OSU

“Is jouw vader helemaal vrouw?” Een vraag die door de trainster gesteld werd aan Sophie, Vervolgens een kort overleg tussen alle jonge vrouwen. Mocht ik er bij zijn?

images (9)

Heel mooi en toch wel apart. Moest ik er nu blij mee zijn, of was het om te huilen? Heel even had ik dat gevoel wel, maar toen ik eenmaal tussen de meiden zat, viel alles om mij heen weg en genoot ik van hetgeen ik meemaakte.

Gisteren hadden wij onze kids opgegeven voor Kickboksen. Een lang gekoesterde wens van Sebastiaan ging in vervulling. Eenmaal daar bleken wij over voldoende “spaarpunten” te beschikken dat ook Daniël en Sophie konden trainen. (En dat inclusief een complete uitrusting!). Voor Daniël een groot feest, alleen Sophie moest een klein beetje worden overgehaald.

Het overhalen van Sophie koste uiteindelijk weinig moeite, dus gingen wij vanavond samen naar de eerste training. Een training alleen voor vrouwen en waar absoluut geen mannen worden toegelaten. Het sport gedeelte, de ‘mat’ en de ring werden geheel afgeschermd. En toen moest de trainster het wel vragen: “is jouw vader helemaal vrouw?” Want anders kon ik niet kijken naar de eerste training van mijn dochter. Er werd ook nog kort overlegd gepleegd met een groepje moslima’s, want ook zij werden hierbij betrokken, zij trainen namelijk zonder hoofddoek.

En nu weet ik wel dat dit niet conform de spelregels van transseksuelen is. Als je dit gaat analyseren kan het dus echt niet door de beugel, alleen is dit wel een onderdeel van het trans-leven, mijn trans-leven. Ik heb mij er overheen gezet, want ik vond deze avond gewoon te belangrijk voor Sophie, die heel graag wilde dat haar ‘vader’ kwam kijken en dat ook letterlijk zo vroeg. “Vader?????”

Ik heb genoten van de training, genoten van de souplesse van mijn dochter en dat ik helemaal geaccepteerd werd door de groep meiden / vrouwen. Bij het verlaten van het gebouw wensten wij elkaar mij fijne dagen en een voorspoedig nieuwjaar.

OESH

Voor een kleine bijdragen aan mijn haarwerk, klik dan HIER, u doet mij dan een groot plezier.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: