Ge-drieën-deeld

Bizar hoe je van het één, in het andere kunt belanden. Ik ga even terug naar mijn laatste blog, “dikke bonen”, waar ik het over mijn roots had. Daar wil ik nog even over door-breien.

7358344

De reactie van Sandra, op dat blog, zette mij aan het denken. Mijn gedachten dwaalden af naar identiteiten, mijn identiteiten. Want waar hoorde ik ook al weer thuis? Nergens? Ik denk wel dat ik weet waar, een vaag vermoeden van…..

Geadopteerd, roots van een biologische vader, van een biologische moeder. Verscheurd tussen drie totaal verschillende levens.

Als je het hebt over gebroken gezinnen, dan is er doorgaans sprake geweest van een “gedeeld leven”. Ik heb ook een vorm van een gedeeld leven gehad, toen mijn adoptieouders, voor de zoveelste keer, gingen scheiden. (En hertrouwen). Dat was een gedeeld leven. Maar ik besef mij ineens, door de reactie van Sandra, dat ik in mijn biologische leven, helemaal niets deel. In het leven van mijn biologische ouders deel ik helemaal niets. Zij waren voor mijn geboorte reeds uit elkaar, er is nooit een gezellig samenzijn geweest. Als ik bij mijn biologische broer ben, heb ik geen gedeeld leven met dat van mijn biologische zussen. Want mijn broer heeft simpelweg geen enkele verbinding met mijn zussen. De enige schakel ben ik, dus voor beide partijen ben ik geen verbindingsstuk naar een voorgaand leven, er word 0,0 gedeeld.

Ik hoor dus steeds ergens anders thuis. En dan ben ik ook nog eens transseksueel. Ik hoorde ook nog niet eens thuis in mijn eigen lijf.

Waar hoor ik nou thuis? Mijn thuis is mijn huis, waar mijn kinderen en vrouw zijn. Mijn thuis is ook mijn leven hiervoor, waar ik dingen deelden met een zus, waar ik dingen deelden met een ex en onze kids. Ga ik nu zeggen dat mijn biologische familie niet mijn thuis is. Dat zeker niet, want ik voel mijn met hen ook thuis. Ik hou van ze, ook al zie ik niet iedereen elke dag. Ze zijn er, zij bestaan. Alleen is hun verleden geen gedeeld verleden. Ik kan alleen de tijd koesteren die wij samen hebben mogen beleven. Koesteren wat er nog op ons pad komt. Ik heb een biologische broer, biologische zussen, biologische kids. De één kent de ander alleen van naam, ze weten van elkaars bestaan. Ik hang daar tussenin. Bevoorrecht en verscheurd, want ik ben de enige die ze wel kent. Wie ben ik en waar hoor ik thuis? Ik ben Rianne, getrouwd met Saskia, met wie ik 4 kids mag opvoeden. Dat is nu mijn thuis!

Voor een kleine bijdragen aan mijn haarwerk, klik dan HIER, u doet ons dan een groot plezier.

2 Comments on “Ge-drieën-deeld

  1. lieve Rianne, je raakt nu wel heel gevoelige snaren. het verleden, jouw geschiedenis kan je niet terug draaien en over, beter doen. ook al zouden we dat, misschien allemaal wel willen. wat we wel kunnen is het verleden als een ervaring gebruiken en de verbeterpunten in je eigen situatie toepassen. jouw ervaringen mogen niet ook de ervaringen van je dierbaren zijn. de warmte van jullie gezin die ik al vaak heb mogen ervaren , je vriendinnen en vrienden hebben jou voor 100% nodig, geniet daar van en leef daar voor.
    dikke knuffel, Marion

  2. Pingback: Pinda | OP EN TOP VROUW

Vergeet niet om het bericht te waarderen of te liken, dat stel ik heel erg op prijs!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: