Bewandeld

Aftellen naar de kerstdagen, de vakantie van de kinderen en het afsluitende knalfeest, dag 2017, welkom 2018. Nog heel even, dan gaan wij met z’n allen weer over tot de orde van de dag. Vergeten wij weer massaal de goede voornemens.

Langs deze weg willen wij iedereen hele fijne kerstdagen wensen en gunnen wij een ieder een heel gezond en voorspoedig 2018.

img_67363

2017 was voor ons een heel bewogen jaar, dat jaar zullen wij niet vergeten. Ja, ook wij gaan gezamenlijk 2018 tegemoet, iets wat toch wel een kerstgeschenk genoemd mag worden. We knokken nog steeds, geven niet op wat we hebben en helpen elkaars demonen te verslaan. Dat is onze leus, ons goede voornemen voor 2018. En dat dit niet vergeten gaat worden, staat zo vast als een huis. 2018 zal in het teken staan van: “er op, of er onder”. Maar, zoals ik al schreef, gaat dit met alle respect en wederzijds vertrouwen. Om dat te kunnen bereiken is er vooral rust, regelmaat en reinheid gewenst. Weer een nieuw en goed voornemen. Het is niet alleen een must, het is ook nodig voor een evenwichtig balans voor hetgeen er gaat komen. Een moeilijke strijd.

2017 was ook een jaar dat vrienden geen vrienden bleken en vage kennissen vrienden werden. Een jaar dat relaties vervaagden en relaties opbloeiden. Ook leerden wij behoorlijk veel nieuwe mensen kennen. Het was een jaar dat wij immens veel steun kregen uit hoeken waarvan wij ze niet zagen aankomen. Een steun(tje) in de rug, een liefdevol woord, of zomaar uit het niets materiële steun. De vele ondersteunende woorden hebben wij niet terzijde geschoven, die zijn opgeslagen, om er iets mee te doen als het zover is. Vele woorden hebben wij meegenomen in onderlinge gesprekken en werden een spil in het met elkaar omgaan. Vijanden? Ja, maar daar gaan wij verder geen woorden over vuil maken, daar is geen ruimte meer voor.

2017 was voor onze kinderen zwaar en kregen zij meer dan gewenst op hun bordje. Op onze eigen wijze hebben wij er alles aan gedaan om hun welzijn te bewaken en er voor hun te zijn. Dat ging niet altijd zoals gewenst, maar als we naar ze kijken, met ze praten en met ze delen, dan kunnen wij alleen maar trots op ze zijn. Ze slaan zich er ferm doorheen en groeien en bloeien op tot evenwichtige mensen. Jonge mensen die alle respect en bewondering waard zijn.

2017 was ook het jaar dat onze familieleden moesten wennen aan onze situatie, aan het gegeven Rianne. Een mix van emoties waarin de traan en de lach vaak samengingen, of in elkaar overvloeiden. Onze (schoon)moeder bleef trouw en onbevangen “Ama”. (schoon) zussen, de een deed wat meer haar best dan de ander, de een zette zich er sneller overheen dan de ander en één kon er niets mee. Wij maakten in dit jaar mee, dat familie 100% anders kon reageren dan wij zelf voorspelden.

2017 was een jaar waarin wij dierbaren verloren en kostbare vrienden ernstig ziek werden, ziek zijn en een onzekere toekomst tegemoet gaan. Naast onze groet wensen wij hun extra veel kracht en verlichting.

2017 was een jaar dat, door inbreng in blogs en media, onze kwetsbaarheid open en bloot in het daglicht werd gezet. Een kwetsbare opstelling waar kracht doorheen schemerde en waar kracht uit is voortgekomen. Dat samenspel van kwetsbaarheid, openheid, respect en vertrouwen, zal zich gaandeweg opbouwen naar nog meer kracht. Kracht om de wegen te bewandelen die voor ons ge-plaveit zijn. Het was ook een jaar dat wij meerdere malen in de media verschenen. Dat gaat ook gelden voor 2018. Daar kunnen wij nog niets over verklappen, enkel dat Saskia de aftrap verricht op 06 januari, in het AD Magazine. De media, voor ons een enorme uitlaatklep, maar vooral om te delen voor anderen, die net als “ons”, vechten voor bestaansrecht en zoekende zijn naar antwoorden.

2018 zal een bewogen jaar worden, maar niet zoals 2017 was, maar zoals wij nu 2017 gaan afsluiten. Afsluiten in een sfeer van wederzijds respect, van opbouwend vertrouwen en met een open en gezonde blik op hetgeen dat komen gaat. Nogmaals bedankt, bedankt voor het vertrouwen, de steun en de ontvangen liefde.

Rianne & Saskia

Voor een kleine bijdragen aan mijn haarwerk, klik dan HIER, u doet mij dan een groot plezier.

12 Comments on “Bewandeld

 1. ik wens jou, Saskia en de kinderen hele fijne Kerstdagen, een mooie jaarwisseling en een geweldig 2018.

 2. Het was een bijzonder jaar. Ik hoop dat jullie hele fijne, warme feestdagen hebben en dat in 2018 al jullie wensen uitkomen.

 3. Beste Rianne,
  Ga er voor in het nieuwe jaar en laat je dromen uitkomen als je er in blijft geloven!
  Voor nu de beste wensen voor jou en je naasten.
  Dikke knuff
  Marlies.

 4. Rianne, ik wens jou, Saskia en de kinderen een geweldige tweede Kerstdag en een goede jaarwisseling.
  Dat jullie samen een prachtig 2018 mogen hebben.

  Lieve groetjes,

  Inge. x

  • Dank je wel Inge! Voor jou wens ik dat 2018 jouw jaar gaat worden. (Gaat vast lukken, daar ben ik overtuigd van. Er zit vechtlust genoeg in jou 😃)
   Liefs, Rianne

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: