Love is Blue

Saskia was al op jonge leeftijd bezig met muziek en had een uitgesproken smaak op het gebied van artiesten en melodieën. Het hoe en waardoor is haar niet zo bekend, alleen dat zij er al vroeg bij was. Dat was bij mij wel anders, bij ons galmde er geen popmuziek de huiskamer in, dat was hoofdzakelijk klassieke muziek. Al hoewel ik een heel klein beetje Stones vibes heb meegekregen toen zij in het Zuiderpark optraden, is mijn voorkeur en muziekbeleving pas vele jaren later gekomen. Als ik mij goed herinner pas rond mijn 13e, toen ik op een schoolfeestje los ging op “Satisfaction”. En daar ben ik nooit meer vanaf gekomen. Nog dagelijks passeert er wel een nummertje of tig van de Stones op Spotify.

images (4)

En toch heb ik heel veel met muziek uit eind jaren 60 en het begin van de jaren 70. Bij Saskia zat de beleving meer in de muziek zelf en bij mij zijn het juist de herinneringen die ik bij die muziek had. Thuis was het alleen klassieke muziek en kan ik mij niet herinneren dan ik voor de première van Top-Pop, nu zo’n beetje 47 jaar geleden, voor de buis heb gezeten. Ik volgde Top-Pop zo rond mijn twaalfde pas, toen zij begonnen met een Hitparade en de top-40. Maar waar hoorde ik dan zoveel popmuziek. Het kwartje viel pas later, want het liet mij niet los. Opeens herinnerde ik mij weer de periodes in kindertehuizen, daar waren de meesten leidsters zo rond de twintig en juist volop bezig met muziek, popmuziek wel te verstaan. Vandaar dat ik in eerste instantie veel herinneringen aan muziek uit die tijd had. En die muziek vind ik nog steeds helemaal te gek. Alleen zijn de herinneringen die ik daar bij had wel heel erg vervaagd. Ik zou heel goed moeten graven om een liedje aan een kindertehuis-moment te kunnen koppelen. Slechts een enkel nummer is mij altijd bij gebleven, “Love is Blue” van Paul Mauriat. Dat nummer had een rol gespeeld in een mindere tijd in mijn leven. Ik vond dat als klein jochie zo mooi, alleen raakte ik de naam van het nummer en de artiest op een gegeven moment kwijt. Het nummer werd destijds al vaak als achtergrondmuziek gebruikt bij diverse radio programma’s en hierdoor bleef ik er maar aan herinnert worden. Elke keer weer liet het mij niet los en zocht ik opnieuw. Zo schreef ik ooit een bekende DJ aan om aan het nummer te komen, helaas zonder resultaat. Het was op een verjaardagsfeestje van een familielid dat er een verzamelalbum werd opgezet. Toen hoorde ik het nummer voor het eerst weer terug. Dat was ergens begin augustus 1983. Ik kreeg desgevraagd de LP mee, ging er een paar dagen later, op een zondagmiddag, lekker voor zitten, de naald van de draaitafel op de juiste plek laten zakken, vermogen op 10 en wegzwijmelen maar. Toen ging de telefoon…….. ‘zit je?’ vroeg de persoon aan de andere kant, ‘want je vader is dood, net dood gegaan in de kerk’.

Ik had de Lp ver weg gestopt, even geen “Love is Blue” meer voor mij. En het ironische aan alles is, dat toen ik het weer probeerde, er weer iemand uit mijn kennissenkring overleed. Hoe raar ook. Ik kan niet anders dan wanneer ik dit schrijf, terug denk aan een aflevering van “Millennium”, waar “Love is Blue” een wel heel bizarre rol vertolkte. (De lang gezochte seriemoordenares bleek net zo verslaafd als ik aan dat mooie nummer. De hele aflevering door hoorde je alleen dat nummer op de achtergrond. (De moeite waard om te kijken, helaas vind ik geen link naar de complete aflevering, maar wel DEZE). Helaas ben ik er nog steeds aan verslaafd, aan dat nummer! En naast dit aan veel andere heerlijke nummers, zoals Scott MckenzieMamas and PapasTop Pops en Sherif Dean. Allemaal uit lang vervlogen tijden, die ik door muziek heb kunnen omzetten in mooie dingen, in plaats van alleen maar nare zaken.

Voor een kleine bijdragen aan mijn haarwerk, klik dan HIER, u doet ons dan een groot plezier.

 

One Comment on “Love is Blue

  1. Pingback: Up the Hill backwards 2 | OP EN TOP VROUW

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: