Definitief afgedaan

images (8)

Als ik zou opschrijven wat er allemaal wel niet door mij heen gaat, of hetgeen wat mij de laatste tijd passeert, dan zou ik heel veel blogs hebben gepubliceerd. En het verwarrende is wel dat ik het niet doe. Er is iets in mij dat heel erg afremt, te veel positiviteit en geen enkele behoefte om de vuile was buiten te hangen. Toch jeuken mijn vingers boven het toetsenbord. Het lijkt wel of ik de hele dag bezig ben om mijzelf te analyseren, te begrijpen waarom ik de dingen die ik doe, juist nu doe en niet eerder voor elkaar kreeg. Gevoelens die ik geen ruimte kon geven, of die juist in het verleden anders werden omschreven en beleefd. Bij het analyseren lijkt het net alsof iemand “bij-licht”, die zonder iets te zeggen, de lichtbundel op de juiste zinnen richt. Alsof er een bibliothecaris in mijn ziel is gaan opschonen. En dan denk ik dat de archieven van mijn emotioneel overschreden grenzen ook flink zijn opgeruimd. Er zijn inmiddels al heel wat ordners voorzien van een stempel: “Definitief Afgedaan”.

Maar wat dan allemaal? Waar heb ik het in Godsnaam over? Als ik dat nou eens met zekerheid wist, dan zou ik het moeten benoemen, schrijven aan de wereld. En dat is het nu juist, dat wil ik even niet. Het is juist zo fijn dat er nu eindelijk duidelijkheid en vooral rust in mijn hoofd is. Het is juist zo fijn dat de dingen die mij zo van streek maakten mij niet meer schijnen te raken. Het is juist zo fijn om na een hele lange tijd antwoord te krijgen op vraagstukken en daar ook naar kan handelen. Als blogster gaan dan inderdaad de vingers extreem jeuken. Zal ik wel, of zal ik niet? Het gaat een “wel” worden, mits ik heb uitgevonden hoe ik de dingen in mijn leven een geschreven twist kan geven. Net zoals ik moet gaan uitvinden hoe ik die twist in het levende moet gaan doen. Deels doe ik dit al heel goed, maar er is nog zoveel meer uit te halen. Het voelt zo pril, zo herboren en zo fijn aan, dat het even oneindig lijkt.

Wat ik allemaal krijg aangereikt, pak ik met beide handen aan. De gekregen handvatten gebruik ik om mijn doel te bereiken en de gekregen levenslust omarm ik. Dus geen ruimte voor drama-Queens, eeuwige zeurpieten, zelfmedelijden drijvers en zij die zich alleen maar slachtofferen. (Dat geld natuurlijk niet voor mensen die tijdelijk “zo” zijn, of er daadwerkelijk iets aan proberen te doen, die help ik waar mogelijk…… Zo niet, BAM!! Stempel erop).

Voor een kleine bijdragen aan mijn haarwerk, klik dan HIER, u doet mij dan een groot plezier.

2 Comments on “Definitief afgedaan

  1. Nou dat klinkt wel heerlijk. Afgesloten en geordend en ook nog een doel. Gefeliciteerd. Eerlijk gezegd heb ik nog steeds geen idee als ik vooruit kijk. Nog steeds met wat oude ordners bezig.

    • Dank je wel. Ik heb ook nog wat ordners door te bladeren, maar weet in hoofdlijnen wat ik wil en de chaos is weg!!

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: