Het leven na de SRS, week 58

abstract-black-and-red-butterfly

Beste lezers, de geslachtsaanpassende operatie (afgekort met SRS, Sex Reassignment Surgery) is op de 11e van de 11e, aanvang 11:00 uur, met succes uitgevoerd. Twee dagen voor deze operatie ben ik begonnen met het bijhouden van een ‘dagboek’, met als doel mijn ervaringen rondom deze operatie en de herstelperiode met jullie te delen. Nu dit voor een groot deel op de achtergrond is geraakt ben ik, op veler verzoek van lezers, doorgegaan met het delen van dagelijkse gebeurtenissen.  Het leven na de SRS is anders geworden.

Vrijdag 15 december 2017, dag 400

Het heeft even geduurd, maar er is een lichtpuntje in de pijnbestrijding gekomen. Via de reumaconsulente ben ik bij Second-Care in Zoetermeer beland. Zij richten zich speciaal op cliënten met mijn soort klachten. De intake afgelopen week gaf mij weer een sprankje hoop dat het ooit goed gaat komen. Tot die tijd houd ik mij maar vast aan de medicatie. Inmiddels is die niet afdoende meer en mag ik de dosis verhogen. Zoals ik al eerder schreef, doe ik dat nog niet, ik probeer dat zoveel mogelijk te rekken. Als het echt niet uit te houden is, flans ik een doe-het-zelf-joint in elkaar. Waarin een fractie Nederwiet, dat is voldoende om de nacht door te komen.

Voor de rest gaat alles wel lekker hoor. De logopedie bijvoorbeeld, dat gaat als een speer en boek ik daar goede resultaten. Het is ook leuk om te doen. Zo lees ik Daniël (verplicht) voor uit “Jip & Janneke”, ondersteund met wat oefeningen tegen kaak-kramp. Hiervoor gebruik je een flesje met water en een slangetje. Iets wat Daniël nog interessanter vindt dan het voorlezen. In een mum van tijd neemt hij de oefening over 😃. (Het inmiddels behaalde resultaat: Saskia vindt mijn stem weg hebben van een schooljuffrouw, waarin niets mannelijk  meer te horen is!!).

” poster=”videopress://fLctnuke]” ]

Zaterdag 16 december 2017, dag 401

Ik kan de woorden nog niet vinden om mijn boosheid, de deceptie van gisteren op een juiste manier te verwoorden. Niet alleen ik denkt daar zo over, ook Saskia en omdat het haar het meest aangaat kan ik ook niet zomaar, geëmotioneerd wat neer plempen. Daarentegen heeft het zeker zin om het te delen. Er komt een blog over, maar niet vandaag.

23:45 uur Net terug van een geweldig avondje Queer aan Zee. De (kleine) kids eerst bij mijn schoonmoeder gedumpt en toen met Saskia naar “De Bieb”. Het was druk, in totaal zo’n 22 queer-mensen, allemaal met een eigen verhaal. Zoals iedere keer veel verschillende mensen gesproken. Waaronder oude bekenden en nieuwe gezichten. Deze keer waren er best veel vrouwen die zich onder de transgendervlag begeven. Als ik het goed heb, 7 gelijkgestemden. Trouwens, iedereen respecteert elkaar daar, dat maakt het zo uniek. Zo praat je met een non-binair persoon, dan een a-seksueel, dan een lesbienne, om vervolgens diep in de ziel van een bi-seksueel te duiken. Ik vind het geweldig!!

Zondag 17 december 2017, dag 402

Ik zag er dit jaar heel erg tegenop, want ik had het gevoel dat de dozen met kerstspullen net zijn opgeborgen. Maar zonder kan ik ook weer niet. We hadden nog geen stuiterballen in huis en Daniël had ik het uitdrukkelijk beloofd. Dus vandaag werd de kerstboom opgetuigd en alle hoeken en gaten gevuld met lichtgevend prullaria. En het is mij daar gezellig geworden. (Maar dan moet het wel donker zijn 🙃).

Maandag 18 december 2017, dag 403

Gisteravond schreef ik “Intimiteit 13”. Na het laten ‘goedkeuren’ door Saskia, gierden de emoties door ons heen, maar voor het eerst ook andere gevoelens. Gevoelens om tot daadwerkelijke intimiteit te kunnen komen. Dat is, voor een deel, gelukt. Deel 14 kan snel worden geschreven :). (Als het goed is, gaat in ieder geval 13 vandaag gepubliceerd worden, u bent alvast gewaarschuwd!!).

21:30 uur Eerst wilde ik de EOD bellen, er stond een verdacht pakketje onder de kerstboom. Maar een ex-Unifiller laat zich niet kennen, dus heb ik met Sebastiaan het pakket op tafel gezet en met militaire precisie ontleed. Het gekke was wel dat het lijdend onderwerp koud aanvoelde, wij kregen het er heet van. Na een klein uurtje hadden wij het pakketje open en kon de inhoud geobserveerd worden. Drie gekoelde voorwerpen lagen op de bodem en een denkbeeldige lucht streelde onze neusgaten. Het waren drie zakken met luxe kaasfondue! Wauw, dank je wel Marion. Je mag vaker op de koffie komen en stiekem een pakje onder de boom schuiven!!

Dinsdag 19 december 2017, dag 404

YES, YES, YES, het is binnen en gaat zo mijn kale bol versieren. Oh mensen, wat is dit geweldig!! Ik ben zo blij!! Ik geloof dat, ondanks de korte tijd die nog rest, er vast nog donaties binnen komen!!??

Woensdag 20 december 2017, dag 405

Geweldig! Sebastiaan wilde al een tijdje op kickboksen. Mijn inziens heeft hij daar heel veel aanleg voor. De afgelopen jaren kreeg hij thuis les van mij en zijn grote broer. Zijn perfecte houding stijl viel gelijk al op. Dus vandaag gingen wij naar een boksschool die bij de gemeente Zoetermeer is aangesloten. Zodat Sebastiaan gebruik kon maken van de jaarlijkse sport bonnen. Toen werden wij heel blij verrast. De kids, ja, de kids hadden nog zoveel tegoed, dat er nu drie kids gaan boksen. En dat was nog niet alles, zij kregen er ook een complete uitrusting, kleding en tassen bij!!! Sebastiaan kon gelijk een lesje meedraaien en werd er, door zijn mooie houding, gelijk uitgepikt!! De trainer(s) waren aangenaam verrast. Toen hij bij een leeftijdsgenoot op zijn handschoen sloeg, sloeg hij zo hard dat het mannetje werd geveild door zijn eigen handschoen. Ben zo benieuwd hoe Sophie en Daniël het er vanaf gaan brengen.

Voor een kleine bijdragen aan mijn haarwerk, klik dan HIER, u doet mij dan een groot plezier.<<<<<<<

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: