Spiegelen

Het heeft heeft mij mijn hele leven al aangetrokken. Alleen had ik geen flauw idee waarom ik juist zo geïnteresseerd was in het wel en wee van de buitenbeentjes, de mensen die (net even) anders waren dan het klootjesvolk. Mensen die staan voor wie zij zijn, mensen die veel levenservaring hebben, mensen die maar een half woord nodig hebben, mensen die je recht in de ogen kunt kijken. Mensen uit de LHBT gemeenschap.

spiegelen

Nu mijn leven zo’n andere draai heeft gekregen, snap ik eindelijk waarom ik mij zo op mijn gemak voelde in de LHBT wereld. Voorheen was het voor mij vooral de L en de H. In die kringen voelde ik mij als buitenbeentje altijd veilig. Ondanks mijn geaardheid, die van een hetero, kon ik mij vrijelijk bewegen in die wereld en als ik wilde praten over dieper liggende gevoelens, dan was dat nooit een probleem. In die kringen kon je gewoon jezelf zijn en kreeg je niet snel een afkeurende of onbegrepen blik. Alleen wist ik niet wat ‘mijn’ echte plekje nu was. Dat was best wel vreemd, je helemaal happy voelen in een bepaalde omgeving, maar niet wetende wat nou eigenlijk jou plek was.

Dat is nu 1000% duidelijk en het vrijelijk bewegen tussen de LHBT-ers is nu een vreugdedans geworden. Ik hoor er nu bij. Ik hoor nu ergens bij, eindelijk duidelijkheid over waar ik thuishoor. Dat was gisteranavond weer overduidelijk het geval binnen het gezelschap van “Queer aan Zee”. Daar voel ik mij zo thuis, thuis tussen de mensen waar ik geen tekst en uitleg verschuldigd ben. Waar je word bewonderd om wie je bent, wat je hebt bereikt en wat je uitdraagt. Dat gevoel, die emoties kan ik spiegelen, spiegelen naar de andere aanwezigen. Want ook zij zijn stuk voor stuk kanjers, kanjers die hun plekje in de maatschappij hebben veroverd, mensen waar je trots op kunt zijn en die een gelijkwaardige gesprekspartners zijn.

Hoe mooi is het om dan te zien dat Saskia zich ook zo happy voelt en daar dan zwemt als een vis in het water. Ik snap eigenlijk nooit zo waarom zij altijd perse mee wil naar dit soort avonden, want ik kan mij ook wel voorstellen dat zij ruimte nodig heeft voor wat anders, eens iets wat nou niets met deze gemeenschap te maken heeft. Hoe ik ook aandrong, zij ging mee en koos geen ander doel voor haar verkregen “vrije tijd”. Wat dan opvallend is, is dat zij zich net zo vrijelijk beweegt tussen de LHBT-ers, als ik dat ooit deed. Als vrouw van een trans-vrouw hoor je er namelijk gewoon 1000% bij, daar hoef je geen buitenbeentje voor te zijn, want dat is zij al en juist daarom past zij zo goed tussen “ons”.

Dat thuis voelen binnen deze gemeenschap klopt als een bus. Dat wil overigens niet zeggen dat ik mij elders ook niet thuis zou kunnen voelen. Alleen zoek ik nog naar die plekjes, zoals een werk-omgeving of vrijwilligerswerk. Deze zoektocht is nog gaande en er zal vast nog wel ergens een plekje zijn waar ik ook als een vis in het water zal zwemmen. Alles op zijn tijd, ik heb geen haast en ben reuze blij met wat er nu al op mijn pad komt.

Voor een kleine bijdragen aan mijn haarwerk, klik dan HIER, u doet mij dan een groot plezier.

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: