Koude douche

Het was er wel, zij wist dat het ooit geweest was, maar zag het niet. Daardoor werd zij onaangenaam verrast met een koude douche.

download (1)

Ik ga niets invullen of maar enige speculaties doen over de gevoelens en belevingen van mijn ex. Ik trek alleen een lijn in de wereld van mij naar hun, de ex en de huidige echtgenote. Mijn ex heeft vanaf dag één, niet alleen geweten van mijn transgender nukken, zij maakte, graag of niet, deel uit van dit deel in mijn leven. Ik was nog niet koud in haar verpleegstersflat, dat ik haar vertelde over mijn fascinatie voor rokjes. Nog diezelfde avond zat ik daar, aan de thee, met een van haar rokken aan. In ons hele samenzijn is dit, voor mij, een rode draad in ons leven geweest. Het vrouwelijk in mij kreeg alle ruimte en ik maakte er ook dankbaar misbruik van.

Saskia leerde mij kennen in een periode dat het vrouwelijke in mij, voor eens en voor altijd werd afgesloten. Op speciaal verzoek van haar, kwam Rianne nog één uurtje tot leven. Daarna ging alles wat nog restte van het vrouwelijke, voor altijd de container in. Er werd 20 jaar niet over gesproken, niets werd weg gestopt en geen enkele hint of gedachten dwaalde af naar iets wat ooit was. Zij kreeg dus letterlijk een hele koude douche. Het is puur en alleen te danken aan mijn emotionele welzijn, haar tomeloze inzet en liefde, dat het nu wel zover is gekomen. Het is absoluut niet zo dat, bij aanvang van de transitie, mijn partners er anders instonden. Het fanatisme was gelijk. Alleen de klap was anders. Van wel meemaken, proeven, ervaren en opbouwen, kreeg Saskia niets van dit alles. Daarnaast ging het ook nog eens in een sneltreinvaart. In drie jaar tijd, uitzoeken, vinden, benoemen, van proeven, er mee aan de slag gaan en een geslaagde transformatie doorstaan. Een koude douche, waarvan de thermostaat het nog niet voor elkaar heeft gekregen om een behaaglijke temperatuur te vinden.

Voor een kleine bijdragen aan mijn haarwerk, klik dan HIER, u doet mij dan een groot plezier.

3 Comments on “Koude douche

    • Daar heb je helemaal gelijk in. Ik kan “mijn” Saskia ook alleen maar roemen op wat zij in het hele traject voor mij gedaan heeft.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: