Als, als, als

Als ik nou eens …….. JA, dan had ik op zeker hetzelfde gedaan als zij. Dan heb ik het over die geweldige meid van 15 jaar oud. Het meisje wat ik afgelopen weekeind, voor de tweede keer, tegen het lijf liep. “Zij is mij en ik ben haar”.

We leven zo’n beetje in dezelfde lijn van vrouwzijn, alleen zit er een enorm tijdsverschil tussen. Dat maakt het dat wij ook twee vreemden van elkaar zijn. Zij is bijna twee generaties jonger dan ik en dat merk je aan alles. Zo is haar transitie op jonge leeftijd gestart, waardoor zij geen enkele kenmerken van een puberende jongen heeft. Zij uit zich overal en nergens als jong transseksueel, in afwachting van de felbegeerde hormonen en de aansluitende operaties. Zij praat hier ook over alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Zo van: “volgende week krijg ik een beugel”. Ik zeg niet dat zij het onderschat, of bagatelliseert, nee, zij heeft ook last van pesterijen. Haar gevecht is heel anders dan bij een transitie op latere leeftijd.

Neem nou alleen al op welke wijze zij wist wie zij was en wat zij wilde. (Haar moeder had het zelfs al eerder door wat er speelde dan zijzelf). Zij vond zichzelf door Google en YouTube, iets wat in mijn jeugd niet bestond, niet eens in je wildste fantasieën. Hierdoor ontdekte ik de mogelijkheden pas rond mijn dertigste en dan ook nog eens in een “stiekem” circuit. In mijn jeugd was er echt geen enkeling die maar iets wist van genderdysforie of transseksuelen. Laat staan dat je een coming-out zou aandurven. Wat zou je überhaupt kunnen outen als je niet eens weet wat er met je aan de hand is.

Kijk nou eens wat voor mogelijkheid en begrip zij krijgt van haar omgeving. Hoe zij, op haar vijftiende, al leeft. Zij word 100% gesteund door haar omgeving, heeft een vriendje en leeft een volwaardig leven als puberend meisje. Ik kan alleen maar zeggen, ‘WAUW’.

Ja, was ik nu een puber, dan was ik ook daar. Als, als, als?? Als ik mocht kiezen om mijn leven over te doen? Nee, dan zou ik het niet anders doen, hooguit met meer wijsheid, liefde en empathie, leven als een beter mens, maar ik zou voor geen goud het gekregen leven met mijn 6 kids opofferen.

Voor een kleine bijdragen aan mijn haarwerk, klik dan HIER, u doet mij dan een groot plezier.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: