Daar waar ik ooit was

Nu een vriendin zo verschrikkelijk in de s..t zit merk ik hoe sterk ik zelf vooruit ben gegaan en hoever ik ben gekomen. Niet dat ik er helemaal ben, zo’n bord heb ik nu ook niet voor mijn kop. Alleen het feit dat ik de dingen die zij allemaal moet doorstaan goed kan relativeren en incasseren zegt mij al genoeg. Het raakt mij diep in mijn ziel en deel ook haar verdriet. Maar niet op een manier dat het mij negatief raakt, ik raak er niet door van slag. Geen flash back’s of zo. De afgelopen dagen maken juist heel veel positieve energie in mij los, om daar te zijn waar ik nodig ben.

images (5)

Het eerste vaginale jaar is bijna voorbij. Heel banaal, maar het is even niet anders, want ik vind niet dat ik kan zeggen; “het eerste jaar als vrouw”. Daar heb je namelijk geen vagina voor nodig, nee, het eerste jaar “met” zit er bijna op, meer niet…… Ik had ook het woord k.t jaar kunnen typen, want aan de andere kant is het afgelopen jaar nou niet echt joepie geweest. Daar ben ik luid en duidelijk in geweest en daar ben ik ook nog helemaal niet mee klaar. Het is alleen even niet gewenst dat ik daar teveel over ventileer en voelt het ook niet goed om dat te doen. (Alleen jammer dat het een soort writer’s-block veroorzaakt).

Ik heb echter besloten om mij niet langer te laten leiden door negativiteit, onheil van buitenaf en zeker niet door wie dan ook die niet in een positieve flow geloofd. Zo langzaam aan heb ik geleerd om mij vast te houden aan al die mooie mensen om mij heen en al het positiefs wat op mijn pad komt. En dat is nogal wat, dus waarom tijd en energie steken in iets wat totaal geen zin heeft? Flikker op zeg, dat heb ik al veel te lang gedaan. En nu zit een dierbare vriendin diep in de ellende, een van nature sterke persoonlijkheid, helemaal geknakt en geen uitweg meer ziet. Zij kan slechts enkele dagen vooruit kijken, daarna ziet zij niets meer, niet meer dan een “black-hole”. En daarom vind ik gepast taalgebruik even niet belangrijk, kan ik inwendig zo verschrikkelijk vloeken tegen de situatie waarin zij zit. Ik ben er niet voor opgeleid en zal never nooit in de stoel van een hulpverlener gaan zitten, maar de levenservaring pakken ze mij niet af, daar heb ik zoveel van geleerd, dat ik dit nu kan gebruiken om haar te steunen. Je kunt jaren lang jammeren om wat je (ooit) is aangedaan, of je doet er iets mee. Het laatste lijkt mij wel de juiste keuze.

Zo weet ik nu heel goed dat ik de juiste keuze in mijn leven heb gemaakt. Dat wat ik ben door mijn verleden nu eens een kant opgaat die ook voor anderen wat kan gaan betekenen. Niet alleen ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken. Daar haal ik klaarblijkelijk dus geen enkele voldoening uit. Het is wellicht een periode nodig geweest om daar te komen waar ik nu sta. Vooruit dan maar, het is niet anders. En eerlijk gezegd ga ik er ook niet te lang bij stilstaan, allemaal verspilde energie. En hoe heerlijk voelt dat, moet je ook eens doen!! Al met al doe ik nu dingen die ik vroeger voor onmogelijk hield, waarbij ook dingen voor anderen, dingen waarvoor voorheen de energie ontbrak, dingen waarvoor ik eerst wegliep, waar ik geen trek in had, of waar ik simpelweg mijn handen niet aan wilde branden. Daarnaast is het ook een kunst om “los” te kunnen laten. Joehoe, het leven begint na je vijfenvijftigste, dat is mij twee keer in mijn leven verteld, door Lama’s. (En dan heb ik het niet over die beesten die heel ver kunnen spuwen). Gek hé, daar heb ik altijd in geloofd en uitgedragen en oh wat werd daar altijd neerbuigend op gereageerd. Nu zal ik zeker niet gaan spuwen of monnik worden, moet er niet aan denken om mijn zo geliefde haar in de wilgen te hangen.

Mijn vriendin zit daar, waar ik ooit was. Ik kan geen wonderen verrichten, maar ik zal er alles aan doen om haar daar te krijgen waar ik nu ben.

Voor een kleine bijdragen aan mijn haarwerk, klik dan HIER, u doet mij dan een groot plezier.

2 Comments on “Daar waar ik ooit was

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: