FFS*

Vandaag, 18 oktober 2017, was ik na 22 jaar weer terug in het VUmc. Ondanks dat er nagenoeg niets was veranderd, voelde het een beetje vertrouwd-vreemd. Zelfs de weg er naar toe was ongewijzigd. Het enige nieuwe wat ik kon ontdekken was de parkeergarage en de kosten hiervoor. Echte Amsterdamse prijzen! (L.L.R.V.)*. Verder bleek ik, na al die jaren, nog steeds in het systeem te staan, weliswaar niet met mijn huidige voornamen en geslacht, maar dat was met een paar muisklikken snel aangepast. We waren ruim op tijd, waardoor wij nog even in het zonnetje konden genieten van een lekker bakkie AH-koffie.

Red-Butterfly-Wallpaper

Na een uitloop van ongeveer 25 minuten maakten wij kennis met dokter Meijer, kaakchirurg en specialiste in FFS*. Na een kort kennismakingsgesprek werden ons diverse foto’s en tekeningen getoond, foto’s en tekening van de mogelijkheden die mij konden worden aangereikt. En die mogelijkheden bleken overweldigend. Wij kregen foto’s van bekende transgenders te zien. Foto’s van voor en van na de operaties. Dit was zo mooi om te zien. Hierna bespraken wij summier het verloop van mijn leven en de processen die ik in mijn transitie heb gemaakt en zo mogelijk nog wilde ondernemen. Uiteraard werd mijn doel van het bezoek uitvoerig besproken. Het “ge-meneer”, het gevoel te hebben een wandelende attractie te zijn en natuurlijk het gebeuren van gisteren, dat ik doodleuk de opa van Sebastiaan werd genoemd. Het kan niet erger.

Ik kwam zonder verwachtingen binnen, kon ook niet aangeven “wat” ik aan mijzelf zou willen veranderen, alleen dat ik graag vrouwelijker wil overkomen, teneinde minder in pijnlijke situaties te belanden. Ik vroeg dokter Meijer naar de mogelijkheden voor mij, wat zij voor mij zou kunnen doen en wat zij noodzakelijk achtte. Nou, dat is niet misselijk. (Ga eerst maar zitten, voordat je verder leest). ‘Mijn voorhoofd, wenkbrauwen, oog-opslag, kaaklijn en kin’ komen in aanmerking!! En alsof dat nog niet genoeg is, nee, na genezing word de overtollige huid ook nog eens netjes gemaakt. ‘Ben ik er al?’ Nee, want er komt ook nog iets anders bij. Zij is kaakchirurg en keek derhalve naar mijn tanden, met name de onderkaak. Er werden direct foto’s gemaakt en aan de hand daarvan vroeg de radioloog hoe ik in godsnaam kon eten. Volgens de foto’s zou ik enorm veel pijn moeten hebben. Misschien is dat ook wel zo, er zijn ook plekken waar ik niet aan durf te komen. Maar ik ben het in al die jaren wel gewend en de medicinale pijnbestrijding helpt ook wel een handje, denk ik. Dr. Meijer weet van wanten, op kort termijn gaan de ontstoken kiezen er uit en word en naar een oplossing voor vervanging gezorgd.
Kijk, ik ben echt niet bang voor de tandarts, ik heb zelf een hele goeie, waar ik al ruim 30 jaar kom. Voor sommige behandelingen is hij nu eenmaal gebonden aan regeltjes. De kaakchirurgen die ik wel heb bezocht, wilden alleen maar trekken en er niets voor in de plaats maken. (De laatste wilde alle kiezen trekken. ‘Met je tanden kan je ook leren kauwen’ zei hij). Voorts verweten zij mij altijd een slechte mondverzorging, dit terwijl ik aantoonbaar medicatie gebruik die dit bederf veroorzaken. Dr. Meijer sprak zich nergens over uit, alleen dat het aangepakt moest worden en snel ook!!

Amsterdam-Den Haag, heen nog geen 40 minuutjes, terug ruim 120 minuutjes, net als vroeger. Niet eens op tijd om Daniël op tijd uit de crèche te halen. Dank je wel lieve buurvrouw voor het ophalen. 120 minuten de tijd om eens flink te babbelen met Saskia, want wat nu? Ik had wel een idee: ik ga één jaar lang onder het rader leven, laat mij niet meer zien, schrijf niets meer en kom dat weer opnieuw uit de kast. Nieuw gebit, nieuw gewicht, nieuw uiterlijk. Ik zou die gezichten dan wel eens willen zien als ik mijn sluier af zou doen. Alleen zou ik dat niet kunnen, zal het altijd met jullie willen delen. Tot oktober 2018 zou ik zeggen, doei doei………………

*FFS: “facial feminization surgery”.
*LLRV: Link lullen, rechts vullen :). (De koffie was wel goedkoop hoor!)

Voor een kleine bijdragen aan mijn haarwerk, klik dan HIER, u doet ons dan een groot plezier.

 

5 Comments on “FFS*

 1. Een jaar lang niet zien is wel lang hoor!! En steeds een beetje veranderen kunnen we veel beter aan!
  Succes!!!! Zijn benieuwd wat het gaat worden!

  • Belangrijkste zijn wel de vrouwelijke trekken, maar ik geloof wel dat zij er iets moois van gaat maken.

 2. Nog mooier Rianne,

  Straks schaam ik mij als je het bloemetje komt brengen.
  Dan wil ik ook weer meer 🙂

  Heel veel succes
  Liefs, Inge

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: