom heb ik zo op de achtergrond met de meute mee gehobbeld? En daar bedoel ik mee het liken op Facebook, de bekende smiley met een traantje aanklikken en aansluiten bij de welgemeende beterschap wensen. Waarom niet een keer een berichtje en navragen hoe het nu echt met hem ging. Je ziet elke dag wel iets voorbij komen, de tijd verstrijkt en dan zie je ineens je dierbare vriend in een reportage. Dan zie je hoe slecht het met hem gaat. Dan zie je zijn gevecht en zie je ook hoe ongelooflijk sterk hij is.

De laatste keer dat wij hem zagen was ergens in maart afgelopen jaar. Hij schoot ons te hulp toen wij in een heel lastig pakket zaten. Zonder een centje pijn was hij daar voor ons en nu, nu ik dit zag schiet ik vol. Waar was ik in de tussentijd voor hem? Kom ik er mee weg door te schrijven dat ik wel heel veel aan hem dacht, dat ik veel aan hem denk? Kom ik er mee weg dat……. Jawel, want echte vrienden blijven vrienden, maar het doet nu toch zeer.

Ja, het is “die” Hans, die heel wat uurtjes in ons heeft gestoken, die bezorgd om ons was, die ons aan alle kanten hielp. Het was “die” Hans, die ons naar Alkmaar reed, die mij tot aan de OK begeleide, die ons kracht gaf om die zware uurtjes voor de operatie, met een traan en heel veel lach, door te komen. Het was “die” Hans, die Saskia de hele dag op sleeptouw nam en er voor zorgde dat zij voldoende kracht had om er voor mij te zijn. Het was ook “die” Hans, die naast mijn bed stond toen ik uit de narcose kwam. Het was “die” Hans, die die mooie foto’s van ons maakte.

Het is “die” Hans, die weer eens laat zien dat een mens ongekende krachten heeft om door te gaan, niet opgeeft en ook in een leven met bizarre pijn, laat zien dat alles mogelijk is. Hij staat weer daar, weer achter de lens, hij heeft het voor elkaar gekregen. Onze diepste respect voor deze vriend, deze man.

Zie hier de rapportage van TV-West: Rapportage Hans Willink

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: